זו הפרה של חוק המחשבים:
2.העושה שלא כדין אחת מאלה, דינו - מאסר שלוש שנים:
(1) משבש את פעולתו התקינה של מחשב או מפריע לשימוש בו;
(2) מוחק חומר מחשב, גורם לשינוי בו, משבשו בכל דרך אחרת או מפריע לשימוש בו.
4.החודר שלא כדין לחומר מחשב הנמצא במחשב, דינו - מאסר שלוש שנים; לענין זה, "חדירה לחומר מחשב" - חדירה באמצעות התקשרות או התחברות עם מחשב, או על ידי הפעלתו, אך למעט חדירה לחומר מחשב שהיא האזנה לפי חוק האזנת סתר, התשל"ט-1979.
6.(א) העורך תוכנה באופן שהוא מסגלה לגרום נזק או שיבוש למחשב או לחומר מחשב בלתי מסויימים, כדי לגרום שלא כדין נזק או שיבוש למחשב או לחומר מחשב, מסויימים או בלתי מסויימים, דינו - מאסר שלוש שנים.
(ב) המעביר לאחר או המחדיר למחשב של אחר תוכנה אשר סוגלה לגרום נזק או שיבוש כאמור בסעיף קטן (א), כדי לגרום שלא כדין נזק או שיבוש כאמור, דינו - מאסר חמש שנים.
זו עבירה פלילית. בהתאם ניתן להגיש תלונה במשטרה.
החוק קובע גם עוולה נזיקית:
7.מעשה מן המעשים המנויים להלן הוא עוולה על פי פקודת הנזיקין [נוסח
חדש], והוראותיה של פקודה זו יחולו עליו -
(1) הפרעה שלא כדין לשימוש במחשב או בחומר מחשב, בכל דרך שהיא, לרבות על ידי גזילת דבר המגלם חומר מחשב;
(2) מחיקת חומר מחשב, גרימת שינוי בו או שיבושו בכל דרך אחרת, שלא כדין.
ויש הוראות נוספות, אך אלו העיקריות.
הבעיה העיקרית היא כפולה:
האחת - איך תופסים את האשם ואיך מוכחים זאת. השניה- מה הנזק שנגרם? הוצאות ותשלום בפועל בוודאי, אך החוק אינו קובע פיצוי סטטוטורי קבוע בלא הוכחת נזק.
הוספת תגובה על "הפרטיות שלנו ופייסבוק"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה