כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    חינוך

    מי אנחנו: אנשים שחושבים, שחינוך הוא מסע לאורך החיים המתקדם בקצב של פסע ועוד פסע. שכל יום נשיג מטרה קטנה נוספת, או לא. שכל יום של גילוי, חושף עוד עולמות חדשים שצריך לגלות. שחינוך, זה לא זבנג וגמרנו, שחינוך לא נגמר לעולם.   למה קהילה :כדי לרכז אנשים בעלי עניין תחת מטריה אחת,כדי לחשוב ביחד על חינוך,כדי למצוא את הכוחות הישנים והחדשים,כדי למצוא דרכים חדשות,כדי להבין מה יותר חשוב,כדי ליזום, כדי להציע, כדי להצליח, כדי להרוויח.   קהל היעד: מורים, ועוד אנשים מתחומי עניין שונים, שחושבים שהחינוך חשוב, וכל מי שמרגיש שהוא מוכן לתרום מכישוריו למען החינוך. את, אתה, אתם ואתן מוזמנים להצטרף לקהילה חדשה באכסניה הנעימה של הקפה.

    עבודה ולימודים

    פורום

    ערכים בחינוך

    פורום העוסק בשאלות ערכיות, כמו: מהו חינוך, איך משיגים חינוך ומי זקוק לחינוך. \r\n\r\n

    חברים בקהילה (1899)

    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Heda
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    bonbonyetta
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    rebosher
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נשימה חדשה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    renana ron
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    פסוקו של יום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    rinat*
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    -li-
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מיכלי 63
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    תגובה שהיא דיון - הנחות וסטריאוטיפים מול מציאות עובדתית ומחקרית

    24/6/12 13:35
    1
    דרג את התוכן:
    2012-07-07 21:51:21
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    החלטתי להציג את תגובתי לדיון של אברהם פרנק " מה החלום שלך "

      

    (http://cafe.themarker.com/topic/2655577/ )

     

    כדיון בפני עצמוֹ .

     

    זאת , כיוון שהנושא הוא עקרוני וכרוך במהות אי ההלימה של התפישות שעדיין נוהגות היום במערכת החינוך , אף על פי שהן שייכות לעידן חינוך ולמציאוּת ארכאיים , ההולכים ומתפוגגים במהירות  .

       

    הדבר המדהים הוא שההתנהלות המערכתית והאנושית בהתאם לתפישות הללו עדיין מתקיימת , מנומקת ומתוּרצת , בנימוקים , אמירות , וקביעות נחרצות מסורתיות , העומדות בסתירה מוחלטת לממצאים מדעיים ומחקריים ההולכים ונערמים כבר לאורך תקופה ארוכה .

     

    יותר מכל , הדבר מעיד עד כמה קשה לחולל שינוי תודעתי במכלול ההרגלים , הדפוסים , ההנחות , והסטריאוטיפים האנושיים , למרות מצע עובדתי ומחקרי רחב הסותר אותן .

     

    למעשה – לעיתים עד שהמציאות לא טופחת על הפנים בעוצמה , וגובה לפעמים מחירים כבדים – קשה לחולל שינוי , לשנות כיוון ( לרדת מהעץ ) , או לצאת מההשלמה הפסיבית עם הקיים ( לרדת מהגדר ) .

     

    אולי לכן , אנחנו לא אוהבים מתריעים בשער כבר מאז תקופתו של נח , לפני המבּוּל , המציינים בפנינוּ שייתכן ודרכנוּ שגוייה ושעלינו לבדוק מחדש את הנחותינוּ ולהשקיע בשינוּי .

       

    להלן התגובה :

      

    היי אברהם

     

    קצרה היריעה מפירוט כלל המחקרים והדוגמאות המבטאים מציאות עובדתית ומחקרית הנמצאת בהיפוך גמור לסטריאוטיפים ולהנחות  "מבוססות" פולקלור , המנחות את עולם העסקים ועולם החינוך של העידן הישן  , שהתוצאות וההשלכות של אותם סטריאוטיפים והנחות , הן במקרה הטוב מפוקפקות , ובמקרה הגרוע והשכיח – משיגות את ההיפך מהרצוי והמוצהר כמטרות .

     

    רק לצורך תזכורת – בעולם השיווק , במשך עשרות שנים שלטה הגישה  האגרסיבית , שעל פיה המשווק ניסה לכפות באגרסיביות ובאופן מניפולטיבי על הצרכן לרכוש מוצרים  .

    אחת האמירות היותר נפוצות השייכות לגישה הייתה ש "אם טורקים  בפני סוכן המכירות את הדלת – עליו להיכנס מבעד החלון " .

     

    נכון , בסיטואציות של מונופול ללא תחרות , ובמחירים אטרקטיביים - זה לפעמים עבד .

       

    זכורה האמירה המתנשאת של הנרי פורד : " אמכור ללקוח מכונית בכל צבע שייבחַר , בתנאי שזה יהיה שחור " . הוא היה יכול לומר זאת כיוון שדגם ה T שלו אכן נמכר במחיר ללא תחרות .

     

    במהלך כ 70 שנה , האגרסיביות השיווקית הכוֹפה עצמה על הלקוח הייתה המַנטרָה של אנשי שיווק , למרות שהיא מעולם לא נבדקה עובדתית .

     

    עובדתית - הגישה הזו מעולם לא הייתה יעילה במיוחד . היא קרסה בגדול במיוחד בתנאי תחרוּת .

       

    רק לאחר שהמציאות נבדקה ונבחנה בכלים מדעיים - בעקבות מציאוּת של עסקים שנקלעו לקשיים ואף התמוטטו – רק אז הוחלפה הגישה האגרסיבית והמתנשאת על הלקוח , בגישה ידידותית , כשהמשווק פועל עם הלקוח ומנסה להבין את צרכיו האישיים ולספק אותם .

     

    בעולם התעסוקה והחינוך – הגישה האגרסיבית והמתנשאת המשולבת בגישת השוט והגזר , עדיין תקפוֹת , למרות שהמדע והמחקרים מספקים שפע של עובדות המעידות בבירור שהגישות הללו יעילות  רק  בסיטואציות  ספציפיות בודדות , ובאופן כללי ורחב -  דווקא פוגעות בפריון העבודה , או לחילופין  בהישגים הלימודיים והאקדמיים .

     

    למרות המחקרים והממצאים - עדיין נֶהֶגוֹת מַנטרות תעסוקתיות וחינוכיות ארכאיות חסרות בסיס .

     

    בעולם התעסוקה כבר הוכיח ריקרדו סמלר ( SEMLER  ) , שהקים את קונצרן סמקוSEMCO ) שאוטונומיה , אמון , ועניין / משמעות אישיים בפרויקט – חשובים ומהותיים יותר למוטיבציה  מריווח כספי גבוה , והם יעילים מפיקוח הדוק ומעניש.

    חלק מהדברים מובאים בספרו " להפוך את השולחן של עצמך " , וכן בעשרות מאמרים וראיונות , ובמיוחד - בסיפור ההצלחה המדהים של קונצרן סמקו , הפועל בשונה ואף בניגוד לתפישות המקובלות .

     

    גם קופמן ובקינגהם הוכיחו במחקרם הענק , הארוך והמקיף שמסקנותיו הובאו  בספרם " לפני הכל – שוברים את הכללים "

       

    http://matarbooks.co.il/index.php?book=5043  ) 

         

    שעסקים מצטיינים ומנהלים מצטיינים פועלים בניגוד לסטריאוטיפים ולהנחות המקובלות בעולם התעסוקה והעסקים.

     

    אבל יותר מכל – אני ממליץ על  שתי ההרצאות מוסרטות של דן פינק המתבססות על המחקרים של דן אריאלי ועמיתיו ועל המחקר של  בית הספר לכלכלה של לונדון ( שהוציא מבין כתליו 11 זוכים לפרסי נובל ) – שהמוטיבציה המניעה בני אדם להגיע להישגים בעבודה או בלימודים איננה יותר כסף או ציונים , אלא אוטונומיה , מיומנות , מטרה / עניין אישי בעל משמעות לאו דווקא חומרית .

     

    במערכת החינוך הדבר מיתרגם לעניין , אוטונומיה , רלוונטיות , אחריות אישית ,  אמון וכן מערכת המתנהלת לפי עקרונות האחריותיות והשותפות .

     

    ישנן הוכחות חותכות שנאספו כבר במשך פרקי זמן של עשרות שנים לחשיבות הערכים והמושגים הללו , כפי שזה בא לידי ביטוי למשל בחינוך המותאם אישית דיאלוגי דמוקרטי ( חינוך מאד"ד ) , בבתי ספר ניסויים שונים , או בלמידת מעו"ף – למידה מבוססת עניין ופרויקטים - גישות השייכות  לעידן החינוך של המאה ה – 21 , שבימים אלו ממש עומדות להיכנס בצורה אינטנסיבית אל מערכת החינוך ולהחליף את תפישות החינוך הארכאיות של העידן הישן .

     

    בשתי הגישות ( חינוך מאד"ד ולמידת מעו"ף ) גם משולבת גישה חדשה של הערכה – במקום הערכת שמ"מ המשמימה ( הערכה שופטת , מודדת , ומדרגת ) , בעלת האוריינטציה של התמקדות ב"הישגים " , שנמצאה במציאות כהרסנית מבחינת הפגיעה שלה במוטיבציה של רוב התלמידים , נכנסת הערכת תל"ל ( הערכה תומכת לומד ולמידה ) , המעצימה את התלמיד ואת תהליך הלמידה , והמתרכזת בעיקר בהעצמת העשייה , בהוקרת ההשקעה והמאמץ , ובהערכת התהליך , כשההישג הוא האחרון בחשיבותוֹ , אף על פי שבסוף מגיעים גם ההישגים , בכמויות ובאיכות שמערכת החינוך הנוכחית רק חולמת עליהם .

     

    להלן מראי מקומות לסרטונים של דן פינק 

       

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u6XAPnuFjJc

      

    בהרצאה של דן ב TED אפשר להעזר בכיתוביות בעברית . בסרגל של הסרטון יש רובריקה של שפות . אפשר ללחוץ על החץ ולבחור ב hebrew .

       

    http://www.ted.com/talks/dan_pink_on_motivation.html 

       

    מחקר של דן אריאלי ועמיתיו  ( מקל גדול , שגיאה גדולה )

     

    http://www.rotman.utoronto.ca/newthinking/largestakes.pdf

     

     על ריקרדו סמלר

     

    http://www.cioinsight.com/c/a/Expert-Voices/Ricardo-Semler-Set-Them-Free/

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Ricardo_Semler

        

    http://www.google.co.il/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4ADFA_enIL459&q=ricardo+semlers+grupo+semco+

       

    ניהול עצמי מפחית עייפות מנטאלית

     

    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3273387,00.html

        

    ביי

     

    אלי

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "תגובה שהיא דיון - הנחות וסטריאוטיפים מול מציאות עובדתית ומחקרית"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "תגובה שהיא דיון - הנחות וסטריאוטיפים מול מציאות עובדתית ומחקרית"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה