ראשית קרדיט לעודד שהסב את תשומת לב הקוראים.
טסלה למי שלא מכיר היא חברת חלום קלאסית - מייצרת מוצר סקסי במיוחד (מכוניות חשמליות לשוק היוקרה), שהלקוחות מזמינים זמן רב מראש בעבור ממון רב וגאים לשמש כמשווקים של החברה בקרב מכריהם. בנוסף, מנוהלת על ידי חבר'ה נחמדים ו"חנונים" שבאו בכלל מההייטק.
כיאה לחברת חלום, החברה נסחרת במכפילים מפולפלים במיוחד (מכפיל 20 על ההכנסות של 2012 בעת שהחברה מפסידה כסף תפעולית).
התזה הדובית מדברת על תמחור הזוי לחברה שמדללת כל שנה על מנת לממן פעילותה ושעד שמכוניותיה יהיו בתמחור רלוונטי (היום מכונית סבירה מהמודל S שלהם נמכרת סביב ה100 אלף דולר, פי 5-8 ממשפחתית ממוצעת; יש גם דגם ב-50 אלף דולר, אך הוא לא כל כך רלוונטי מבחינת טווח לרוב הנהגים), לשחקניות הותיקות בשוק יהיו מוצרים מתחרים אטרקטיביים במחירים הרבה יותר נוחים (בשל עלויות נמוכות יותר דרך scale).
התזה השורית היא כמובן תזת צמיחה מהירה מאוד, במיוחד של סדרת S החדשה שלהם, שקשה לי לראות מי לא היה רוצה כזו מכונית אם התמחור יירד עוד קצת (ראו פה סקירה).
בכל מקרה, ב-30 לאפריל יתרות השורט על המניה כיסו כ-45% מהפלאוט (27.5 מיליון מניות) ואז ב-8 למאי החברה דיווחה את הדיווח לרבעון הראשון - הכנסות כמעט כפולות מכל שנת 2012, הפסד תפעולי נמוך מאוד ושיפור התחזיות להמשך השנה.
כיצד הגיבה המניה?
עליה של כ-80% בחודש כשבימים האחרונים המחזורים הם פי 6-7 מהממוצע שהיה קודם. שימו לב שזו חברה עם שווי שוק של 5 מיליארד דולר לפני העליות של החודש האחרון.
נראה כמו שורט-סקוויז קלאסי של שורטיסטים שמקבלים מרג'ין קול מהברוקר והם חייבים לסגור את הפוזיציה ולכן הם קונים בכל מחיר.
ב-2008 הייתה תופעה דומה במנייתה של חברת פולקסווגן, שלכמה ימים הייתה החברה עם שווי השוק הגדול בעולם (שוב קרדיט לעודד). להלן גרף המניה (תודה עדו על ההערה):
הסיפור אז היה שונה אמנם ומה שקרה הוא שפורשה, שהחזיקה בנתח נכבד מוולקסווגן הגדילה משמעותית את ההחזקה שלה והשאירה מעט מאוד מניות שניתן להשאיל לשורט. בנוסף, עבור רבים השורט היה חלק מאסטרטגיית לונג פורשה, שורט וולקסווגן כאשר כאמור פורשה החזיקה נתח מוולקסווגן, אז לכאורה זה שורט-לונג מגודר. ספרו את נפלאות הגידור הזה למי שהיה שותף לחוויה ושבגלל שורטסקוויז המניה עלתה פי 5 בשבוע (תזכרו שמדובר על שנת 2008, כך שגם תיק הלונג של אותו המשקיע לא ממש עולה).
הנה הטבלה שלדעתי ממחישה מה השוק באמת חושב על טסלה:
ניתן לראות שלמרות שהמניה עולה בכ-11%, אופציות הפוט לטווח רחוק עולות בחדות (בעיקר אלו הרחוקות מהכסף).
אני משער שזה מגלם ציפייה של השוק לחזרה לשפיות אחרי שהשורטיסטים האחרונים יפשטו רגל.
האם מקרה וולקסווגן יחזור על עצמו שנית? אני מהמר שלא מפני שהמסחר בשני הימים האחרונים של מעל ל-50 מיליון מניות במצטבר איפשר ל-27.5 מיליון המניות שהיו בשורט ב-30 לאפריל להתכסות, אך באמת שקשה לדעת.
לקח לכל מי שרוצה לנסות מזלו בשורט על חברות חלום עם יתרות שורט גדולות ביחס לפלאוט. יכול מאוד להיות שבעוד חמש שנים יתגלה שהשורטיסטים צדקו וטסלה תהיה שווה 0, אבל זה לא יעזור למי שקיבל מרג'ין קול כמה שנים קודם.
ג.נ. ללירון מנור ושותפיו ל-Capra Capital אין החזקה בחברות המוזכרות.
הוספת תגובה על "טסלה ואמנות השורט"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה