הצורך שלנו בחופש והצורך שלנו בחברת אנשים סביבנו אלה שני צרכים שבהכרח סותרים זה את זה כי כל אינטראקציה בין אישית יש בה מידה כזו או אחרת של ויתור או התחשבות או לקיחה בחשבון של צרכי הזולת על חשבון החופש האבסולוטי שלי לעשות מה שאני רוצה.
אנשים נבדלים זה מזה וגם בינם ובין עצמם בזמנים שונים מבחינת הנכונות שלהם להקריב יותר מהחופש לטובת אינטראקציה יותר קרובה עם הזולת ומטבע הדברים זוגיות היא מסוג החיבורים שדורש מאיתנו בהכרח הקרבה לא קטנה של הרבה מהחופש שלנו.
למזלנו יש תרופת משככת כאבים שעוזרת לנו להתגבר על הצורך האבסולוטי בחופש כדי שנוכל להקריב ממנו לטובת קשרים קרובים עם הזולת.
קוראים לתרופה הזו אהבה וכשהיא מגיעה ממקום עמוק ואמיתי אנחנו מגלים בעצמנו כוחות שלא יאמנו להקריב הרבה מאוד מהחופש שלנו רק כי אנחנו כל כך אוהבים.
מי שלא מאמין לי שישאל את עצמו כמה פעמים מצא עצמו מוותר על דברים שרצה לעשות כדי לטפל בהורים שלו/בילדים שלו/בחבר טוב שהיה זקוק לעזרה וכמובן בבת זוג.
ותמיד אנחנו עושים את הדברים האלה מהלב כי אנחנו אוהבים ואיכפת לנו ואנחנו מבינים שזה טוב ונכון לנו לוותר על החופש לעשות מה שרצינו לטובת תחושת האושר של אדם שחשוב לנו באמת.
זאת הסיבה שאצלי כשאני מחפש זוגיות לא קיימים סייגים שאומרים "כן,אבל לא על חשבון החופש שלי" כי אני מבין שזה מובן מאליו שיהיו מצבים שידרשו ממני לוותר על החופש כדי לדאוג שלבת הזוג שלי יהיה טוב ובאותה מידה אני בטוח שאם הזוגיות תהיה טובה אז גם היא תוותר פעמים רבות על החופש שלה כדי לעשות דברים שיעשו אותי מאושר.
הוספת תגובה על "חופשי זה לגמרי לבד???"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה