כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אקטואליה

    קהילת אקטואליה - המקום לדון בענייני היום, בארץ ובעולם. פוליטיקה, כלכלה, חברה, דעות והגות. אנא שמרו אל התבטאות נאותה!

    אקטואליה

    חברים בקהילה (5572)

    amnonti
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    עמי100
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    rayshc
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ofer ben z
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    דורון טל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    -li-
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רינת אגרנט
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שרון קדם
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    פורום

    אקטואליה - בחירות לכנסת

    קהילת אקטואליה - המקום לדון בכל נושא בחירות לכנסת

    נשף הורדת המסכות

    11/1/13 21:42
    1
    דרג את התוכן:
    2013-01-12 16:57:40
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ לא מתון, לא נאור, לא מתקדם ]

    ''

     

    אחרי שנפתלי בנט אמר שיסרב, וחזר ואמר, ואז חזר בו, סוף סוף הוא כנראה מעיז לומר את האמת המדאיגה שלו: קודם רבנים, אחר כך ארץ ישראל ורק בסוף כבוד לזולת כמיצוותה של תורה. חוקי המדינה? אה כן, גם זה קצת חשוב, אבל רק אם אין מעל זה איזה דגל, כי אז החוק אינו ממש חשוב ואפשר לצפצף עליו.


    כבר מזמן נדמה לי שהסדר הדתי החדש לא ממש מסודר כהילכתו אלא לגמרי הפוך מהמצווה בתורה. חשבתי שקודם באה תורה, אחר כך עם ודרך ארץ, ורק בסוף רגבי עפר וחול.


    לדעתי לומר לא לציות לפקודה, לא לשירות שווה ולא לכבוד לזולתים השכנים לא נראה טוב. הטענה שכל הפרת החוק והמיצוות הללו הן בעצם מיצוותה ואות לנאמנות לאומית קצת מגוחכת לכל מי שפעם עיין בתורתו והבין את עיקרה. 

     

    מוזר שהדתיים הלאומניים לא ממש מבינים במסר העיקרי של תורה: אין בליבם אהבה, אין כבוד לזולת, אין אמת, לא צדק, יושר או מוסר, וזה חבל. קצת לא ברור העיניין הזה, שהרי הם לומדים ומשננים פסוקים ללא הרף, אז איך זה שבסוף הם לא מבינים את המיצווה העיקרית? מוזר.

     

    אולי כדאי שמישהו יסביר להם את טעותם לגבי סדר הדברים הנכון לפני שיהיה מאוחר מידי. 

     

    (איור: גוגל)

     

      http://forums.walla.co.il/viewtopic.php?f=1015&t=14631847

     

    http://cafe.themarker.com/post/2816433 

     

    http://cafe.themarker.com/post/2808116 

     

    http://cafe.themarker.com/blog/513647

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "נשף הורדת המסכות"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    12/1/13 08:44
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-01-12 08:44:27
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    וזוהי רק ה-התחלה - לה , לה... זהו אמנם ציטוט של שיר יפה , אך לצערי אמרותיו של בנט , רב זה ואחר ושאר התבטאויות הזויים אלו ואחרים חובשי כיפה וציצית , מנשקי קירות ואוכלי כשר בלבד הן סימן נוסף לכך שבימים קרובים , בעת פינוי שטחים " קדושים.. ארץ מובתחת... " ושאר כינויים הזויים לפיסת אדמה קטנה זו שניתנה לנו ע"י מדינות העולם ולא ע"י שום אליל זה או אחר ! בימים אלו של בחירות , פינוי מאחזים וישובים החברה האלו ירימו נשק חם על חיילי צה"ל ואזרחים שיגיעו לפנותם ! לזרוק רימון חי הם כבר עשו , לתכנן לפוצץ מסגד על יושביו - גם , לרצוח עשרות מתפללים מוסלמים בעת תפילתם לאלילם הם - גם , לרצוח רה"מ - גם דתם העבירן-ם על דעתן-ם ! יש להזהר מהן-ם כמאש , נחש ארסי וכל דבר מסוכן אחר ! להדירם מכל מקום בו ישנו נשק , לאספו מייד מכל חובש כיפה הן אזרח והן חייל ! לא בטוח שלא מאוחר אך בטוח שיפה שעה אחת קודם אדם שנשמע לצו אלילו או רבנו הינו מסוכן למדינתנו החופשית !!!

    --
    לבנון ארז , אדם אחד בעולמנו הרחב . מכיר אנשים טובים ומוכן ורוצה להקיף עצמו במבקשי טובתו ורוצי טובתו ורוצי טובת הכלל. דבר נוסף , אעשה כל שביכולתי במסגרת החוק והיושרה העצמית להצר ולהגביל את עובדי האלילים המכנים עצמם יהודים ומנסים בכל כוחם לכפות עליי גבולותיהם , המזון הכשר אותו אני צורך , לצערי כי רב , מנהגיהם וכו..
    erezlevanon1957@gmail.com
    12/1/13 09:35
    0
    דרג את התוכן:
    2013-01-12 19:31:53
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: ronkraus 2013-01-12 09:32:25

     

    אחרי שנפתלי בנט אמר שיסרב, וחזר ואמר, ואז חזר בו, סוף סוף הוא מעיז לומר את האמת המדאיגה שלו: קודם רבנים, אחר כך ארץ ישראל ורק בסוף כבוד לזולת כמיצוותה של תורה. חוקי המדינה? אה כן, גם זה קצת חשוב, אבל רק אם אין מעל זה איזה דגל, כי אז החוק אינו ממש חשוב ואפשר לצפצף עליו.


    גם יגאל עמיר הבין שזה הסדר הנכון...

    גם חיילי ישיבות ההסדר (כן, אלה שמשרתים שירות מקוצר...) יודעים שזה הסדר - קודם נשמעים לרב ורק אחרי שמקבלים את אישורו מבצעים את הפקודה הצה"לית.

    וגם בנט שמתהדר בחיילותו - יודע מהו הסדר הנכון...


    --
    Cogito ergo sum
    12/1/13 09:41
    0
    דרג את התוכן:
    2013-01-12 09:58:19
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    הצביעו בנט - עשו לכם רב...


    --
    Cogito ergo sum
    12/1/13 10:56
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-01-12 10:56:39
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    בדיוק בגלל זה אני מתריע תודה למגיבים

    --
    רוני
    12/1/13 12:12
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-01-12 12:12:53
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    בדיוק "כאן קבור הכלב"!

    הרי אלה הם הטיפוסים שהשתלחו באנשים מהשמאל שסירבו לשרת בשטחים, מתוך מניעים אידיאולוגיים,נשפטו וישבו בכלא - אותם הטיפוסים עשו אותו הדבר כשהסוגיה של הדילמה הרעיונית(דתית) הגיע לפתחם - ועוד עשו זאת במאסות.

    היום "נירון קיסר" - נפתלי בנט משמיע סיסמא זו שנית, ונסוג מכך(מילולית בלבד) רק לאחר שהבין שזה יפגע בו אלקטורלית.

    על זה יש פסוק:

     

     כל הפוסל - במומו פוסל או למי שיאמר לך טול קיסם מבין שיניך אמור לו: טול קורה מבין עיניך!


    --
    ברעום התותחים המוזות אינן שותקות...


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "נשף הורדת המסכות"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה