רכישת עסק, העברת בעלות וכלל פעילות של עסק מבעלים נוכחי ליזם, הוא דבר שכיח מאוד במגזר העסקי. ישנם מצבים שיזמים מעוניינים לרכוש עסק פעיל ולבצע בו עוד השקעה אך חסר להם המימון הנדרש לביצוע העסקה.
אם ברצונכם לרכוש עסק פעיל וזקוקים לסיוע במימון הרכישה, קרן סיוע לעסקים מעניקה הלוואות בערבות מדינה לרכישת עסק.
ובכן, מסלול השקעות של קרן סיוע לעסקים מאפשר ליזמים לגייס הלוואה בערבות מדינה לטובת רכישת עסק קיים. פונים למסלול השקעות של קרן סיוע לעסקים ומגישים בקשה לסיוע במימון רכישת עסק קיים. קרן בערבות המדינה מעניקה הלוואה בשווי 35% משווי רכישת העסק ובשווי מלא מסך ההשקעה הנוספת המתוכננת לעסק לאחר הרכישה.
משמעות מימון חלקי של עלות הרכישה ומימון מלא של השקעה נוספת
כשמגייסים הלוואה בערבות מדינה לטובת רכישת עסק קיים, מקבלים מהקרן תזרים שמורכב מ-35% מסך עלות הרכישה שנחתם בין היזם לבעל העסק הקיים ומסך עלות ההשקעה נוספת המתוכננת בעסק על ידי היזם לאחר הרכישה.
נושא המימון מהקרן לטובת רכישת עסק אכן מורכב ולכן, על מנת להבהיר את הנקודה, נראה דוגמה מספרית. נניח שישנה יזמית אשר מעוניינת לרכוש חנות בגדים קטנה. היא פונה לבעת העסק אשר מחפשת למכור את החנות ומבקשת הערכה על שווי העסק.
היזמית מקבלת תשובה מבעלת החנות כדלקמן: שווי מלאי קיים = 100,000 ₪. שווי ציוד מידוף + קופה = 50,000 ₪. מוניטין ודמי פינוי = 50,000 ₪. סה"כ עלות רכישת העסק הוא 200,000 ₪.
עכשיו בידה של היזמית הסכם לרכישת העסק בשווי 200 אלף שקלים. בנוסף לאחר הרכישה תרצה היזמית לבצע הגדלה של מלאי החנות בשווי של 150 אלף שקלים ולבצע קמפיין פרסום אגרסיבי בשווי 20 אלף שקלים.
במקרה כזה היזמית יכולה לפנות לסיוע מקרן סיוע לעסקים ולקבל הלוואה בערבות מדינה בשווי כולל של 240 אלף שקלים המורכבים מ-70 אלף שקלים סיוע במימון רכישת העסק, שהם 35% מסך הרכישה של פעילות העסק בשווי של 200 אלף שקלים, ומימון מלא מהקרן של 170 אלף שקלים שהם סך ההשקעה הנוספת המתוכננת על ידי היזמית לאחר הרכישה.
כמובן שנציין שיתרת סכום הרכישה בשווי 130 אלף שקלים חייב להגיע ממימון הון עצמי של היזמית. כל זה בהנחה שהיזמית עומדת בתנאי הסך לקבלת הלוואה בערבות מדינה, יכולה להציג לנציגי הקרן הסכם רכישת עסק חתום על ידי בעלת החנות ולהציג דוחות כספיים ונתונים נוספים שהקרן תדרוש על העסק הנרכש.
כיצד מגישים את הבקשה לסיוע במימון רכישת עסק קיים?
כמו הגשה לכל מסלול קרן סיוע לעסקים, יש צורך להגיש תכנית עסקית שלה מצורפים מסמכים כבקשת הקרן. במקרה של רכישת עסק קיים יש להציג את הנתונים הכספיים של העסק הנרכש ופעילותו בשלוש השנים האחרונות, יש להציג את פרטי היזם רוכש העסק ומצבו בבנק. בנוסף לכך התכנית העסקית צריכה לפרט את תכניות רוכש העסק בכל הנוגע לפעילות העתידית של העסק, לאחר מועד הרכישה. התכנית העסקית גם תכלול תחזית פיננסית המעידה על יכולת בעלי העסק החדש לעמוד בהחזרי ההלוואה מהקרן.
למה הלוואה בערבות מדינה היא הפתרון הכי טוב למימון רכישת עסק?
נתחיל מכך שמרבית הבנקים לא מעניקים הלוואות ליזמים לטובת רכישת עסק קיים, וגם אם כן לרוב ההלוואה נמצאת ברמת סיכון גבוהה יותר ולכן תנאי ההלוואה מהבנק צפויים להיות לא נוחים עם דרישה לערבויות וביטחונות. מצד שני יש את פתרון הלוואות בערבות המדינה דרך קרן סיוע לעסקים. ההלוואה ל-5 שנים, ריבית נוחה בין פריים+2% לבין פריים+3.5% ודרישה לביטחונות של 25% בלבד. |
הוספת תגובה על "זקוקים למימון עבור רכישת עסק קיים ?"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה