צטט: Little Angel 2012-08-04 20:18:25
אפשר תקציר?
קצת מתכתב עם הדיון של יהודית.
הרעיון המרכזי, אנשים שמסוגלים למערכות יחסים טובות הם אנשים שאוהבים את עצמם מספיק ומקבלים את עצמם מספיק בשביל להיות מוכנים לחשוף את עצמם למצבים שבהם הם פגיעים וחשופים לדחייה וחוסר קבלה.
כולם, גם אנשים שמקבלים את עצמם, מרגישים בבסיס לא מספיק חכמים טובים ומושלמים, אנשים שמסוגלים למערכות יחסים טובות, מקבלים את הפגיעות, מקבלים את זה שזה לא תענוג להיות פגיע אבל אמיצים מספיק בשביל להיות מסוגלים להיחשף למצבים שבהם אנחנו עשויים לחוות פגיעה, כישלון או דחייה.
היא מרחיבה את הנושא להשפעות חברתיות כלליות, גידול ילדים והעובדה שאנחנו חיים בחברה שבה מנוונים את כל הרגשות הרעים והטובים ואחר כך מחפשים ניחומים באוכל, סמים ומגוון התמכרויות.
בקיצור, שווה להיות מוכנים להיפגע, כי ביום יום אנחנו תמיד חשופים לפגיעות ולהימנע מפגיעות דורש דיכוי עצמי. התמודדות עם הפגיעות זו הדרך להרגיש את כל מגוון הרגשות וזו הדרך ליצור מערכות יחסים בריאות
בזכות קבלת הפגיעות....
הוספת תגובה על "פגיעות - חומר למחשבה"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה