בראיון מרתק שהעניק מפקד הסיירת לשעבר גיורא זורע הוא פורס משנה מדינית בטחונית ימנית למהדרין, וכנראה בגלל שהוא לא התערב בפוליטיקה ואין לו צורך במסננים שבאים עם תפקידי הנהגה מדינאית, הלשון שלו גסה וחדה כתער. קישור

ציטוטים נבחרים מהראיון:
על בנימין נתניהו: "ביבי היה מפקד צוות, שעשה מבצעים יפים מאוד".
על חלקו בטבח במעלות: "אני די אדיש לדברים האלה. לא מתרגש אם נותנים מחמאה או שזורקים עלי את החרא שלא באשמתי. זה לא מזיז לי. לא שם על דעת הקהל".
על הצעת אהוד ברק לעראפת: "הוא רצה לפתור את הבעיה הפלסטינית והציע להם 95% משטח הגדה, שם הלך רחוק מדי".
על המשך המציאות בישראל: ״כן (שימשך המצב הקיים נ.פ). או שיהיה אזור יהודי ואזור ערבי. אזור ערבי נקי מיהודים ואזור יהודי נקי מערבים. הייתה מלחמה גדולה בין יוון לטורקיה, והסיכום היה שכל היוונים עפים מטורקיה וכל הטורקים מיוון. ברור שזה לא מעשי, אבל אם תיקח מפה של הגדה, 95% מהמתנחלים יושבים על 5% מהשטח. אנחנו לא גירשנו 500 אלף ערבים אחרי מלחמת השחרור והתיישבנו? אחרי מלחמת ששת הימים היה עדיף לנו אם יגאל אלון היה מתמנה לשר ביטחון".
״במלחמת השחרור הייתה תקופה שלסקוב כבש את נצרת ואלון כבש את לוד־רמלה. בן־גוריון ביקר את לסקוב בנצרת ואמר ׳אני רואה פה יותר מדי ערבים'. אמר לו לסקוב ׳תן פקודה ואני אגרש אותם'. אלון כבש את לוד־רמלה והיה אלוף המגרשים. הביא 30 אוטובוסים ואמר לכולם לעלות ׳מי שלא יעלה, ילך ברגל'. גירוש מאורגן. תראה כמה סאדאת היה חכם. עד הסנטימטר האחרון לקח לנו והשאיר לנו את הפלסטינים ברצועה. תקע לנו את הצרה ואנחנו בטמטומנו אכלנו אותה״.
זורע יכל בהחלט להיות דמות בולטת מאוד בפוליטיקה שלנו, אבל בחר בחיים פרטיים.
חבל.
הוספת תגובה על "מפקד סיירת מטכ"ל לשעבר: "מי שחושב שיהיה שלום הוא מטעה או נאיבי""
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה