היי יוסי
לוח , גיר , מורה על במה , טורי שולחנות , היררכיה , פיטום השכלתי . . .
רק במציאות ארכאית כזו , המשובצת בעולם אחר לחלוטין - תופעות כאלה מתקיימות
בהחלט - איש חינוך אמור להיות מוביל חברתי מאפשר.
כאן מדובר במורה , המתיימרת להיות מומחה , המתיימרת להיות מנהיגה אוטוריטטיבית , ובעת ובעונה אחת , מנסה להתאים עצמה לעולם אחר , שצורת החינוך הזו איננה תואמת אותו , והיא מנסה גם להיות ליבראלית ופופולרית ( אעלק ).
התוצאה - אכן גרוטסקה .
אני יושב כעת המון במעגלי דיונים של תנועת המחאה .
צורת הישיבה עצמה היא מעגל , ומומחים יושבים עם הדיוטות , ובכל מקום שבו המומחה מבטל את האגו שלו , ומשמיע את דבריו כמוסר מידע , שלפעמים הוא רב ועשיר , אך לא כבּר סמכא , שהגיונותיו עולים על אלו של אחרים - הקבוצה מגיעה לתוצרים אינטליגנטים להפליא.
במקום שמומחים מנסים להשתלט - אין תוצרים , או שהתוצרים רדודים.
במקום שכללי סדר דיבור שוויוני נשמרים , אם מתוך התנהלות עצמית של הקבוצה ואם מפני שהמנחה אוכף זאת , ובמעגל יש הקפדה על הגעה לקונצנזוס רך - התוצרים מדהימים.
אותי זה לא מפתיע , כיוון שאני בא מהחינוך המותאם אישית , דיאלוגי , דמוקרטי , ואני אמון על התנהלות שכזו.
לכן , מה שנותר לקוות - שהחינוך יעלה כיתה , כיוון שהוא נשאר כיתה כבר עשרות שנים , או כפי שנאמר במערכון של הגשש - החינוך סיים 8 שנות לימוד , א' כיתות .
אגב , יוסי , חיפשתי אותך בקונגרס החינוך במאהל הכרמל.
אני מניח שהיית בכנס החינוך באודיטוריום.
גם שם נשמעו זמירות חדשות , ואני חושב שהמחאה נתנה לגיטימציה לכל מיני התנהלויות במערכת הפורמאלית , שעד כה היו מחתרתיות .
תבורך המחאה .
ביי
אלי
הוספת תגובה על "לא בטוח שזה שייך ל-חינוך..."
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה