הכלל הכי חשוב בהשקעות: לא להפסיד את הקרן.
איך נשמעת השקעה עם פוטנציאל לתשואה של מאות אחוזים, ובלי סיכון על הקרן?
נשמע כמו תרמית סטנדרטית שמפורסמת בחלקים הפחות סימפטיים של העיתונות, ובדרך כלל גוררת התעלמות מוחלטת של כל מי שטיפה מבין בהשקעות.
כך אני התייחסתי פעם ראשונה ששמעתי על ההשקעה הזאת, אבל בגלל שאני טיפוס שאוהב לחשוף את שיטות התרמית, התחלתי לבדוק במה מדובר, ולא מצאתי רמאות. האם אני מפספס משהו?
מדובר בקניית פוליסות ביטוח חיים ממבוטחים שאינם יכולים להרשות לעצמם להמשיך לשלם את הפרמיות - ויש להם שתי ברירות:
א. להפסיק את התשלומים של הפמיות ולהפסיד את הפוליסה.
ב. למכור את הפוליסה למשקיע - שימשיך לשלם את הפרמיות, ויקבל את פדיון הפוליסה כשהמבוטח מת.
הנה כמה פרטים בסיסיים על הצעה כזאת.
סכום פוליסת הביטוח: 5 מליון דולר
סכום פרמייה שנתית: 136 אלף דולר
גיל המבוטחת: 76
פדיון הפוליסה מתרחש כשהמבוטחת מתה, או כשהיא מגיעה לגיל 100 (בעוד 24 שנה)
עלות קניית הפוליסה בידי המשקיע: 75 אלף דולר שישולמו מיידית, ועוד 400 אלף דולר שישולמו ליורשים מתוך דמי פדיון הפוליסה כשהמבוטחת תמות.
חשבון פשוט מראה שאפילו אם המבוטחת תחייה עד גיל 100, סכום כל הפרמיות יהיה נמוך יותר מהתקבול של דמי הפוליסה, כך שאין סיכון על הקרן (למעט פשיטת רגל של חברת הביטוח, אבל הסיכון הזה קיים בכל אפיק השקעה).
לפי תוחלת החיים הממוצעת לאישה בגיל 76, (קצת יותר מ12 שנה) התשואה על ההשקעה אמורה להיות יותר מ 15%, ותמיד יש סיכוי שהמבוטחת תמות במהלך השנים הראשונות להשקעה, מה שיכול בתיאוריה לייצר תשואה של מאות אחוזים.
החסרונות הברורים ביותר שאני מצאתי הם שאין שום דרך לדעת מה תהיה התשואה, ויש סיכוי שהתשואה תהיה נמוכה יחסית אם המבוטחת תאריך ימים, וחסרון נוסף ביחס להשקעות אחרות הוא שחייבים להוסיף כסף להשקעה כל שנה מחדש, או שמאבדים את ההשקעה.
יש לציין שהשקעות מהסוג הזה די נפוצות בארה״ב, בעיקר דרך קרנות שמאגדות פוליסות כאלה, ומוכרות יחידות השתתפות בקרן.
אשמח לענות לשאלות ולשמוע את דעתכם על ההשקעה הזאת, במיוחד כדי לבדוק אם יש כאן משהו שאני מפספס.
הבהרה: אין לי שום אחזקה בהשקעה מהסוג הזה, אין לי כוונה להשקיע בהשקעה כזאת בזמן הקרוב, ואני לא משווק שום השקעות מהסוג הזה.
הוספת תגובה על "השקעה ללא סיכון קרן, וסיכוי לתשואות פנטסטיות? האם אני מפספס משהו?"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה