25.10.2012
לאחר ארבעה ימי מסחר שהורידו את מדד המעוף אל מתחת לרמת ה- 1200, עלה שוב אתמול מדד המעוף בסגירה אל מעל רמת ה- 1200 וסגר ב- 1202.49 , וזאת כאשר מדד הבנקים עלה ב- 2.35 אחוז, ואילו המחזור היה 1.08 מיליארד שקל.
המסחר בארץ מושפע בעיקר מהנעשה בבורסות העולם, וכאשר באירופה ובוול סטריט רועדות הבורסות ויורדות, גם החוזק והכיוון של השוק המקומי לא עומדים בפרץ והירידות מגיעות גם לתל אביב.
הבוקר פקיעת אופציות המעוף ונראה כי היא תהיה שקטה בעליה או ירידה של עד חצי אחוז.
לאחר הפקיעה הכיוון בתל אביב יקבע על פי הכיוון באירופה, ולאחר מכן לפי הפתיחה בארה"ב.
בסך הכל השווקים בעולם נרגעו. בארה"ב , נמשכת תוכנית ההקלה השלישית, אם כי ברנניקי מוטרד מההשפעה העולמית על השוק האמריקאי. וול סטריט ירדה גם אתמול בכרבע אחוז, אולם בסך הכל שידרה יציבות מה לעומת הימים הקודמים.
גם באירופה קצת רגיעה כאשר ביוון השיגו אורכה נוספת של שנתיים לביצוע תוכנית הצמצומים, ובאסיה ניקיי עולה הבוקר ביותר מאחוז.
בסך הכל נראה כי הכל ידשדש בעולם עם נטיה לעליות עד לבחירות בארה"ב בעוד עשרה ימים, ואם ייבחר אובמה סיכוי רב לחזור לעליות.
בינתיים גם אצלנו ירד מדד המעוף שוב כשהגיע לאיזור ה- 1240 , ובינתיים רמת ה- 1200 מהווה רמת תמיכה נאה ומהותית ומחזיקה מעמד.
תמיכה עולמית תביא את מדד המעוף במהרה למבחן נוסף של רמת ה- 1240 , ואילו ירידה במדד המעוף אל מתחת ה- 1180 תיחשב כשינוי כיוון.
בינתיים נראה כי הכיוון הינו למעלה , ויש סיכוי רב שבמהלך חודש נובמבר יבקר מדד המעוף שוב ברמת ה- 1240 , ואזי פריצת רמה זו, אם תתרחש תוביל את המדד לעבר רמת ה- 1275.
להערכתי האופטימיות תחזור והסיכוי להגיע לרמת ה- 1240 גבוה מהסיכוי לראות את רמת ה- 1180 .
הדולר:3.86
שבת שלום
יום טוב
לכותב יכול שיהיה עניין אישי בנושא הסקירה, והוא מעורב בביצוע פעולות בניירות ערך ובנכסים פיננסיים שונים, לרבות באופציות מעו"ף.
אין לראות בסקירה או במה שאין בה משום המלצה לביצוע פעולה כלשהי ואין היא מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.
הוספת תגובה על "סקירת בוקר 25.10"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה