אילת שלום,
השאלות שאת מעלה הן שאלות שעולות תדיר בקרב קהל שאינו מבין אמנות עכשיוית.
בעצם, את אומרת, למה לסבך את החיים? תנו לנו ליהנות מציורים יפים ונעימים לעין ואל תבלבלו אותנו עם כל מיני דברים מוזרים שאתם קוראים להם אמנות והם נראים כמו גרוטאות או משהו שהילד שלך צייר.
העניין הוא כזה. האמנות היום שואפת לקצת יותר מאשר להיות "יפה". האמת שיופי הוא כבר הרבה זמן לא ממש פרמטר נחשב בהתייחסות לאמנות עכשיוית. זאת נקודת ההתחלה. כי האמנות היום מחפשת לחדש, להרחיב, להקניט, למרוד. האמנות היום מחפשת דרכי ביטוי שמקורם לעיתים בתאוריות פילוסופיות, בהיסטוריה של האמנות, בציטוטים ספרותיים ועוד כהנה וכהנה. האמנות היום היא בהחלט מאתגרת ונדרש מאמץ מצד הצופים כדי שיוכלו להבינה.
אבל, כמו בכל תחום, כשאנו ניצבים בפני דבר לא מובן יש לנו שתי אפשרויות: או לפסול אותו על הסף או לנסות להבין. את צריכה לתת קרדיט למוזיאונים חשובים כמו המומה והטייט ואפילו מוזיאון ישראל, שאם הם מציגים אמן מסוים, גם אם הוא לא מובן לך, כנראה שיש מאחוריו משהו שכדאי לנסות לפענח. ההצלחה משתלמת מאד, אני יכולה לומר לך.
את מציינת שאת לא מבינה למה עבודה שאת לא חושבת שהיא טובה זוכה במחמאות ואחרות, אותן את מחשיבה, דווקא לא. הסיבה לכך היא שאת לא מבינה את השפה.
אני לא מבינה כלום בייעוץ אסטרטגי, שזה המקצוע שלך. סביר להניח, שאם הייתי מחליטה לעסוק בזה, הייתי לומדת דבר או שניים על הנושא, לפני שהייתי הולכת לייעץ....
גם אמנות צריך ללמוד. המון ספרים יכולים להאיר את עיניך ולפתח אצלך חשיבה אמנותית שתעזור לך עם האמנות שלך וגם תגרום לך להנות מאמנות של אחרים.
לגבי הממסד - בוודאי שיש ממסד. לכל מוסד בשדה האמנות יש שומרי סף, אשר מחליטים מה להציג. לכל אחד יש שיקולים שלו - לפעמים הם גם מסחריים (כשמדובר בגלריות, שהינן מסחריות). כל אחד מייצג את טעמו הוא. קחי בחשבון שלפעמים אמנים לא מתקבלים כי הם לא מספיק טובים... מזל שיש סוגים שונים של מוסדות, עם אופי שונה וטעם שונה - כך שמתקבלת כן תמונה מגוונת של סגנונות וסוגים של אמנות.
לסיכום, אמנות היום היא נושא שיש להעמיק בו יותר מאשר בעבר. יופי אינו מספיק ואינו מספק. היום אנחנו רוצים גם אופי...
הוספת תגובה על "מי קובע מה יפה?"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה