צטט: סוסה _ פראית 2012-06-07 17:02:59
צטט: אופטימית זהירה 2012-06-07 16:43:11
סוסה, כתבת המון דברים ובצורה קולחת וכיפית לקריאה, חייבת לציין, ולא אוכל כרגע להתייחס להכל.
אתייחס רק לדברים העיקריים מבחינתי:
ראשית כפי שאמרה עדנושה, רצוי מאד לראות את התכניות האלה עם ה"משקפיים" המתאימים ולזכור שזו טלויזיה.
ראשית התהליכים שאנו רואים ב-50 דקות תכנית, מתרחשים בפועל במשהו כמו 4 חודשים של אימון. אבל זה קצת לא מעשי להביא לנו את הכל, אז מביאים לנו את ה- high lights. וכמובן שה-high lights האלה צריכים להביא רייטינג. אז ברור שתראי את ההצלחות והרגעים סוחטי הדמעות. כל עוד את מודעת לזה יהיה לך יותר קל לקבל את כל ה"הוקוס פוקוס" הזה שאת רואה.
המשפחות מקבלות אחרי גמר הצילומים המשך אימון של עוד מס' חודשים, זה לא שזורקים אותם למים וזהו. כך שאני בהחלט מאמינה שהתהליכים שהם עובדים יכולים להיות מוטמעים היטב.
גם לי הסיפור שמכרו לילדות נשמע דבילי, הן לא ילדות בנות שנתיים. יש פה קצת חוסר טעם. או הרבה. אבל ניחא.
אני משתדלת לקחת מהתכניות של אלון גל את מה שמתאים לי ולסנן את הבולשיט הרייטינגי. ויש לו הרבה מה לתרום לנו לדעתי, בהרבה תחומים. שווה לזקק ולהקשיב.
בגדול - אני לא קונה את האימונים האלה שלו ספציפית ובכלל.. עלה על איזה גל שישכך במהרה כפי שהגיע, אבל בלי קשר מה לגבי הנקודה של חשיפת הילדות? לזה אף-אחד לא התייחס.
בעניין הילדות יש לי ויכוח עם עצמי.
מצד אחד אני נגד. נגד לחשוף ילדים והאמת שגם לא הייתי רוצה לחשוף את עצמי קבל עם ועדה. אבל זו אני.
מצד שני, אם אני שוקלת הורים שדוהרים במדרון היישר לתוךתהום כלכלית, ומן הסתם הילדות איתם, מה שעלול לסכן את עתידן המאד לא רחוק, תוך שהם נותנים דוגמא רעה מאד לילדות על איך מתנהלים, מול חשיפה מינימלית שלהן (ונכון, אנשים יכולים לעשות הקשרים ע"פ שמות ההורים ושם המשפחה, אבל אחרי כמה ימים של "הא ראינו אתכם בטלויזיה" לא ישאר מזה כלום), נראה לי שהנזק בחשיפה הזו קטן בהרבה.
כפי שציינתי, המבחן הגדול הוא מה קורה לאחר שההפקה עוזבת וחוזרים להתנהלות היום-יומית הרגילה ולי קשה להאמין שהם יכולים לעשות כ"כ הרבה שינויים בבת-אחת.
סתם דוגמא - האישה בזבזנית אמיתית וגם מודה בזה. לא מוכנה לוותר על כלום! הכל חשוב לה! (5,000-6,000 ש"ח רק על אוכל בחודש נשמע לי מוגזם מאד), דיקור, שמיקור, מסעדות, בגדים ונתמכת ללא הפסקה ע"י הוריה שיחיו. לא מאמינה שהיא באמת תעשה שינוי בתחום הזה והילדות נפגעות פעמיים. ככה אני סבורה.
/null/text_64k_1#