צטט: רוזMרין 2011-08-24 13:06:34
.......
אני חושבת שיתכן שלשמנים מילדות קל יותר לקבל את עצמם שהם שמנים בהווה ומבינים לנפשם של שמנים אחרים,
משום שהם רגילים מקטנות להיות שמנים, הם חושבים כשמנים גם כשהם עכשיו בפועל רזים.
כידוע שהכול הולך אחר ניסיון הילדות.
אבל אצלי והיות וכל חיי הייתי רזה קשה לי מאוד לקבל את הק"ג שאני מעלה ומרגישה שצריכה להלחם עם עצמי לסגור את הפה, לא לשתות שתיה ממותקת כל השבוע ורק בשבת.
לא לאכול עוגות, עוגיות וחטיפים בכל ימות השבוע ולאכול אכילה מבוקרת ובעיקר לצאת יום יום להליכה ובקרוב מאוד לצאת לרקוד פעם בשבוע באופן קבוע וצי' צק אני חוזרת לעצמי ולמשקל התקין שלי.
ובעניין הזה רק ההיגיון פועל אצלי ולא הרגש.
פשוט להיות עניינית וחסר סדר התלבטויות והסברים ארוכים עד קץ כל הדורות.
===============================================
אני תמיד אומר שבסופו של יום השופט הכי מחמיר שלנו זה אנחנו עצמנו ואולי מוטב גם לנו לפעמים לדעת להרפות קצת אם אנחנו רוצים להיות מאושרים באמת.
אני יכול להגיד לך שהסיבה היחידה שהדיאטה האחרונה שעשיתי הצליחה כל כך היא שזו הפעם היחידה
שהדיאטה עברה קודם כל במוח ורק אחר כך דרך הפה.
כי לעשות דיאטה ממש לא אומר שאם מישהו הכין לזניה מדהימה אני צריך להגיד לעצמי "בחיים לא אגע בלזניה כי זה מלא קלוריות".
במקום זה אני שואל את עצמי עד כמה הרצון לאכול ממנה גדול ואם ברור לי שמדובר בתבשיל ביתי שלא יוצא לי לאכול כל יום אני ודאי לא אשלול מעצמי את הסקרנות לטעום ממנו ואולי גם לפרגן למארחת שהכינה.
מה שכן,יש לי יכולת לומר לעצמי "חתיכת לזניה קטנה יש לה בדיוק אותו טעם כמו חתיכת לזניה גדולה" ואני מזכיר לעצמי שגם כשרוצים לאכול מאכלים טעימים שנחשבים משמינים פשוט צריך לא להפריז בכמויות כפי שבכל דבר בחיים
עלינו ללמוד שלא להגזים.
ואני חושב שהיכולת שרכשתי דווקא כן להנות משוקולד או לזניה בלי יסורי מצפון ולדעת שאני כן נהנה מאוכל אבל לא מתמכר אליו...זו בעצם ההצלחה האמיתית של הדיאטה שעשיתי.
כמו כל אדם גם לי יש ימים שאני נסחף ואוכל אולי קצת יותר ואז אני משתדל לקזז ביום אחר או להגביר פעילות גופנית.
זה בסדר גמור אורית שאנחנו מציבים לעצמנו גבולות באוכל אבל הכל צריך להיות במידה.
החיים נועדו כדי שנהנה מהם והאוכל הוא בפירוש אחת מהנאות החיים. אין כל סיבה לשלול מעצמנו דווקא את ההנאה הזו.
ומצד שני בל נשכח שכמו שיש מאכלים שעלולים לגרום לנו להשמין כך ישנו אורח חיים בריא שיכול לעזור לנו לשמור על חילוף חומרים יעיל.
אני מודה,אני נהנה יותר לרבוץ על הכורסא מול הטלוויזיה מאשר לשחות או ללכת על ההליכון בחדר הכושר
ובכל זאת בכל יום שיש לי ערב פנוי זה לגמרי ברור לי שמהעבודה אני נוסע קודם כל להתאמן ואני אפילו לא מתעמק לחשוב למה.
אני עושה את זה לא מתוך הנאה אלא מתוך הרגל שאני יודע שהוא הרגל חשוב וחיובי ממש כמו רחצה או צחצוח שניים.
וכן,ההרגשה של הרעננות והנמרצות שמרגישים אחרי אימון זה תגמול נפלא לאותן דקות ארוכות בהן הפקרנו את עצמנו תחת כל מיני הליכונים ומשקולות.
/null/text_64k_1#