כותרות TheMarker >
    ';

    פרטי קהילה

    אקטואליה

    קהילת אקטואליה - המקום לדון בענייני היום, בארץ ובעולם. פוליטיקה, כלכלה, חברה, דעות והגות. אנא שמרו אל התבטאות נאותה!

    אקטואליה

    מתכון תימני-מרוקאי (ולא תלאביבי מפולצן) לארבה/חגב

    4/3/13 20:49
    3
    דרג את התוכן:
    2013-03-05 13:19:16
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ ארבה ]

    לקצץ ראש, כנפיים ורגליים, ולטגן במחבת. להוסיף מלח. ככה היו עושים במרוקו (לפי אמא שלי). לשים בשקית נייר חומה ול-Pצח.

    לטובת המשדרגים המפולצנים בפלצניותם כי רבה, יש מבחר מתכונים באינטרנט.

    תודה לחברתנו לקפה נירית שסיפקה מתכון בפייצ.

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "מתכון תימני-מרוקאי (ולא תלאביבי מפולצן) לארבה/חגב"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    4/3/13 20:53
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-03-04 20:53:52
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יש לנסות ולרדת דרומה לגבול עם שכנתינו מדרום ולנסות לצוד את הארבה לפני שמשרד החקלאות השמולני ירסס עדרי הארבה לפי הרדיו הם כבר קרובים אלינו ומי שנוסע-ת - בקרו בהר כרכום - הר מתן תורתנו ההזוייה

    --
    לבנון ארז , אדם אחד בעולמנו הרחב . מכיר אנשים טובים ומוכן ורוצה להקיף עצמו במבקשי טובתו ורוצי טובתו ורוצי טובת הכלל. דבר נוסף , אעשה כל שביכולתי במסגרת החוק והיושרה העצמית להצר ולהגביל את עובדי האלילים המכנים עצמם יהודים ומנסים בכל כוחם לכפות עליי גבולותיהם , המזון הכשר אותו אני צורך , לצערי כי רב , מנהגיהם וכו..
    erezlevanon1957@walla.com
    4/3/13 20:55
    0
    דרג את התוכן:
    2013-03-04 20:56:30
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    למרוקאים יש מסורת לאכול ארבה?

    אני יודעת שרק לעדת התימנים.

    לפי מה שלמדתי בהלכות כשרות רק למי שיש לו מסורת מבית אבא לאכול ארבה- יכול לאכול ארבה.


    --
    " "בְּטַח בַּה' וַעֲשֵׂה טוֹב, שְׁכָן אֶרֶץ וּרְעֵה אֱמוּנָה. וְהִתְעַנַּג עַל ה', וְיִתֶּן לְךָ מִשְׁאֲלֹת לִבֶּךָ." . / תהילים
    4/3/13 20:57
    1
    דרג את התוכן:
    2013-03-04 21:02:50
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    לבנון ארזון - משרד החקלאות לא שמאלני - אבל מזה 64 שנים מייצג את מפאי ואת שיטת מפאי.

    הם גם ירססו אותך ואת כולם, העיקר שמככסי המגן ימשיכו להגן להם על שכר גבוה במיגזר שלהם - שהוא על חשבוננו - כלומר, מה שאנחנו קונים בסופר(מרקט). הם ירססו את הארבה ואת ארבינקא העיקר - הצימרם שלהם, הוילות שלהם,ף הג'יפים שלהם והכסף שלהם - והכל על גבינו השחוח. שמלאנים תמיד דברו גבוהה-גבוה ודפקו אחרים. בגלל זה אני ימן וליכודניק.

    כאשר בעיר ההגנה היא: 4,300 שקל שכר מינימום של הגנה.

    אין על הפאליה התעסוקתית של מפאי. כאילו שתושבי ערד ובית שאן לא מיישבים את הארץ.


    --
    ניתן להם טילים על הכיף-כיף-כיפאק.
    4/3/13 20:58
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-03-04 20:58:37
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    המתכונים במלואם

     

    ארבה מוקפץ ברוטב תפוזים

     

    חומרים (ל-4 סועדים): 

    16 ארב'אים

    פלפל אדום גדול, חתוך לקוביות

    קוביה קטנה של שורש ג'ינג'ר, מעוכה

    שמן שומשום

    3 דבלים שטופות וקצוצות גס

    3 כפיות ריבת תפוזים מרים

    3 בצלים ירוקים, החלק הירוק בלבד, קצוצים

    מיץ מתפוז אחד

    זרעי קצח לפיזור

     

    הכנה:

    1. מסירים את כנפי הארבה, את הראשים ואת הרגליים ומבשלים במים רותחים עד לריכוך. מוציאים את הארבה ומניחים בצד.

     

    2. בווק או בסיר רחב בעל תחתית עבה, מחממים מעט שמן שומשום, מוסיפים את הארבה, מקפיצים עד שמזהיב ומוציאים.

     

    3. מוסיפים מעט שמן, אם יש צורך, ומקפיצים בתחילה את הפלפל האדום עם הג'ינג'ר. כשהפלפלים מתרככים, מוסיפים את הבצלים ומאדים מעט. מוסיפים את הריבה, מיץ התפוזים, מלח ופלפל ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם מעט.

     

    4. משפדים את הארבה על שיפודי במבו ומגישים עם הרוטב החם מעל, עם מעט קצח מפוזר.

     

    ארבה באניס

     

    במקור, מתכון שנגחאי זה מיועד לציקדות, אבל בהיות הציקדות לא כשרות, אפשר להמיר בארבה.

     

    חומרים: 

    תריסר חגבי ארבה, מנוקים כמו במתכון הראשון

    2 פקעות שומר, פרוסות לאורך, או כף גדושה כוכבי אניס

    מלח

    1 כוס יין אורז

    5 שיני שום, כתושות

    מעט שמן לטיגון

    מנגולד (סלק עלים), או "ירוקים" אחרים וכמה מקלות סלרי דקים

     

    הכנה:

    1. מרתיחים למשך חמש דקות את הארבה ביין האורז עם מעט מלח ועם השומר או האניס. מוציאים את הארבה.

     

    2. מאדים את השום בשמן ומוסיפים מים ומעט יין אורז להכנת משחה.

     

    3. בסיר, מטגנים את הארבה המבושל וכשהוא מזהיב ומתקרר, משפדים אותו על שיפודי במבו.

     

    4. עורמים עלים ירוקים ומקלות סלרי בצד צלחת גדולה ולידם שופכים את משחת השום.

     

    5. מניחים את החגבים מכיוון רוטב השום, באופן שיראה כאילו הם צצים ועולים מהאדמה (במקור הלוא מדובר בציקדות) ומטפסים אל העלים הירוקים.

     

     
    ארבה בחלב קוקוס  

    המצרכים:

    1 ק"ג ארבה2 כפות שמן זית2 בצלים ירוקים, קצוצים2 שיני שום כתושות מלחפלפל2 כפיות שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר על פומפיה1 קופסה חלב קוקוס 

    אופן ההכנה:שוטפים את החגבים ומשפדים אותם על שיפודי העץ.צולים אותם על הגריל במשך 3 דקות משני הצדדים. לחילופין ניתן להקפיץ אותם במחבת מעט מושמנת, ורק אז לשפדם. מניחים את השיפודים בצד.מחממים שתי כפות שמן זית בסיר קטן. מוסיפים את הבצל ירוק, השום, והגינג'ר ומקפיצים כ 3-4 דקות. ממליחים ומפלפלים.מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מסירים מהלהבה.בהגשה, מסדרים את השיפודים על צלחת, יוצקים מעליהם את הרוטב ומקשטים עם מעט בצל ירוק קצוץ. מגישים לצד אורז לבן.


    --
    https://www.facebook.com/nirit.on.3
    4/3/13 21:00
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-03-04 21:00:29
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    רוז - כתבתי בדיון של יוסיק, וגם בדיון של אייל-חיפה על הבאפלו - שכשר אבל אין מסורת. אמא שלי אכלה ארבה במרוקו כמו גרעינים. אז אני כן יכול לאכול. אבל לא מתכון מפולצן של שמאלנים תלאביבים מפולצנים שיעשו לך גורמעעעעע - אלא מרוקאי פשוט - טיגון עם מלח - ממש כמו גרעינים, והיידה לPצח. אין כמו לPצח Pיצוח. למרות שלא מפצחים כאן.


    --
    ניתן להם טילים על הכיף-כיף-כיפאק.
    4/3/13 21:00
    0
    דרג את התוכן:
    2013-03-04 21:01:07
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    תגידו אתם רצינים שניכם או שזו בדיחה??

    חחח אני לא יודעת מה להגיד.

    זו בדיחה נכון?


    --
    " "בְּטַח בַּה' וַעֲשֵׂה טוֹב, שְׁכָן אֶרֶץ וּרְעֵה אֱמוּנָה. וְהִתְעַנַּג עַל ה', וְיִתֶּן לְךָ מִשְׁאֲלֹת לִבֶּךָ." . / תהילים
    4/3/13 21:03
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-03-04 21:03:50
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: רוזMרין 2013-03-04 21:01:07

    תגידו אתם רצינים שניכם או שזו בדיחה??

    חחח אני לא יודעת מה להגיד.

    זו בדיחה נכון?

     

    מה פתאום בדיחה. אמיתי לגמרי .

    הרשת מלאה במתכונים.

    אם בא עלינו ארבה לפחות שננצל אותם חיוך

    רק לא לשכוח להוריד רגליים,כנפיים וראש. 

    וזה קריספי 


    --
    https://www.facebook.com/nirit.on.3
    4/3/13 21:05
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-03-04 21:05:39
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    זה כשר?
    4/3/13 21:06
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-03-04 21:06:09
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אז אם אוכלים אותם למה לרסס לא חבל(:

    4/3/13 21:06
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-03-04 21:06:38
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: שמעון מאיר 2013-03-04 21:00:29

    רוז - כתבתי בדיון של יוסיק, וגם בדיון של אייל-חיפה על הבאפלו - שכשר אבל אין מסורת. אמא שלי אכלה ארבה במרוקו כמו גרעינים. אז אני כן יכול לאכול. אבל לא מתכון מפולצן של שמאלנים תלאביבים מפולצנים שיעשו לך גורמעעעעע - אלא מרוקאי פשוט - טיגון עם מלח - ממש כמו גרעינים, והיידה לPצח. אין כמו לPצח Pיצוח. למרות שלא מפצחים כאן.

     

    ....

    חחחחחחחח אוי אתה מצחיק.

    אני מתפקעת כאן מצחוק.צוחק

     

    אז תגיד איך מפצחים כמו גרעינים?

    מכניסים לפה מסובבים ושותים את כל המעיים של הארבה?

    יוצא מהם מיץ או שזה יבש קרנצ'י כזה כמו צ'יפס ?

     

    ת'אמת שימון אני מוצאת שזה דוחה.מזעיף את הפה


    --
    " "בְּטַח בַּה' וַעֲשֵׂה טוֹב, שְׁכָן אֶרֶץ וּרְעֵה אֱמוּנָה. וְהִתְעַנַּג עַל ה', וְיִתֶּן לְךָ מִשְׁאֲלֹת לִבֶּךָ." . / תהילים
    4/3/13 21:06
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-03-04 21:06:41
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: לבנון ארז 2013-03-04 20:53:52

    יש לנסות ולרדת דרומה לגבול עם שכנתינו מדרום ולנסות לצוד את הארבה לפני שמשרד החקלאות השמולני ירסס עדרי הארבה לפי הרדיו הם כבר קרובים אלינו ומי שנוסע-ת - בקרו בהר כרכום - הר מתן תורתנו ההזוייה

     

    הם החליטו להפסיק לשלוח טילים ובמקום זה שלחו לנו ארבה חיוך

    ואם בטיולים עסקינן הר כרכום והר עריף ועל הדרך המכתש.

    רק צריך לוודא עם צה"ל כי זה שטח אש. 


    --
    https://www.facebook.com/nirit.on.3
    4/3/13 21:08
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-03-04 21:08:35
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: טרם החליטותתי 2013-03-04 21:05:39

    זה כשר?

     

    כן.! למה ,יש לך בעייה עם זה ? 

     

    שמונה מיני חגבים טהורים הִתִּירה תורה באכילה, והשאר אסורים כיתר השרצים. שנאמר את אלה מהם תאכלו, את א' הארבה למינו (ופירשו חז"ל זה שאמרה תורה למינו, היינו שיש עוד מין דומה לו, והוא נקרא ב' צִפּוֹרֶת כְּרָמִים), ואת ג' הסלעם למינהו (ומינו היא ד' יוּחְנָא ירושְׁלְמִית), ואת ה' החרגול למינהו (ו' עצרוניא), ואת ז' החגב למינהו (ח' הדובנית). 

    ולכן לפי עיקר ההלכה כשיש אדם הבקי בצורתם ובשמותיהם, מותר לאכלם. ואם לאו, אסור זולת על ידי בדיקת שלושה סימנים, ואלו הם: 
    א. שיש לו ארבע רגליים. 
    ב. שיש לו ארבע כנפיים, והם חופים את רוב אורך גופו ואת רוב היקף גופו. 
    ג. שיש לו שתי כרעיים, דהיינו קרסוליים, לנתר בהן. 


    --
    https://www.facebook.com/nirit.on.3


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "מתכון תימני-מרוקאי (ולא תלאביבי מפולצן) לארבה/חגב"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה