כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    השקעות ערך

    לפני שבע שנים כאשר נוסד אתר קפה דה מרקר, ייסד מתי אלון את קהילת "השקעות ערך". הקהילה מיועדת לאנשים שמעוניינים להשקיע בצורה נבונה ביותר, להבין את השוק לעומק ובעצם להבין מה זה השקעות ערך. כמו כן הקהילה היא בית למשקיעים רבים שבו גם אתם תוכלו להעלות ולחלוק שאלות, תשובות, דעות, סקירות וניתוחים בכל הקשור בהשקעות ערך. תכנים שיווקים או תכנים שאינם קשורים בהשקעות ערך או טווח ארוך ימחקו!!! ***הקהילה אינה תחליף לקבלת יעוץ מקצועי בכל הקשור להשקעות, ומנהליה לא בעלי רשיון יעוץ או ניהול תיקים ***  

    שווקים פיננסיים

    חברים בקהילה (1670)

    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Daniel....
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אמיר ניצן
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    oriat
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ניר מושקוביץ
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לומפומפיר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אחר40
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אפיקים38
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    aviav1
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אבי בלאו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יניב פיין
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    לרשות ניירות ערך מגיע כוכב ירוק *

    3/7/12 15:19
    0
    דרג את התוכן:
    2012-07-03 16:42:41
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    זה לא סוד שהרשות לניירות ערך בראשות היו"ר החדש שמואל האוזר נמצאת לא מעט בכותרות בכל מה שקשור ברגולציה. נכתבים אין ספור דברים בתקשורת ובפרט כאלו שמגיעים ממנהלי הכספים השונים בארץ מהגדולים ביותר ועד הקטנים ביותר כאינטרסנטים שטוענים לפגיעה בהם. 

     

    מנקודת המבט האישית שלי כמובן שיש דברים שאני חושב שידה של הרשות באמת לפעמים נוקשה מידי. אבל מי אני שייתן או שיתחשבו בדעתו האישית ולא זו מטרת הכתבה. אני דווקא כותב מהמקום שמחזק מאוד שלוש מהלכים סופר חשובים שביצע הרשות בשנה וחצי האחרונות. מהלכים שהתוצאה הישירה שלהם היא טובת הלקוח! ובלי שישימו לב האינטרסנטים (חברות הניהול) הם נהנים לא פחות.

     

    עד לפני שנה וחצי בתחום קרנות הנאמנות במדינת ישראל היו 3 כשלים מובהקים

    1. מנהל הקרן לא היה צריך בהכרח לבצע אנליזה ותמיד יכל לומר (כאשר נשאל למה רכש נייר מסויים לקרן) תשובה שאומרת שזה על פי אמות מידה או דעתו של מנהל ההשקעות
    2. כאשר לקוח רכש לחשבונו הפרטי קרן נאמנות - בקרן בוצעו קניות ומכירות שמגיעות כמו כל דבר עם עלות. מי לדעתכם שילם את העלות? הלקוח כמובן כי זה ירד מכמות הנכסים
    3. עמלות ההפצה של הבנקים - לקוח שקונה קרן שדמי הניהול שלה לצורך המחשה הם כ-2% היה משלם X אחוז עמלת הפצה מתוך זה ישירות לבנק. עמלה זו היא כמובן בגדר אוויר כי הבנק לא באמת עושה איזה שהוא ניהול בקרן הנאמנות אלא רק מהווה צינור החזקת כסף והעברת כספים. אז כאן (חברות הניהול) וגם הלקוחות שילמו יותר.

    מהלכי הרשות הביא את השינויים הבאים כאשר הנקודה השלישית הוחלטה היום

    1. על כל מנהל קרן תהיה חובת אנליזה לרכישה של נניח אג"ח לא מדורגות או רכישה של כמות גדולה יחסית בנייר. התוצאה של חוקה זו - גידול חד באנליזות ודרישה להסברים מפורטים על סיבת ההשקעה המגובים באנליזה. במילים אחרות חסל ספקולציות של תחושות בטן שעל פיהן השקיעו הרבה מנהלים בעבר. שיטת הערך כפי שאתם יודעים דוגלת בהשקעות שמבוססות אך ורק על פי אנליזה פרטנית ואני שמח שסוף סוף, כל החלטת השקעה בישראל בכל סוג של קרן תתבצע עם קצת יותר ערך ופחות ספקולציה. זה מגן על הלקוח!!! וגם על המנהל שמבין לעומק יותר מה הוא קונה!!!
    2. מינואר 2012 עלות של כל קניה ומכירת ניירות בקרות ירדו מדמי הניהול של הקרן / קרי מנהלי הקרנות ירוויחו פחות וכך הלקוח ירווח יותר. למה ירוויח? כי הביצועים של הקרן ללקוח יהיו טובים יותר לאור פחות הוצאה שגבו ממנו בדרך לפני השינוי.
    3. הרשות היום הודיע כי מעכשיו הבנקים יוגבלו משמעותית בעמלות ההפצה שהם גובים ראו כתבה כאן. אתם בטח שואלים אז למה זה תורם ללקוח. התשובה היא פשוטה, כאשר הבנק מוגבל במה שהוא גובה ממנהלי הקרנות גם מנהל הקרן יהיה מחוייב להוריד את דמי הניהול בהתאם. זה הציטוט העיקרי מהכתבה "מנהלי הקרנות יחויבו להפחית את דמי הניהול בכל קרן שבניהולם כתוצאה מהפחתת התשלומים בגין עמלת ההפצה עבור אותה קרן" במילים אחרות לקוח שנניח אתמול שילם דמי ניהול של 2% שמתוכם שילם 0.5% עמלת הפצה ישלם אחרי המהלך (נניח של 0.25% הורדה) כ-1.85% בשנה. ומנהלי הקרנות לא יוכלו להמשיך לגבות את הסכום למרות שהבנק הוריד אותו.

    אז למה בעצם כל זה תורם גם ללקוח אבל תורם לא פחות לחברות המנהלות קרנות נאמנות?

     

    ביצועי קרנות נמדדים לאורך זמן על פי התשואות שהן משיגות. מנהל טוב בדרך כלל הוא זה שמכה את מדד היחוס שלו לאחר כל התשלומים שחלים על הלקוח.

     

    בכדי למחיש אציג מקרה לדוגמא:

     

    התרומה ללקוח - לקוח רכש לחשבונות קרן אג"ח שגובה נניח 2% לפי המתכונת הקודמת. מתוך 2% עמלת הפצה לבנקים הייתה כ- 0.25% וסך הכל פעילות שנתית של קניה מכירה הייתה (לצורך הפשטות) עוד 0.25% כאשר חלק לא קטן הגיע מספקולציה כי הייתה האפשרות אז היו גם יותר פעולות בתיק. 

     

    היום אותו לקוח ישלם רק 1.5% עם ניהול שסביר להניח יותר טוב מהקודם.

     

    התרומה לחברות המנהלות - בכדי להכות מדד אתה בתור מנהל חייב שהעלויות תהינה כמה שיותר נמוכן. כי בפועל כאשר אתה מנהל קרן וללקוח זה עולה נניח 2% בשנה אז אתה צריך קודם להניב תשואה של 2% בכדי להדביק את התשואה של מדד הייחוס שלך. 

     

    בעקבות השינוי אתה בעצם צריך להשיג רק 1.5% היום בכדי להדביק את תשואת המדד כך שהדרך של המנהל להכות את המדד הופכת לקלה יותר.

     

    בנוסף והחשוב ביותר לדעתי זה חיוב בבסיס אנליזה בלקיחת החלטות. מאחר ומהלך זה מקשה רבות על התנהלות ספקולטיבית ביותר שילוב עם העברת דמי הקניה המכירה ישירות על דמי הניהול של חברות ניהול הקרנות ולא הלקוח. חברות ניהול הקרנות (והמנהלים של הקרנות) נאלצים לבצע פחות שינויים של קניה ומכירה ולכן אנליזה מעמיקה יותר תגרום להם להחזיק ניירות לטווחים ארוכים יותר. וזה דבר שגם אם הם יסכימו איתו או לא יתרום להם בטווח הארוך.

     

    חברים עולם הקרנות (שאני מכיר מחו"ל בעיקר בתור משקיע באופן אישי) הוא עולם שדרכו זה מאוד קשה להצליח ולהכות את השוק. בכדי לגרום לאפשרות הזו להתרחש צריך גם להיות ראליים ולהבין שלא תמיד כאשר באים לקראת הלקוח אז דופקים את המנהל אלא בסופו של יום יש כאן תרומה למנהל לאורך זמן. אני ממש שמח על השינויים האלו!!!

     

    זאת כמובן מעבר לעובדה שצריך גם שהמנהל יציג ביצועים עודפים.

     

    בתור יועץ חיצוני לקרן שמבין את הפגיעה בצורה מצוינת אני חושב שזה המהלך הכי טוב שיכול להיות גם עבור הקרנות וגם עבור הלקוחות. 

     

    בברכה,

     

    מתי אלון 

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "לרשות ניירות ערך מגיע כוכב ירוק *"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    3/7/12 16:42
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2012-07-03 16:42:41
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יפה, אין ספק שזה מוסיף לשקיפות ויתרום לחברות המנהלות שיוצרות ערך ללקוחות שלהן.

    --
    בברכה,

    לירון מנור - מנהל קהילה

    הכותב הוא מנהל קרן ההשקעות Capra Capital - השקעות ערך גלובאליות (www.capra-capital.com) ואינו בעל רישיון ליעוץ השקעות ו/או ניהול תיקים. האמור בטור זה אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.
    אין לראות בתוכן זה או במניות המוזכרות משום המלצה להשקעה.


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "לרשות ניירות ערך מגיע כוכב ירוק *"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה