כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    חינוך

    מי אנחנו: אנשים שחושבים, שחינוך הוא מסע לאורך החיים המתקדם בקצב של פסע ועוד פסע. שכל יום נשיג מטרה קטנה נוספת, או לא. שכל יום של גילוי, חושף עוד עולמות חדשים שצריך לגלות. שחינוך, זה לא זבנג וגמרנו, שחינוך לא נגמר לעולם.   למה קהילה :כדי לרכז אנשים בעלי עניין תחת מטריה אחת,כדי לחשוב ביחד על חינוך,כדי למצוא את הכוחות הישנים והחדשים,כדי למצוא דרכים חדשות,כדי להבין מה יותר חשוב,כדי ליזום, כדי להציע, כדי להצליח, כדי להרוויח.   קהל היעד: מורים, ועוד אנשים מתחומי עניין שונים, שחושבים שהחינוך חשוב, וכל מי שמרגיש שהוא מוכן לתרום מכישוריו למען החינוך. את, אתה, אתם ואתן מוזמנים להצטרף לקהילה חדשה באכסניה הנעימה של הקפה.

    עבודה ולימודים

    פורום

    ערכים בחינוך

    פורום העוסק בשאלות ערכיות, כמו: מהו חינוך, איך משיגים חינוך ומי זקוק לחינוך. \r\n\r\n

    חברים בקהילה (1899)

    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Heda
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    bonbonyetta
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    rebosher
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נשימה חדשה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    renana ron
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    פסוקו של יום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    rinat*
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    -li-
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מיכלי 63
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    שולמן ישלם

    30/7/12 15:37
    0
    דרג את התוכן:
    2012-08-04 07:45:27
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ חינוך תרבות ישראלית ]

    למבוגרים מביננו זכור היטב הביטוי "שולמן ישלם".

     

    שולמן ישלם, אזרח תל אביב, שלפי המסופר נהג להשמיע אימרה זו אחר ארוחותיו במסעדות ת"א, כנשעדרה מכיסו פרוטה מזדמנת. הביטוי השתגר במשמעות - מישהו אחר ישלם את החשבון.

    שני אירועים קיצוניים מאוד, קשורים לנושא שולמן ישלם. האחד הביא לרצח של הורים בדם קר והשני לזריקת רימון גז לחצר ההורים. אני חושש שזה לא סוף פסוק.

    ברמה היום יומית אני חווה מסביבי את התרבות של "שולמן ישלם" הולכת ומתרחבת. הורים מכל השכבות מאולצים על ידי ילדיהם לדחוף ידיהם עמוק לארנק כדי לממן את הוצאותיהם. כאן לא מדובר רק בצרכים בסיסיים שאין יד הילדים משגת. כאן מדובר לעיתים קרובות בדרישות לרמת חיים גבוהה על חשבון ההורים!

    האשם העיקרי לתופעה שלילית זו הם ההורים עצמם. אינני מכיר תרבות מערבית ולו אחת שבה השתרש הנוהל שההורים אחראים לצרכי ורמת החיים של ילדיהם גם בגיל מבוגר. בארצות אירופה למשל נהוג לתמוך בילדים עד לסיום רכישת השכלה או מקצוע מתאימים. וכשאלו עוזבים את הבית, מכאן ואילך הם אחראים על פרנסתם וכלכלתם. מדי פעם הם יקבלו מתנה מההורים בגין אירועים שונים על פי היכולת הפיננסית של הוריהם.

    רק לפני זמן קצר ישבתי עם חברים שספרו על ילדיהם בני ה- 30 פלוס. לכל אחד מהם היתה שאיפה שקשורה לכיס ההורים. חלקם רצו לפתוח עסק (הנטייה לפתוח פאבים, בארים או מסעדות אינה ברורה לי לגמרי), וכמובן שולמן (ההורים) ישלם (יממנו). בן אחד מרוויח 25 אלף שקל ברוטו (!), אבל רוצה להצטרף כשותף לסטרט-אפ שמבטיח לעשות את המכה הגדולה. שולמן משלם. בת אחרת התקבלה לחברת הייטק ב- 18 אלף שקל משכורת חודשית ברוטו, אבל בוכה שאין התייחסות והכרה וחולמת על הצלחה כאשת עסקים. ומי יממן את ההרפתקאה, שולמן כמובן. מאותו ערב אני יכול לספור לפחות 3 דוגמאות דומות נוספות.

    הדוגמאות האלו אינן משקפות את הרוב, הן באות מהמעמד העליון התחתון. ההורים מבוססים, דירה לילדים הם כמובן כבר קנו, ולמקרה שאלו יתחתנו ההורים כבר עושים את החשבון כמה יעלה להם לשחק את שולמן על הוצאות ילדים, מטפלת, גן ילדים, מכונית נוספת למשפחה המתרחבת, ביטוח בריאות פרטי, חינוך בבית ספר פרטי, אוניברסיטה וכו. מילדיהם הם רוצים להוריד כל נטל, אבל עם הממרח הזה על הלחם התיאבון שלהם רק גובר.

    הכרתי גם אישה שמקבלת קיצבה שגרה עם בתה שממשכורתה הקטנה ממנה את משק הבית. הבן הבכור,בטלן מקצועי, היה בא אליה לפרקים לבקש ממנה עזרה כספית שהסתכמה לעתים ב- 20 שקלים. וכשלא נענתה לבן, איים זה עליה להתאבד ולקחת אותה עימו. גם היא הפכה לסוג שולמן משלם.

    ואני שואל את עצמי ואתכם, מאיפה לעזאזל באה התרבות ההזויה הזו? ממה היא התפתחה למין עוולה חברתית שהורים הם שולמן ומי שלא משלם הוא לא הורה טוב – לא רק בעיני הילדים שלו, אלא גם בעיני הסביבה החברתית.

    הנכדים, רואים את ולומדים ומפתחים גם הם את תרבות השולמן שלהם. שולמן משלם הופך למסורת חברתית, לדבר שבשגרה, למובן מאילו, גם במחיר שההורים במקום לקצור את פרי עמל חיי העבודה שלהם ולהנות מכמה השנים שנותרו להם לעת זיקנה, ממשיכים לשאת בעול כספי שמכריח אותם לעיתים קרובות לוותר ולשלם ולשלם רק כדי להיות שולמן טוב.

    חברה שולמנית היא חברה של אנשים שחיים על חשבון אחרים. אנחנו מבלי שמדברים על זה בפומבית, כי לא נעים להודות, מדינה שולמנית. אנחנו חיים על חשבון האמריקאים למשל. מעבר לעזרת הנזקקים שאנו מקבלים בסדר גודל של מיליארדים, יש לנו תמיד דרישות נוספות אליהם. למשל שהם יממנו לנו את כיפת ברזל. שולמן משלם כי הבוחרים היהודים בארה"ב מאיימים. עד כמה שמערכת זו נחוצה, למה חייבים דווקא הם לממן לנו אותה? ובטור אישי בעיתון ידיעות דורש הבן של שרון מהאמריקאים לממן את פיתוח איזורי הספר שלנו כאילו שמובן מאיליו שזה מה שהדוד סם שולמן חייב לנו. והדודה שולמן הגרמנית שולחת לנו צוללות כדי לשחק משחקי מלחמה. למה הם עושים זאת? איך הצלחנו לייצא את אפקט שולמן?

    לשולמן פתרונות.......

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "שולמן ישלם"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    30/7/12 22:15
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2012-07-30 22:15:33
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     

     

    זה מזכיר לי משום מה את מדינת הרווחה. 

     

     

    2/8/12 18:33
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2012-08-02 18:33:06
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    זה שילוב של "מגיע לי, ו"לאחרים יש". אני מלווה משפחות לאיזון כלכלי ונתקל לא פעם במקרים שבהם הורים לילדים בגילאי בית ספר מוציאים מאות שקלים נוספים בחודש רק "כי הילד/ה צריך/ה". הילד צריך לחם מיוחד כי לחם שחור זה לא נחשב בסנדוויץ לבית הספר. הילדה צריכה רולר בליידס כי לכל הילדות ברחוב קנו בחודש האחרון. צריך לקנות בריכה כדי שלילדים יהיה מה לעשות בחופש כדי שלא יסתובבו ברחובות. והרשימה, כמו שכתבת, לא נגמרת. צניעות. זה מה שצריך. לא ללבוש בורקה ושרוולים עד שורש כף היד. אלא צניעות של בגדים פשוטים ונעליים לא ממותגות ומכונית לא מנקרת עיניים. ולחם שחור וזיתים במקום לחם בוטיק עם ממרח פסטו קנוי. צניעות שבה עזרה לזולת נחשבת יותר מבגדים יוקרתיים. צניעות שבה חיים ממה שיש במקום לקטר על מה שאין.

    --
    ספונטניות מתוכננת בבלוגספוט http://sponplanity.blogspot.com
    3/8/12 01:28
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2012-08-03 01:28:23
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: Red Shaya 2012-08-02 18:33:06

    זה שילוב של "מגיע לי, ו"לאחרים יש". אני מלווה משפחות לאיזון כלכלי ונתקל לא פעם במקרים שבהם הורים לילדים בגילאי בית ספר מוציאים מאות שקלים נוספים בחודש רק "כי הילד/ה צריך/ה". ......

    "מגיע לי" - חומר טוב מאוד למחשבה בנושא...

    --
    "Stay Hungry. Stay Foolish"

    3/8/12 11:09
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2012-08-03 11:09:57
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     

     

    המדינה מחלקת כסף !     

     

    פריבילגיות ואפליה ("העדפה") "מתקנת"
    אינן מביאות –

    לא לשוויון 

    ולא לשוויון הזדמנויות. 

    --------------

    המדינה מחלקת כסף וקורעת את העם לגזרים – כל קבוצה עומדת בתור לקבלת הנתח שלה – והעם מתחלק לפלחים, פלחים אינטרסנטים:

    קיבוץ של כנופיות הנלחמות על השלל –

    (רשימה חלקית החל ממאי 1999)

    המורים תובעים תוספות, הגמלאים מבקשים תמיכות, הנכים רוצים מענקים, החרדים צרים על הכספים הייחודיים, לרופאים מגיעות משכורות מכובדות, לסטודנטים מגיעות הנחות רציניות, ניצולי השואה דורשים פיצויים, הקבלנים רוצים הפחתת מסים, התעשיינים חושקים בסובסידיות, כן החקלאים, כן הסוחרים, סיוע לבעלי המוניות, פטורים ליזמים – הזוגות הצעירים, החיילים המשוחררים, העולים החדשים, המשפחות מרובות הילדים, המתנחלים, תלמידי הישיבות, המצילים, ירושלים, הנגב, הגליל, עיירות הפיתוח, יישובי קו העימות, הנכים, הנשים המוכות, המפגרים, השופטים, הרשויות המקומיות הדרוזיות והצ'רקסיות, הרשויות המקומיות הערביות, הרשויות המקומיות בכלל, העיוורים, אנשי הקולנוע, עובדי הנמל, עובדי הביטוח הלאומי, המובילים, המשפחות השכולות, יתומי צה"ל, ש"ס, רשת החינוך "אל המעיין", המילואימניקים ה"פראיירים", המגזר הערבי, המרצים באוניברסיטאות, חברות ההיזנק (start-up), המשקיעים הזרים, וקרנות הון סיכון – (פטור ממס), סיוע לחברות התעופה, "להציל את ענף המלונאות המתמוטט", "פניציה" – ירוחם, הילדים בסיכון (פנימיות), עובדי משרד הרווחה, הביטוח הלאומי, עובדי הנמלים, מכס ומע"מ, בתי-המשפט, מינהל ומשק בבתי החולים הממשלתיים, משרד המסחר והתעשייה, לשכת רישום המקרקעין, הפרופסורים באקדמיה, קידום מעמד האישה, חוק משפחות מרובות ילדים, להקת "בת-דור", "חוק הקולנוע", שוב הנכים, "חוק הנגב", מפעל "בגיר", עובדי מפעל "בגיר", "הקרקעות של החקלאים", מפת ה"עדיפות הלאומית", קרקעות הקיבוצים, החרשים-אילמים, החוזרים בתשובה, החוזרים בשאלה, סל קליטה לכ-ו-ו-ול העולים, גמול השתלמות עבור תארים פיקטיביים, הפרקליטים (2010), הנמלים (2010), הרופאים (2010), חסרי הדיור (2011) וכד´,וכד´,וכד´,....כל יום מתווספת קבוצה.....עד אין סוף!!!...(יש מקום בדף?...)


    כל קבוצה מאיימת וכל קבוצה בעלת כוח, או נטולת כוח, סוחטת מהמדינה....הכל יחס סקטוריאלי....

    ה י כ ן - ה פ ר ט - ה ב ו ד ד ?

    הרי, ד מ ו ק ר ט י ה - ה י א - ה ח ל ט ת - ה ר ו ב - ו ה ג נ ה - ע ל - ז כ ו י ו ת - ה פ ר ט....

     

    חלוקת העושר/האושר הלאומי – על חשבון מי?...

    מדינה של פראיירים ?  

    "האזרח כפרה חולבת של הממשלה" ? 

    מדינת אֶטַטִיזם של הרווחה/כלכלה מעורבת (מדינה קולקטיביסטית) = מדינת בוזזים. 

    * ראו: מילון_מונחים *
    ______________________

    מדינת ישראל:  
    מדינת הפריבילגיות (זכויות היתר) והאפליה ("העדפה"?) ה"מתקנת".  

    רק ה"סדירניקים" לא מקבלים מה שמגיע להם...

    מדוע?

     

    האם אין להם זכות לחייהם ולפרי עמלם ?

    * גיוס "חובה" "חינם" **
    * חינוך "חובה" "חינם" **
    * בריאות "חובה" "חינם" **
    * מיסים "חובה" "חינם" **
    * וכדומה...

    ** השאלה: "חובה" למי (?) – ו"חינם" למי (?)

    ---------------------------------
    אֶטַטִיזם   
    העיקרון או המדיניות של ריכוז שליטה כלכלית, מדינית, ודומיהן בידי המדינה על חשבון חופש הפרט.

    אֶטַטִיזם של הרווחה/כלכלה מעורבת    
    שיטת הממשל הנפוצה ביותר בארצות ה"חופשיות" בעולם כיום. תערובת של מדינת רווחה - ושוק חופשי, פיקוח - וחופש, של מדינה סוציאליסטית-למחצה – או במקרה הגרוע, פשיסטית – ובו בזמן קפיטליסטית-למחצה.

     

     

    3/8/12 14:16
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2012-08-03 14:16:34
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: דודרובנר 2012-08-03 11:09:57

     

     

    המדינה מחלקת כסף !     

     

    פריבילגיות ואפליה ("העדפה") "מתקנת"
    אינן מביאות –

    לא לשוויון 

    ולא לשוויון הזדמנויות. 

    --------------

    המדינה מחלקת כסף וקורעת את העם לגזרים – כל קבוצה עומדת בתור לקבלת הנתח שלה – והעם מתחלק לפלחים, פלחים אינטרסנטים:

     

     

    אני חושב שצריך לחדד את נושא הקבוצות ולהסתכל יותר לעומק. דוגמה, סטודנט שמקבל הנחות ומלגה יכנס בסיום לימודיו לעולם התעסוקה, יעבוד, ירוויח, יצרוך וישלם מסים, כלומר יהפוך להיות חלק מנושאי הכלכלה. חרדי שמקבל הנחות, מלגות, והשד יודע מה עוד, ילמד (אולי כמה שעות), יחיה על קצבאות, יעבוד שחור, לא ישלם מסים ויהפוך לנטל כלכלי כל ימי חייו.

     

    עזרה מהמדינה להצלת מפעלים יכולה להביא גם להבראה ותעסוקה מלאה של אלפי עובדים, משלמי מסים וצרכנים בשוק ובכך לפיתוח הכלכלה.  עובדי נמל שמקבלים שכר עתק, הטבות והנחות, משלמים מסים וצורכים, אך בשל מדיניות השולמנית של הממשלה, בסופו של יום יותר מזיקים למשק מאשר עוזרים לכלכלה.

     

    וכך הלאה............


    --
    "Stay Hungry. Stay Foolish"

    3/8/12 14:21
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2012-08-03 14:21:05
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    מעניין שאותו הפוסט בדף האישי שלי מעורר יותר תגובות ודיון מאשר בפורום ערכים וחינוך. לאמיתו של דבר אינני מתפלא כל כך, כי הרי רבים מחברי הפורום שמדברים הרבה על חינוך, מסתכלים על עצמם ועל השולמניות שלהם. אתם אנשי החינוך, מי יחנך אתכם להפסיק אחת ולתמיד עם התרבות הזאת ולתת דוגמה לאחרים?


    --
    "Stay Hungry. Stay Foolish"

    4/8/12 06:58
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2012-08-04 06:58:59
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: יקה1 2012-08-03 14:21:05

    מעניין שאותו הפוסט בדף האישי שלי מעורר יותר תגובות ודיון מאשר בפורום ערכים וחינוך. לאמיתו של דבר אינני מתפלא כל כך, כי הרי רבים מחברי הפורום שמדברים הרבה על חינוך, מסתכלים על עצמם ועל השולמניות שלהם. אתם אנשי החינוך, מי יחנך אתכם להפסיק אחת ולתמיד עם התרבות הזאת ולתת דוגמה לאחרים?

     

     

     

     

    זה לא חשוב כמה תגובות, אילן, אלא "איכות" התגובות: האם התגובות מעוררות למחשבה ולעשייה -- או לאו. 

     

     

    4/8/12 07:45
    0
    דרג את התוכן:
    2012-08-04 08:25:21
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: יקה1 2012-08-03 14:16:34

    צטט: דודרובנר 2012-08-03 11:09:57

     

     

    המדינה מחלקת כסף !     

     

    פריבילגיות ואפליה ("העדפה") "מתקנת"
    אינן מביאות –

    לא לשוויון 

    ולא לשוויון הזדמנויות. 

    --------------

    המדינה מחלקת כסף וקורעת את העם לגזרים – כל קבוצה עומדת בתור לקבלת הנתח שלה – והעם מתחלק לפלחים, פלחים אינטרסנטים:

     

     

    אני חושב שצריך לחדד את נושא הקבוצות ולהסתכל יותר לעומק. דוגמה, סטודנט שמקבל הנחות ומלגה יכנס בסיום לימודיו לעולם התעסוקה, יעבוד, ירוויח, יצרוך וישלם מסים, כלומר יהפוך להיות חלק מנושאי הכלכלה. חרדי שמקבל הנחות, מלגות, והשד יודע מה עוד, ילמד (אולי כמה שעות), יחיה על קצבאות, יעבוד שחור, לא ישלם מסים ויהפוך לנטל כלכלי כל ימי חייו.

     

    עזרה מהמדינה להצלת מפעלים יכולה להביא גם להבראה ותעסוקה מלאה של אלפי עובדים, משלמי מסים וצרכנים בשוק ובכך לפיתוח הכלכלה.  עובדי נמל שמקבלים שכר עתק, הטבות והנחות, משלמים מסים וצורכים, אך בשל מדיניות השולמנית של הממשלה, בסופו של יום יותר מזיקים למשק מאשר עוזרים לכלכלה.

     

    וכך הלאה............

     

     

    "קיבוץ של כנופיות הנלחמות על השלל", "להסתכל יותר לעומק"

     

    לא מספיק חד, הנזק שזה גורם ? -- "מלחמת" כולם נגד כולם. 

     

    אולי יש שיטה יותר חכמה כדי לסייע רק למי שזקוק לסיוע -- במקום "הכל" חינם לכל ?:

     

    1. גיוס "חובה" "חינם" לכל (במקום לשלם לצבא הסדיר: לשירות חובה -- משלמים לשירות קבע: "שכירי חרב" ??). 

    2. חינוך "חובה" "חינם"?? לכל, ...אלק ! 

    3. בריאות "חובה" "חינם"?? לכל, ...אלק ! 

    4. דיור יקר ומספיק בקושי. 

    5. מיסים "חובה" (לא חובה למיוחסים) "חינם", (למקבלי הפריבילגיות). ...אלק ! 

    6. סובסידיות ומענקים (למקבלי הפריבילגיות וטובות ההנאה)

    ועוד היד נטויה... 

     

     



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "שולמן ישלם"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה