בכל יום אנחנו רואים אין ספור רעיונות בעיתונים ובכלל במדיה הפיננסית. אני חייב לציין שזה לפעמים כלי עזר לא רע כי צצים לך רעיונות.
הנקודה היא שכאשר רעיון כזה צץ, משקיעים מסוימים בודקים אותו לעומק אך לצערי לא כך הרוב. משקיעים יכולים להיות החל מיועצים בבנק ועד המשקיע יהודה מחדרה שמנוי לעיתון הכלכלי.
לפני יומיים פנה אלי חבר והפנה את תשומת לבי לכתבה שהתפרסמה בעיתון גלובס תחת הכותרת "לא ממנפת את עצמה".
לצערי הכתבה לא נמצאת באתר רק במודפס (של יום ה-30-31 באוקטובר). עם זאת הצלחתי למצוא מי כתב אותה ומתברר שזו כתבת תרגום שנלקחה ממגזין בארונס. (אגב תמוהה בעיני שגלובס לא נתנו קרדיט למגזין אבל אולי זה ההסדר שלהם).
בכל מקרה להלן הכתבה המקורית - http://online.barrons.com/article/SB50001424052748704377904578072731325659070.html
בכדי לא להלאות אתכם בכל, אגש ישר לנקודות העיקריות. אם יש דבר שחברי הקרובים ואני אוהבים בהשקעות זה חברות ש...:
1 - לא תחת רדאר המשקיעים
2 - יש שם סיפור שונה
3 - ערך פנימי חבוי.
כאן מדובר על חברה שהיא חברה לייצור משאיות מנוף. לדוגמה מלגזות וכו. הסיפור המעניין כאן הוא שזו חברה שהיא בעצם ספין של חברה אחרת. (ספין שבוצע ממש לאחרונה והוא חם מהתנור). זאת בן השאר הסיבה גם שהחברה לא תחת הרדאר כרגע.
הערך הפנימי החבוי לכאורה היה אמור להיות בפוטנציאל של החברה להצליח כחברה עצמאית. (זה עוד בבדיקה למרות שעד עכשיו לא נפלתי)
אז מה היו הנקודות העיקריות בכתבה:
1 - הכותרת המפוצצת
2 - נתח שוק גדול יחסית עם פוטנציאל צמיחה בינלאומי
3 - עסק טוב עם בלאי קבוע שהחברה מספקת גם חלקי חילוף מה שמייצר תזרים (וכמובן יש מחזוריות)
4 - המבנה החדש של החברה לאחר הספין לא רע כאשר המנהל הוא מהוותיקים בחברה וגם יש נתח משמעותי לחברי הדירקטוריון במניות החברה.
5 - תחזית מעניית לגידול בשולי הרווח.
כל זה כמובן מה שנאמר בכתבה. אבל הדבר המפוצץ ביותר שנכתב עם כותרת משנה מודגשת הוא:
"THE COMPANY HAS A SOLID balance sheet, with $143.1 million in cash to $142.6 million in debt"
"המאזן של החברה סולידי, עם 143.1 מיליון דולר במזומן אל מול חוב ארוך של 142.6 מיליון דולר".
אכן כך המספרים בדוח. אך לא זה כל החוב של החברה.
בקריאת הטיוטה של הספין גיליתי את הדבר הבא:
We have a 20% ownership interest in NMHG Financial Services, Inc. (“NFS”), a joint venture with General Electric Capital Corporation (“GECC”), formed primarily for the purpose of providing financial services to independent Hyster® and Yale® lift truck dealers and National Account customers in the United States. Our ownership in NFS is accounted for using the equity method of accounting.
In connection with the joint venture agreement, we also provide a guarantee to GECC for 20% of NFS’ debt with GECC, such that we would become liable under the terms of NFS’ debt agreements with GECC in the case of default by NFS. At June 30, 2012, loans from GECC to NFS totaled $752.0 million. Although our contractual guarantee was $150.4 million, the loans by GECC to NFS are secured by NFS’ customer receivables, of which we guarantee $100.9 million. Excluding the $100.9 million of NFS receivables guaranteed by us from NFS’ loans to GECC, our incremental obligation as a result of this guarantee to GECC is $130.2 million. NFS has not defaulted under the terms of this debt financing in the past and although there can be no assurances, we are not aware of any circumstances that would cause NFS to default in future periods. However, we are monitoring the effect of the economic environment on NFS and GECC
במילים אחרות, זה לא נכון לומר שלחברה יש רק חוב של 142.6 מיליון דולר כי הרי לפי הפיסקה למעלה עולה שלחברה יש ערבות ל-20% מההלוואות שנותנת GE לרוכשים.
עכשיו חשוב לי לציין שזו לא סיבה לומר החברה לא אטרקטיבית. כי זה חלק מאוד חשוב בעסקים מסוג זה וזה מאוד דומה לחטיבות מימון נניח של פורד וכו. אם זה מנוהל נכון זו גם הכנסה נוספת וטובה.
אז כפי שאתם רואים יש כאן גם ערך מוסף לעובדה הזו אבל בשורה התחתונה הערך מוסף הזה חד משמעית מראה שהחברה לא "רק עם חוב שבמאזן"
וכמובן שבהמשך הקריאה לכל ערך מוסף יש גם חסרון לפעמים וכאן אתם יכולים לראות אותו
We are engaged in a joint venture, NFS, with GECC to provide dealer and customer financing of new lift trucks in the United States. We own 20% of NFS, and receive fees and remarketing profits under a joint venture agreement. This agreement expires on December 31, 2013. We account for our ownership of NFS using the equity method of accounting.
אז בעצם כאן אנחנו לומדים עוד משהו, שלערך המוסף שלהם יש מועד סיום. וזה מועד קרוב מתמיד שלא הוכרז על המשך שלו. איך יימשך באיזה תנאים ואם בכלל זו עוד נקודה שקשה יהיה להעריך את כוח הרווח של החברה לגבי ההמשך.
לסיכום,
מה שאני מנסה להראות כאן זה שיש הבדל עצום בין עמוד שנכתב בקצרה על ידי כתב פיננסי שניסה להכניס כמה שיותר נתונים לכתבה אחת. לבין המציאות שמציגה פערים וחובה עליכם המשקיעים לבדוק טוב טוב כל רעיון לפני שאתם קופצים להשקיע בו.
שימו לב שהבאתי כאן רק נקודה אחת ויש בחברה הזו עוד כמה נקודות אדומות וירוקות אבל זה לא רלוונטי לכתבה הזו.
גילוי נאות
אין לי או ללקוחותיי מניות בחברה המדוברת.
הוספת תגובה על "להיזהר מכתבות המלצה להשקעה בעיתון"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה