29.1.2012
פתיחת שבוע המסחר בתל אביב עומדת בצל הסיום עם נטיה שלילית בארה"ב בסוף השבוע, ארביטראז שלילי ברמה של 0.58 אחוז,חוסר הסכם בין תשובה ומחזיקי האג"ח של דלק, שעלול להסתיים בבקשה להקפאת הליכים על ידי תשובה ביום שלישי.
טבע ופריגו חוזרות למסחר עם ארביטראז שלילי ואילו מלאנוקס שבה עם ארביטראז חיובי.
בתחום הפוליטי מבקר המדינה קורא להדיח מתפקידם את השרים: ישי, ושטייניץ, ומהומה פוליטית עם ריח של בחירות קרבות והולכות לא מסמנת יציבות לבורסה.
באירופה העיניים נשואות ליוון האם תגיע להסכם לגבי גובה התספורת למשקיעים. הסכם כזה עדיין לא נחתם בסוף השבוע, אבל נראה כמתקרב.
מחר שוב פגישת פסגה של השרים האירופאיים כאשר גרמניה מבקשת שיהיה כוח לאמנה של מדינות הגוש , בדבר משמעת תקציבית. הפעם אנגליה אינה מתנגדת וייתכן וגם כאן תהיה התקדמות.
גורם נוסף שיכול לטרוף את הקלפים בבורסות הינו האיום האירני להפסיק את את הספקת הנפט לאירופה כבר מהשבוע, ולא להמתין לאמברגו שיחל בראשון ביולי.
במידה ואיום זה מתממש יוון ואיטליה הצרכניות הגדולות של איראן בצרות אמיתיות.
נוסף לכך פיץ הורידה ביום שישי דרוג לחמש מדינות באירופה כולל איטליה וספרד.
כל הדברים הללו מצביעים על פתיחה אדומה בתל אביב עם אפשרות ליום שגם ייסגר באדום.
התיקון חזרה יכול יהיה שיבוא מחר עם פתיחת המסחר באסיה ובאירופה, שאולי יאותתו על איתנות במדדים למרות כל הגורמים השליליים שצוינו.
לסיכום: צפי ליום אדום עם אפשרות לסיים בירידה כאשר 1126 הינה תמיכה ראשונה ו- 1116 תמיכה שניה.
יום טוב
הכותב הינו מנהל תיקים ברישיון הרשות ומנכ"ל חברת בסט אינווסט לניהול תיקי השקעות (http://www.bst-invest.co.il). ייתכן והינו מעורב בפעולות השקעה בניירות ערך ובאופציות שונות , לכן אין לראות בסקירה זו משום המלצה לפעולה כל שהיא בשוק ההון.
לסיוע , הדרכה ולימוד מעוף ושוק ההון ,להדרכה ליצירת הגנות, ולניהול תיקים טל:050-5510082 .קיימת אפשרות לקאוצינג בנושא המסחר באופציות מעוף.
הוספת תגובה על "סקירת בוקר 29.1"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה