שלום מירי.
סיימת?
שחררת את התסכול?
בואי תקראי על המשרה הנחשקת והמאוד לא חלקית עליה את מדברת בלי להבין דבר:
"המכרז של המדינה" – " 24 הכול כלול "
האם את יודעת כמה שעות עובד מורה בתיכון? התפיסה הרווחת בציבור היא שמורה בתיכון עובד רק 24 שעות בשבוע. האמנם?מורה בתיכון המלמד למשל את המקצוע היסטוריה, נדרש ללמד 6 כיתות, כלומר כ – 210 תלמידים בשבוע, כל שבוע, במשך כל השנה, זאת כדי שישלמו לו עבור 24 שעות עבודה בשבוע. כל היתר – "24 הכול כלול ". המורה נדרש ללמד 190 תלמידים, להביא את כולם להבנת החומר, ולהצלחה בבחינות הבגרות. מתוכם כ – 40 תלמידים בעלי לקויות למידה מסוגים שונים, 10 תלמידים עולים חדשים, 20 בעלי צרכים מיוחדים. לכן הוא נדרש להכין דרכי הוראה מסוגים שונים (בערב), להכין בחינות המותאמות לשונות שבין התלמידים (בערב), לבדוק את בחינות תלמידיו (בערב) . המורה הממוצע מקיים ובודק 5 בחינות בשנה X 210 תלמידים = 1050 בחינות בשנה כ – 600 שעות בדיקה (כשליש ממשרה הנהוגה במשק). אבל – "24 הכול כלול". המורה רוצה לחנך 210 תלמידים ולהביאם להיות אנשים משכילים, איכותיים ואזרחים מעורבים בחברה. לכן
- הוא יוצא עם התלמידים ליום עיון ביד ושם - (מסיים את עבודתו בערב), ליום עיון בבית המשפט העליון (מסיים את עבודתו בערב), הולך איתם להצגה (בערב), למופע מחול (בערב), הוא משתתף בכל המסיבות: פתיחת שנה, חנוכה, פורים, סוף שנה (בלילה). הוא מגיע איתם לערבי התרמה לעמותות שונות (מסיים את עבודתו בערב), הוא נוסע איתם ליום מורשת קרב ברמת הגולן (מסיים את עבודתו בערב), הוא מגיע למופע מגמת המוסיקה (מסיים את עבודתו בערב), לערב מגמת האמנות (מסיים את יום עבודתו בערב), אבל – "24 הכול כלול" .
- הוא מגיע למפגשים עם ההורים של 210 תלמידים, (מסיים את ימי ההורים בערב). הוא משתתף בישיבות פדגוגיות, (מסיים את עבודתו בערב). הוא משתתף בהשתלמות בנושא רענון נוהלי ביטחון ובטיחות, (מסיים את יום עבודתו בערב). הוא משתתף בישיבה על התאמות בדרכי היבחנות, (מסיים את יום עבודתו בערב). הוא שותף לישיבות צוות מקצועיות, (מסיים את יום עבודתו בערב). הוא מתקשר אל ההורים של תלמידיו, ועונה להם כמובן, (כמובן בערב). אבל – "24 – הכל כלול" .
- בנוסף לידיעותיו במקצוע נדרש המורה לבקיאות והכנה לקראת כל הימים שנורא חשובים לכם....: יום האידס הבינלאומי, יום זכויות האדם והאזרח, יום הרצל, יום ללא אלימות, יום השואה, יום השואה הבינלאומי, יום הזיכרון לרצח רבין, יום הזיכרון ויום העצמאות, יום למאבק באלימות נגד נשים, יום לזכר ז`בוטניסקי, יום ההולדת של בן גוריון, יום חיים וויצמן, יום הזיכרון לרחבעם זאבי, יום לאינטרנט בטוח, יום בריאות ותזונה נכונה, יום החינוך הגופני, יום הזהירות בדרכים ויום ויום ויום - כולם חשובים לנו ואנו משקיעים בהם הרבה שעות בערב . אבל – "24 הכל כלול"
- המורה יש לו רגישות רבה לתלמידיו. במדינה שבה כל המערכות קורסות, הופך המורה במקרים רבים, יותר מדיי מקרים, להיות תחליף לאב ולאם שתמיד אינם בבית כי הם עושים קריירה, תחליף לעובדת הסוציאלית שמקבלת אותו לשיחה פעם בשבוע, אבל אני המורה רואה אותו כל יום כל השבוע. אני הראשון שמאתר בנות שהפסיקו לאכול ובנים שנוטים לשתות אלכוהול והולך איתם לגורמים המטפלים למפגש ראשוני ואני מנסה בכל מאודי לתת יחס אישי לכל אחד.
האם מישהו ניסה לתת יחס אישי ל – 210 מתבגרים? (רווח) האם אני מסוגלת לעשות זאת ב – 24 שעות? לא ולא! אני עושה זאת בשעות אחר הצהריים והערב. אבל – "24 הכול כלול". - גולת הכותרת היא הטיול השנתי, לא ישנתי 72 שעות. בבוקר טיפסתי על הארבל, בצהריים ירדתי לג`ילבון, בערב אכלתי תירס עם 300 מתבגרים ורקדתי איתם דיסקו, בלילה שמרתי שלא ישתו וודקה, שלא יזרקו חזיזים, עשיתי פטרולים בקור מקפיא, בבוקר לא קמתי אלא המשכתי לטפל בתלמידה שאמא שלה התקשרה אלי כי היא לא קיבלה ביצה לארוחת בוקר וגם במקלחת היה תור גדול ליד הברז והיא אמרה שתפנה למשרד החינוך ותתלונן על הארגון הלקוי של הטיול. אבל - "24 הכל כלול"
- לא תאמיני, גברתי , שרדתי והגעתי לסוף השנה. עד ה – 10 ביולי המשכתי ללמד ולתת מה שמכונה "תגבורים" לקראת הבגרות בהתנדבות). לימדתי תלמידים שבמהלך השנה סתם לא הגיעו לבית הספר, לא הכינו שיעורים, אבל אני אוהב אותם ורוצה מאוד שהם יצליחו, אז לא "עשיתי חשבון". אני מורה להיסטוריה, לא טוב בחשבון, ובכלל "24 – הכל כלול".
- הגעתי לחופשת הקיץ. מיד נרשמתי לבדיקת בחינות בגרות, אני מוכרח להשלים הכנסה כי "24 – הכל כלול".
- הייתי שבועיים בחופשה. בארץ, אני אוהבת את הארץ. חזרתי לעבודה ב – 15 באוגוסט. יחד עם כל צוות המורים בנינו כיתות לימוד, שיבצנו תלמידים בקבוצות למידה קטנות, שוחחתי עם כל תלמיד ותלמידה מכיתת החינוך שלי,(37 תלמידים X חצי שעה לכל אחד), ועם תלמידים בעלי קשיים אישיים, כבר נפגשתי עם הורים שילדיהם זקוקים לעזרה. תוכנית הלימודים התעדכנה, לכן היה לי מאוד חשוב להשתתף בהכנות לקראת התוכנית החדשה. קראתי את ספר הלימוד החדש, כתבתי חוברת הכנה לתלמידים, עשיתי השתלמות בעזרה ראשונה, עברתי קורס לזיהוי חרדת בחינות , הכנו פרויקט בית ספרי בנושא בי"ס ירוק ואיכות הסביבה. כך שמח וירוק התייצבתי ב – 1 בספטמבר, בבית הספר לפגוש 210 תלמידים, שאטפל בהם, אחנך אותם ואוהב את כולם ב- "24 שעות – הכול כלול"
- כן, כולנו רוצים להישאר בבית הספר עד השעה 16.00 , ולסיים שם בשעה זו, כשהעבודה כולה מאחוריי, כמו בפרקליטות המדינה. אך אין לי מקום אחד שקט עם מחשב, טלפון ושולחן. לכן, בפועל אני שוהה שם הרבה יותר, אבל השעות לא משולמות.
בבקשה, גברתי , אמרי לציבור את האמת - במכרז של המדינה יש דיל מצוין עם המורים – "24 הכול כלול".
ועכשיו מירי,
עכשיו כשאת רגועה, ממליץ לך לעשות חיפוש באתר אחר איזה מאמנ/ת אימון לעשות הסבה מקצועית- יש המון כאלה באתר.... רצוי להוראה, אני אומר זאת כי עושה רושם שאת נורא מתוסכלת מהעולם הקאפיטליסטי., ולכן מומלצת לך משרה חלקית במשכורת מלאה, והרבה הרבה הערכה מטוקבקיסטים מתוסכלים....שהרי 24 הכל כלול....
הוספת תגובה על "שרת החינוך והמנכלית צוחקות בבית הדין בשמען כי מורים הוכו על ידי המשטרה"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה