צטט: הבודד 2014-03-05 07:07:36
לדעתי, עשית כאן סלט מ 3 ״תכונות״ שמייצגות אנשים כביכול טובים. במציאות, הכל מתערבב. כולנו עם מסכה, כדי להראות טובים ולא לפגוע... בשביל להיות נדיב... צריך שיהיה לך... וגם כאן יש מטרה, ורווח לנותן. המרצה, לא חייב להיות חסר יוזמה, או חרד מדחייה.. בסך הכל... בעיני... זה לא מצטייר כל כך טוב...:)
הטיפוס המרצה , כביכול טוב לאחרים , אך אינו טוב לעצמו כלל... נשאלת השאלה האם אתה לא נמצא במגע עם האהבה שלך לעצמך ,איך אתה באמת יכול להיות טוב ואוהב לזולתך...זה שנמנע מעימותים , לא בהכרח תמים דעין בינו לבין עצמו.
כך שהעימות הפנימי קיים. ברור כשמש שבמצב כזה הוא יכול אינו להיות טוב לעצמו. אז אין הוא באמת טוב גם לאחרים.
הטיפוס עם המסכה, משקר על ימין ועל שמאל , כך שהוא משקר לעצמו גם כן...במצב כזה , ברור שאינו יכול להיות מחובר לעצמו, לאהוב את עצמו, ובטח לא להיות טוב לסביבתי באופן אמתי...מזויף כן בוודאות.
הטיפוס האחרון, כבר לא נמצא בדילמה עם עצמו , הוא טוב באמת לזולת , מכוון שהתחבר לאהבה שלו לעצמו.
החברה סביבו רואה אותו באופן שונה, לזה שהייתה רגילה...בעברית צחה אומרים זבש"ם...שיתמודדו עם השינוי.
מה שאני מנסה לנתב
כן, באמת בכול אב טיפוס יש קמצוץ של טוב.
אבל טוב אמתי הוא רק שהאדם עצמו מתחבר לאהבה שלו לעצמו , ואז יוכל לאהוב, ולהיות בטוב אמתי לסובבים.
הוספת תגובה על "מה זה טוב ?"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה