27/12/11 18:04 |
0
| ||
-- ד"ר נורית צדרבוים - www.nuritart.co.il "אנו נידונים להיות חופשיים" (סארטר) |
27/12/11 19:33 |
0
| ||
-- Yacov Gabay - Painter www.yacovgabay.net |
27/12/11 21:16 |
0
| ||
בתור מתנגד קבוע, תגובתך זו לא מפתיעה. מתוך התגובות שלך לדיונים השונים שעולים כאן, כמעט באופן סיסטמתי כמעט כל דבר לא מקובל עליך. לדעתי הלימודים האלה הם לא לימודי אמנות - יצירה והם לא מיועדים למי שרוצה ללמוד להיות אמן - צייר - פסל. הם לימודים שמיועדים למי שרוצה לדעת על אמנות ישראלית ולשמוע זאת מפי מומחים. וזה גם לא מיועד למי שרוצה ללמוד לימודים אקדמאיים, משום שמי שרוצה אקדמיה אכן הולך לאקדמיה. ומי שרוצה לקבל היקף מעמיק, רחב, יסודי על האמנות הישראלית המתהווה לא מקבל זאת בהיקף מלא באקדמיה משום ששם זה רק חלק מתוכנית הלימודים הנדרשת. יש אנשים שלא רוצים להיות אמנים ולא אקדמאיים ומעוניינים לצבור ידע מעמיק ורחב על האמנות הישראלית המתהווה. כן, המתהווה. בית הספר הפרטי הזה לא מצהיר על עצמו כעוד אקדמיה אלא כעל בית ספר פרטי לנושא ספציפי מאד. והאמנות הישראלית כמה זמן שהיא בשטח היא האמנות הישראלית. זה מה שיש לנו. ובמקום לחכות 200 שנה עד שתיהיה לנו מסורת והיסטוריה אפשר כבר להתחיל להכיר וללמוד ולדעת מה קורה כאן. מי שייחכה 200 שנה הרי לא יזכה ללמוד זאת ובינתיים יפספס גם את מה שיש. בתור אמן ישראלי, לא נראה לי שהיית רוצה להיות לא נחשב. ומה מוזר שיש כאן כמה אנשים שעל אף שהם עוסקים באמנות והם חלק מהעשייה הם מכריזים שאין דבר כזה אמנות ישראלית ( או שהיא עוד לא מספיק נחשבת בשביל ללמוד אודותיה). יש אמנות ישראלית, אולי אין לה קילומטרז' של מאות שנים, ואולי אין לה מסורות עתיקות יומין וזאת משום שאמנות צומחת במקום שיש יציבות ואנחנו היינו 2000 שנה נודדים. אבל מה שקורה כאן זו האמנות הישראלית ואותה יש לדעת. נדמה לי שלא קראת את הכתבה. -- ד"ר נורית צדרבוים - www.nuritart.co.il "אנו נידונים להיות חופשיים" (סארטר) |
27/12/11 22:19 |
2
| ||
28/12/11 00:18 |
0
| ||
28/12/11 01:11 |
1
| ||
28/12/11 07:03 |
1
| ||
--------------- נורית, אני מתייחסת לשורה בדבריך אותה הדגשתי: לפי ההודעה יתקבלו לבית הספר הפרטי הזה רק אנשים בעלי תואר אקדמי. אני מצטטת מהכתבה: " .. תוכנית הלימודים במקום תהיה דו-שנתית שתיועד לבעלי תואר אקדמי. בסיומה, תוענק לבוגרים תעודה. כמו כן, יוכלו התלמידים להירשם לקורסים בודדים במסגרת המכון, גם מבלי להתחייב ללימודי התעודה המלאים" תינתן אמנם אפשרות ללמוד קורסים בודדים ,אולם תלמידים אלה יהיו מעין סוג ב. הדרישה הבסיסית היא שלאדם יהיה תואר אקדמי על מנת ללמוד שם. ומדוע בעצם? |
28/12/11 08:32 |
0
| ||
28/12/11 13:32 |
0
| ||
הי אורית, השאלה שאת שואלת קשורה למדיניות של מוסד, ומאחר ואין לי יד ורגל במוסד זה, וכל מה ששמעתי עליו זה מהכתבה שאותה צירפתי לכאן, אינני יודעת ואין לי תשובה מוסמכת על כך. זו מדיניות. אבל אני יכולה לנסות להבין ובנסיון הזה אני משתפת אותך, מאחר ואת העלית את השאלה. יש מושג בעולם ההשכלה שנקרא לימודי תעודה. 'לימודי תעודה' מתקיימים גם באוניברסיטאות. אלה הם לימודים שבהם מצד אחד אמורים להתקיים ברמה גבוהה וברוח אקדמית אבל מצד שאני אין להם דרישות של לימודים של מסלול אקדמי שחלק ממנו דורש ותובע מחקר. באוניברסיטה, לימודי תעודה, אלה לימודים שאליהם יכולים להתקבל רק אנשים שיש להם תואר ראשון, והלימודים מתנהלים ברמה גבוהה אבל בלי הדרישות של המסגרת הרגילה. יכול להיות שהמוסד הזה שאנחנו מדברים בו מאמץ את הגישה הזאת. וזאת מתוך הנחה שאדם שיש לו תואר ראשון הוא בעל רקע כלשהו של השכלה. זה הרי לא סוד שהיום תואר ראשון מקביל למה שפעם היה תעודת בגרות. זה איזה כרטיס כניסה בסיסי בכל מקום ( גם למקומות עבודה). ייתכן מאד שהם רוצים במוסד הזה, להיות מצד אחד יותר פתוחים ופחות נוקשים מהאקדמיות, ומצד שני לשמור על רמה בסיסית ראוייה. אני לא חושבת שאלה שיחליטו לקחת רק קורסים בודדים יהיו סוג ב' - זה מקביל לשומע חופשי באוניברסיטאות, וזה פשוט יוצר מצב נוח יותר שבו אנשים יוכלו להתאים את הבחירות לצרכים שלהם ולתנאי החיים שלהם. כמו שאמרתי לך, אני לא בטוחה שהתשובות שנתתי כאן הם התשובות של מייסדי המוסד, שהרי אינני מצוייה במדיניות שלהם, זו המחשבה שלי. בנוסף, יש בכל מיני מקומות בארץ ובין השאר בתכנית 'אשכולות' ובאוניברסיטה הפתוחה הרבה מאד אשפרויות לשמוע באופן חופשי הרצאות. ייתכן מאד שהם רוצים להציע משהו אחר ושונה בנוף. אישית, אני מודה, זה מאד מוצא חן בעיני. -- ד"ר נורית צדרבוים - www.nuritart.co.il "אנו נידונים להיות חופשיים" (סארטר) |
28/12/11 13:35 |
0
| ||
אבי,
הבנתי, וזו הנקודה בדיוק עליה דיברתי. וזה באמת הקושי של מוסדות שרוצים ללמד דברים בהרחבה מבלי להעניק תעודה אקדמית. נכון שהעדפה היא תמיד לתואר במיוחד כשהלימודים עולים כסף.
אבל, כאן במקרה הזה זה בהגדרה לימודי תעודה והתנאי לקבלה הוא תואר ראשון. כלומר, סביר להניח שזה מכוון לקהל שמעוניין להתמקצע ולהרחיב ידע בתחום מסויים מאד ספיציפי וכבר לא מחפש תואר ( כי זה התנאי לקבלה).
קהל יעד הוא מאד מצומצם זה לא יגרוף אנשים בהמוניהם, ומאד מפולח לדעתי.
28/12/11 13:47 |
0
| ||
אריק, אני מוצאת שההתייחסות שלך כאן מאוזנת מאד ומעניינת לעצמה. -- ד"ר נורית צדרבוים - www.nuritart.co.il "אנו נידונים להיות חופשיים" (סארטר) |
31/12/11 11:43 |
2
| ||
-- www.sharon-prop.com |
לחץ כאן כדי להוסיף דף זה למועדפים
/null/text_64k_1#