את ההודעה הזו אני כותב לטובת כל אלו שפונים אלי בשאלות בנושא. רוב הסוחרים המתחילים (לפחות אלו שאני מכיר), מתוודעים לשוק באמצעות האסטרטגיה הלכאורה פשוטה הזו של פריצות או שבירות של רמות התנגדות/תמיכה מרכזיות על גבי הגרפים היומיים.
רבים מהם ניכווים לא מעט, עד כדי פרישה מוקדמת מהמשחק בעקבות הפסדים. הסיבות לכך הן רבות ונעות מחוסר משמעת עצמית (אי עמידה בסטופים), חוסר תשומת לב לתנאי השוק ברגע הפריצה, אי היכרות עם המניה ועוד.
בתנאי שוק מסוימים (שוק נע במגמה - TRENDING), האסטרטגיה הזו יכולה להיות די ידידותית לסוחר, אולם כאשר אנו חווים תנאי שוק קשים (כמו בזמן האחרון) פריצות רבות נכשלות מייד לאחר שקרו וגורמות לנו תיסכול רב לאחר שאנו כבר נכנסים לפוזיציה ונאלצים להפעיל את הסטופ רגעים מועטים לאחר מכן.
אני מודה ומתוודה שגם עבדכם הנאמן חטא במשך השנה האחרונה, שבה אני עוסק במסחר יומי בתור עיסוקי העיקרי, בנסיונות שווא לעבוד בשיטה זו. אבל התיסכול מאחוז הכשלונות הרב, כמו גם ההפסדים הכספיים הלא קלים, גרמו לי לנסות ולחקור היכן נמצאת הבעיה ולהתחקות אחרי הפתרון.
השיטה שבה אני נוקט כיום, היא פריצה מבסיסים בלבד!
מניות רבות שנמצאות במצב של פריצה בגרף היומי, מגיעות אל נקודת הפריצה בגרף התוך יומי ממקומות "לא נוחים", לאחר שכבר ביצעו תנועה ורטיקלית לא קטנה. במצבים כאלו, כל אותם סוחרים "טיפשים" שמחכים לפריצת הנקודה שאותה קיבלו מחדר המסחר או סימנו לעצמם לבד על גבי הגרף, נופלים כטרף קל לכל אותם סוחרים שנקטו באותה אסטרטגיה שבה אני נוקט - המניה פורצת "לכאורה" אתה הנקודה, ממשיכה מעט למעלה במחזור לא קטן, אולם ברגע מסויים היא "נעצרת ומתחילה לנוע במהירות למטה ומאלצת את כל סוחרי הפריצה להפעיל סטופים בהפסד מכאיב ומעצבן.
לכן, חשוב ביותר לפני כל פריצה לנסות ולאתר בסיס. לעתים רבות הבסיס יתהווה מתחת לנקודת הפריצה היומית ויאפשר לנו לקחת רווח חלקי כאשר המחיר יגיע אל אותה נקודת פריצה יומית.
אם הבסיס בגרף התוך יומי מסתנכרן להפליא עם הגרף היומי - הרי זה משובח!
מתחת צירפתי 3 דוגמאות מהמסחר היום של בסיסים יפים והפריצה שיצאה מהם (את כולם סחרתי במידה כזו או אחרת של הצלחה).
הגרף האחרון של RMD נוגע בנקודה חשובה נוספת: לעתים רבות אנו קולטים מניה שנעה יפה אבל אנו לא מצליחם לאתר בה נקודת כניסה נוחה או שאנו מבינים שפיספסנו את אותה הנקודה. חשוב מאוד להמשיך לעקוב אחרי אותה המניה, במיוחד החל מהשעה 1 בצהריים (כאשר הסוחרים מתחילים לחזור מהפסקת הצהריים) - מכיוון שבהרבה מקרים המניה תיתן לנו סט-אפ מצוין עם תנועה המשכית.
הדוגמא הראשונה היא ILMN - שילוב קטלני של פריצה ביומי עם בסיס נהדר בתוך יומי. שימו לב לנסיונות הניעור בבסיס הראשון והמרכזי (חצים אדומים) ולנסיון הפריצה הראשון שנכשל (חץ ירוק) ומלווה בנסיון ניעור מיד לאחריו.
הדוגמא השניה קטלנית אף יותר, מכיוון שהמניה (TRA) פורצת לגבהים חדשים לחלוטין. כאן, כפי שציינתי לעיל, לאחר שהנייר מבצע את התנועה העיקרית שלו מייד לאחר הפתיחה, מה שאנו רוצים לעשות זה להמתין לקונסולידציה מסויימת ואז להכנס, במקום לרדוף אחרי המניה - מה שבמקרים רבים יכול לגרום לנו להפסד כואב. TRA נותנת כאן 2 הזדמנויות כניסה נוספות - אני כעקרון מעדיף לחכות להיווצרות מעין מלבן (כמו שרואים בבסיס השני) ופחות אוהב משולשים (סט-אפ ראשון)
הדוגמא האחרונה היא RMD שהיתה פצצה בתחילת היום, אולם לרע מזלי פיספסתי אותה. לכן, כמו במקרה של TRA, המתנתי בסבלנות והבסיס הארוך והצר רק נותן סיכוי טוב יותר לפריצה משנית. הבסיס מתחיל להווצר בערך באזור 12:30 והנייר ממשיך לנוע הצידה עד לשעה 14:30. אולם שימו לב לבסיס המשנה הצר יותר שנוצר בערך ב13:30 ומאפשר לי כניסה עם סטופ צמוד הרבה יותר (מה שמאפשר לי להגדיל את הפוזיציה בכמעט פי 2 לעומת הסטופ הרחב יותר של הבסיס העיקרי)
הוספת תגובה על "מסחר בפריצות (Breakouts/Breakdowns)"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה