פאב בבעלות משותפת, כל אדם יכול לרכוש מספר מניות מוגבל בין 1 ל25 ועלות כל מניה בסה"כ 1000 ₪. הפאב יוקם בעיר תל אביב ולכן בעלי המניות צריכים להתגורר בקרבת העיר כדי שיוכלו לקחת חלק פעיל בהקמת העסק ובניהולו. כמו כן יועסקו עובדים חיצוניים לתפעולו השוטף של הפאב וצוות ניהולי שינהל באופן שוטף את הפאב. כמובן שהחלטות יתקבלו רק בעת אסיפות דמוקרטיות של בעלי המניות אשר יתקיימו אחת לחודש במקום מסוים בו יצטרכו להיות נוכחים לפחות 50% מבעלי המניות כדי שהאסיפה והחלטותיה יהיו חוקיות.
סה"כ כל המניות יעמוד על 400 מניות וברגע שנגיע למספר מניות זה הקמת הפאב תצא לדרך. הקמת הפאב כוללת חיפוש מקום אידיאלי באזור תל אביב להקמת הפאב, חיפוש ספקים וכולי. כל בעל מניה יהיה שותף מלא בכל ההחלטות ויהיה מעורב בכל תהליך הקמת הפאב.
מדובר במיזם שנעשה כעת גם בפלורנטין בעיר ת"א ונקרא "הבר-קיימא" אך הוא לא הוקם למטרות רווח כלל לעומת מיזם זה שדוגל הן במחירים מוזלים לכלל הלקוחות, הן במחירים מוזלים עוד יותר לבעלי המניות והן ברווחים שיתחלקו בין כל בעלי מניות הפאב לאחר כל רבעון בעת קיומה של אסיפת כלל בעלי הפאב. לא יהיה שום הבדל מבחינת קבלת החלטות בין כל בעלי הפאב, קולו של כל אדם שווה ערך לקולו של אחר גם אם מספר מניותיהם שונה. ההבדל היחיד ביניהם הוא אחוז הרווח של כל אחד מהם.
כאן למעשה אתה בוחר את אחוז הרווח שלך, את גודל ההשקעה שלך במיזם ואת רמת הסיכון שלך.
http://www.facebook.com/groups/326566480772408/
הוספת תגובה על "הפאב השיתופי של ת"א"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה