כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    הבורסה בתל אביב

    קהילת הבורסה בתל אביב - מהווה מקום מפגש לדיונים על שוק ההון המקומי. קהילה זו פתוחה להעברת דעות וידע על ניירות ערך הנסחרים בבורסה בתל אביב ועל סביבת המסחר עצמה, וכמובן לשאלות עליהן ינסו לענות חברי הקהילה.

    שווקים פיננסיים

    פורום

    מיקרו מאקרו וכללי

    בפורום זה מתקיימים דיונים במגוון נושאים הקשורים בשוק ההון בישראל

    חברים בקהילה (5764)

    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    anonimoos
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    friend :)
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    rinat*
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יסינראל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    d10d10
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    yoyo50
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Daniel....
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    הקו א-ל התקווה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    לימודי מנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב בשרות תקציב הביטחון

    15/8/13 11:00
    0
    דרג את התוכן:
    2015-02-02 21:42:38
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ טישלר, אוניברסיטת תל אביב, משרד הביטחון ]

    לאחרונה הפליאו ראשי הפקולטה לניהול באוניברסיטת  בתל אביב לעשות ובביטאון הפקולטה התפרסם מחקר מאת מאת: ד"ר איל פכט ופרופ' אשר טישלר בנושא , "יותר חינוך, יותר ביטחון". האמנם? נשמע יפה , אבל באוניברסיטת תל אביב  מתכוונים ליותר חינוך- יותר תקציב לבטחון, אליבא דה-המהלכים והמחקרים שיוצאים לאחרונה מהפקולטה היוקרתית בתל אביב. 

     

    הפקולטה לניהול  באוניברסיטת תל אביב ידועה בהישגיה וביוקרתה . הפקולטה בתל אביב יצרה יותר בכירים במשק מכל פקולטה אחרת והיא היחידה בארץ שזוכה להכרה מארגון בתי הספר הבינלאומי למנהל עסקים וגם אני גאה להיות בין בוגריה , ואולם לאחרונה מרבההפקולטה וראשיה להתמקד בתקציבי הביטחון של מדינת ישראל ומקדישה לכך כנסים ומחקרים. 

     

    כשראשי הפקולטה ציינו באחד הכנסים האחרונים כי במי שמתקרב לירושלים חלים שינויים , הם אינם מתכוונים חס וחלילה לפערים בחברה הישראלית , להזנחת הפריפריה , או לשוד הפנסיה התקציבית , אלא דווקא ליחס המפלה לטענתם של עניני תקציב הביטחון בידי ראשי האוצר. 

     

    בכנסים על תקציב הביטחון שנערכו בשנתיים האחרונות בפקולטה למנהל עסקים בתל אביב נתנו המארגנים במה רחבה לטיעוני משרד הביטחון שבין השאר טוענים שחלקם מכריע בכל מה שנע וזע בארץ , ממערכת החינוך ,דרך תעשיית ההייטק וכמובן הפרחת השממה והפריפריה והכל למען שמירה על מסגרת תקציב הביטחון שצריכה לגדול ולגדול . וגם נאמר שאם נפתור את איומי איראן והסובבים אותנו עדיין יש לנו איומים גרעיניים מצד פקיסטאן ומי ישורנו .... 

     

    כך למשל נכתב על ועדת טישלר, שהוא דיקן הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב   "תקציב הביטחון נמוך במונחים ריאליים ב7-6 מיליארד שקל מהתקציב המתואם של מערכת הביטחון על-פי המתווה שנקבע בדוח ברודט, כך נקבע בדוח ועדת מומחים שבראשה עמד דיקן הפקולטה לניהול באוניברסיטת תלאביב, פרופ‘ אשר טישלר.

    ''

    פרופסור אשר טישלר : יותר חינוך יותר תקציב ביטחון 

     

    וועדת טישלר שמומנה על ידי משרד הביטחון  היא כמובן וועדה סודית שאינה פתוחה לציבור וכך נכתב: בוועדת טישלר, שדבר קיומה נשמר עד כה בסוד, חברים כלכלנים ואישי ציבור ידועים ובהם רו“ח גד סומך, הבעלים של משרד סומך חייקין, ועו“ד דודי תדמור, לשעבר הממונה על ההגבלים העסקיים. את הוועדה מינה שר הביטחון אהוד ברק בספטמבר2011 ומסקנותיה הוגשו בימים אלה לשר הביטחון ולרמטכ“ל בני גנץ. 

     

    כך למשל ב 2011 פרסם הפרופסור טישלר דוח על הקשר בין תקציב הביטחון ,רמת הביטחון והיצוא הבטחוני של מדינת ישראל והנושא הוצג בכנס שהוקדש לנושא . 

     

    ואולם לאחרונה הפליאו ראשי הפקולטה לניהול בתל אביב לעשות ובביטאון הפקולטה התפרסם מחקר מאת מאת: ד"ר איל פכט ופרופ' אשר טישלר בנושא , "יותר חינוך, יותר ביטחון". 

     

    בפתיח למאמר נאמר:  "הנה עוד סיבה מדוע כדאי להגדיל באופן מושכל את תקציב החינוך. מחקר חדש שופך אור על הקשר החיובי בין איכות ההון האנושי לאפקטיביות המודיעין הצבאי, רמת הביטחון והרווחה החברתית בישראל. לידיעת מקבלי ההחלטות."

     

    במחקר ובמודלים מוסכם כי יש בהם אוניברסליות המתקיימת תחת תנאים מסוימים . במחקר הנדון נאמר "כי המודל מניח שקיים קשר חיובי בין איכות ההון האנושי לאפקטיביות וליעילות המודיעין הצבאי. כלומר, הון אנושי גבוה יותר, כתוצאה מהוצאה )מושכלת( רבה יותר בתקופה הנוכחית על חינוך, עשוי להביא בעתיד לאפקטיביות ויעילות גבוהה יותר של המודיעין הצבא". 

     

    מכיוון שבמחקר נאמר שיש קשר ביון רמת החינוך לתוצאות צבאיון כמו מודיעין וכו... הרי נשאלת השאלה כיצד נסביר את הכשלון המודיעיני במלחמת יום הכיפורים למשל., הרי ידוע כי רמת החינוך ב 1973 היתה גבוהה מזו כיום , אז איפה המודל? ואם תהיה קריסה ביהודה ושומרון בגלל התעקשות אידיאולוגית של ראש הממשלה וממשלתו , האם זה נופל לתוך המודל של טישלר ופכט. 

     

    ''

    הפקולטה לניהול בתל אביב מכשירה קדרים למגזר העסקי והממשלתי .

     

    נראה לי שטוב יהיה אם הפקולטה לניהול בתל אביב תמשיך להתרכז בהכשרת קדר למגזר העסקי,  המסחרי ,תעשיתי וממשלתי במדינת ישראל , תידון ותערוך יותר מחקרים למשל על שוד הקופה הציבורית בידי אנשי מערכת הביטחון הזוכים לפנסיה תקציבית על חשבון צעירי המדינה ובכלל על הקושי להחזיק מדינה ואזרחים עבור תקציב הביטחון ולא להפך. 

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "לימודי מנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב בשרות תקציב הביטחון "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    15/8/13 11:27
    0
    דרג את התוכן:
    2013-08-15 13:19:58
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    הפתרון לתקציב הביטחון (שרובו הולך לקצבאות, גמלאות ושכר - ולא לביטחון):

    1. פתרון הפיאסקו של הפנסיה התקציבית - ביטולה המוחלט (גם למשרתים קיימים). מעבר מלא לפנסיה צוברת (עם שיעור הפרשה מוגדל של הצבא - אך במשורה, 20% יותר) - גם למשרתים ותיקים (עם תקציבי). משרתי הקבע יקבלו קצבה רק בגיל פרישה במשק (גיל 67 כיום). לא רוצה לשמוע על "קרביים" - אין על באמת כאלה (גם משרתים במסלול קרבי - עוברים לתפקידי פיקוד, מטה ולוגיסטיקה בגילאי ה-30.... אין על באמת "קרביים" בני 40 ו50 פרט לבודדים ממש (צלפים ביחידות מיוחדות לפעמים שורדים עד אז - אז בסדר, הם יעשו הסבה).

    2. פתרון השערורייה בשיקום/הנצחה. יש לשלם גמלה רק למי שמגיע לו - רק למי שנפצע בפעילות מבצעית (כולל אימונים וכיוצ"ב). אין לשלם לנפגעי תאונות דרכים בחופשה, או לאלו שסתם חלו במהלך השירות, או לשאירי מתאבדים ,מחלות ותאונות דרכים. מעבר סטטוס מ"נכה" ל"חלל" צריך להיות מבוצע במשורה (ורק עבור מקרים מיוחדים בהם המוות היה קשור לפציעה (אכן יכול לקרות 20 שנה אח"כ, אך זה לא המקרה הנפוץ). על תשלומי הקצבאות להיות במשורה ורק עבור שאירים ממש (קודם כל יתומים, במידה מסויימת אלמנות... ולהורים ולאחים אך ורק במקרים מיוחדים ממש (רק אם ברור ומוכח היסמכות פרנסה). יש לצמצם כל מיני הטבות שונות שהצטברו בתוך המערכת (המכפילים את עלות הקצבאות) - להישאר אך ורק עם הקצבאות.

    3. קיצוץ 20% מכל שקל משקל משכורת מעל ל6,000. פרנסי המערכת אוהבים לציין את כמות המשרתים עם השכר הנמוך - אך שוכחים לציין שאלו הם משרתים בכפייה - משרתי קבע בהתחייבות ראשונית שלרוב נחתמה טרם שירות חובה כתנאי לשיבוץ בתפקיד יוקרתי - הראשוניים אכן מקבלים שכר מינימום (ויש הרבה כאלה) בעוד שאר המערכת חוגגת (בגדול! שכר הרס"נים-רא"לים, שכר הנגדים המקצועיים - בהתנפחות מתמדת!).

     

    4. קיצוץ תפקידי מטה. מטה צה"ל התנפח ב20 שנה האחרונות. יחס תפקידי מטה / אוגדה הינו גבוה. יש לפטר משרתים בתפקידי מטה - לצמצם סד"כ מטות בכ5% לפחות.

     

    מילה על הרמטכ"לים ושרי הביטחון בשנים האחרונות - הם מתנהגים בשנים האחרונות יותר כמו ההסתדרות (ניפוח ושימור ה"תנאים") ולא כגנרלים האמונים על הביטחון ושלא מפחדים לקבל ההחלטות קשות, פחות פופולאריות, שיישפרו ללא היכר את מצב המערכת.

     

    ממש לא קשה לקצץ 10 ואפילו 15 מיליארד ש"ח מהתקציב הזה - רק צריך להעז. הביטחון לא ייפגע - הוא אפילו ישתפר (אם הקיצוץ בתנאים יופנה להתעצמות (מטוסים, חיילי חי"ר, רק"מ, כלי שיט, וכו') - ולא לשומן (שכר/קצבאות/גמלאות))).

    15/8/13 12:49
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-08-15 12:49:57
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תודה על הפירוט. כנראה יותר קל ויותר זול להזמין מחקרים אקדמאיים שמצדיקים את הגידול בתקציב הביטחון.
    16/8/13 18:36
    0
    דרג את התוכן:
    2013-08-16 20:16:24
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     

    "מכיוון שבמחקר נאמר שיש קשר ביון רמת החינוך לתוצאות צבאיון כמו צודיעיםן וכו... הרי נשאלת השאלה כיצד נסביר את הכשלון המודיעיני במלחמת יום הכיפורים למשל., הרי ידוע כי רמת החינוך ב 1973 היתה גבוהה מזו כיום , אז איפה המודל? ואם תהיה קריסה ביהודה ושומרון בגלל התעקשות אידיאולוגית של ראש הממשלה וממשלתו , האם זה נופל לתוך המודל של טישלר ופכט. "

     

     

    יכול להיות שפתרון החידה שאתה מציג הוא החלוקה בין המחליטים הסופיים, ובין רמת הפיונים שלהם ורמות הביניים, ולאפשרות שאידיאולוגיה קשיחה כמוה כה"קונספציה" הזכורה לרע מלפנמי 40 שנה.


    יכול להיות - וסביר להניח [ולמיטב זיכרוני אף וודאי לגמרי] , שבשנים שלפני 1973 לא טרחו לחנך את הדור הצעיר לחשיבה בקורתית ובוחנת יותר מאשר עכשיו, כדי שיוכל למרוד בתבנית שה"קונספציה" מכתיבה.

     

    זה שהיום מלמדים פחות חומר ובפחות יסודיות - לא הופך את החינוך דאז למעודד חשיבה עצמאית , שלא לדבר על חתרנית.

    לא לקבל מרות בכירים הם דוקא ידעו טוב יותר לדעתי [בהנחה שידעו לקרא, לחשוב ולכתוב בצורה ברורה דיה].

     

     

    ומה רע בהצעה להגדיל את תקציבי החינוך או האפקטיביות שלו?[מה שרע בעיני זה הקשירה של הצורך בשיפור החינוך בתמורה הבטחונית המשוערת - אבל זה לא שונה מקשירת ההשכלה לשיפור משוער של יכולת ההשתכרות או "כדאי" אחר, שהוא נוהג נפוץ בחברה הישראלית שהפסיקה להעריך לימוד, כמטרה בפני עצמה].

    17/8/13 02:36
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-08-17 02:36:36
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יש הבדל בין דעות ומחשבות לבין מחקר אקדמי המתימר להציג מודל חיזוי
    17/8/13 14:39
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-08-17 14:39:42
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: רפי גליק 2013-08-17 02:36:36

    יש הבדל בין דעות ומחשבות לבין מחקר אקדמי המתימר להציג מודל חיזוי

     

     

     

    סביר להניח שהם יכולים להראות סטטיסטית [עד כמה שניתוח בדיעבד יתקבל על ידיך כמדע] קשר בין איכות החינוך והתוצר של הדור המחונך כך שיוכל להפעיל את המכשירים החדישים, המחישוב ואיסוף המידע, שלא לדבר על הסקת מסקנות מהמידע.

    אני אישית לא רואה כל רע בקריאה לשיפור איכות החינוך. מה שמפריע לי הוא הקשירה של התהליך הלימודי והחינוכי שהיה אמור לעמוד בפני עצמו, לתוצר הצבאי [בקשר ישיר ולא כתוצאת לוואי] - דבר  שמשמעותו היא שאם לא צריך את כל המחוננים האלה בצבא, או לא צריך ח"ו צבא- אז גם לא צריך חינוך, ומספיק לנו הישרדות והאח הגדול לסוגיו.

    רוח של תועלתנות, ואף התקרנפות שמתאימה עצמה לפשיזם, נודפת מהעניין. סביר להניח שזה מה שגורם לך לתחושת האי נוחות מהקשר שהם עשו בין שני הדברים. רוח התקופה, למרבה הצער.

    אם כבר מוכרחים להצביע על תועלת לחינוך - מה היה רע בציפיה שיהיו לנו מדענים מהשורה הראשונה שיגלו תגליות חדשות ויביאו תועלת לא צבאית?

    18/8/13 10:02
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-08-18 10:02:12
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    הביקורת שלי זה על הניסיון לקשר בין התוצר החינוכי לזה הצבאי, כך שאנחנו כנראה מסכימים בנקודה העיקרית .
    18/8/13 13:31
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-08-18 13:31:04
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    הם מכירים בזה שזאת "רוח התקופה" וה"בון טון" הנוכחי, ומתאימים את עצמם ואת טיעוניהם למה שהגורמים המחליטים רוצים לשמוע, כדי לקדם את הרעיון הבסיסי שהם רוצים לקדם.

    זה מצמרר.

    במחשבה היסטורית זה מצמרר עוד יותר.

     

    [ומצד שני כשאתה רואה את כל הקרקס של המינויים המשוערים להחליף את סטנלי פישר - העיקר שלא יכללו את זאת שאמרה את האמת שלא נעמה למנהיג שמחליט על המינוי - אתה מבין שבביזנטיון שלנו זאת כנראה הדרך שבה מצליחים לשרוד ליד ההנהלה הקיימת.]

    18/8/13 13:56
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-08-18 13:56:07
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    פלוג - זה ברור כשמש מדוע היא לא ממונה, ומדוע כל ממשלה (פרט לממשלת חד"ש-מרצ-עבודה) לא תמנה אותה. היא תומכת בפריצת המסגרת התקציבית ובהוצאה ממשלתית גדולה. אפשר לראות לאן הקולגה (סטרבצ'ינסקי - ון ליר) הלך איתו היא פרסמה חלק גדול מניירות ה"מחקר" שתמכו בעמדה זו.

     

    תפקיד הנגיד הוא תפקיד פוליטי, וצפוי שרה"מ ושר האוצר ימנו דמות שלא תומכת בביזבוז כספי ציבור.




    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "לימודי מנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב בשרות תקציב הביטחון "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה