כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אקטואליה

    קהילת אקטואליה - המקום לדון בענייני היום, בארץ ובעולם. פוליטיקה, כלכלה, חברה, דעות והגות. אנא שמרו אל התבטאות נאותה!

    אקטואליה

    חברים בקהילה (5572)

    amnonti
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    עמי100
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    rayshc
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ofer ben z
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    דורון טל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    -li-
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רינת אגרנט
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שרון קדם
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    יואב אבן - בספר ויראלי - לא אנסתי

    18/6/15 07:19
    2
    דרג את התוכן:
    2015-06-22 19:50:52
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ יואב אבן ]

    יואב אבן, כתב הבריאות של ערוץ 2 - מגלה בספרו הויראלי החדש "הצד שלו" (הניתן להורדה בחינם ברשת)  "אני איש התקשורת שנעצר לפני ארבע שנים בחשד לאונס". עכשיו, אחרי שהתיק נסגר מ"חוסר ראיות", ולבקשתו של אבן הוסר צו איסור הפרסום - מציג אבן את גרסתו - במטרה לעלות לדיון ציבורי את הבעיה אותה הוא מגדיר בספר כ"קלות הבלתי נסבלת שבה אישה יכולה להרוס חיים של גבר חף מפשע" - באמצעות הגשת תלונה כוזבת על עבירות מין, שבוצעו בה, לכאורה. מנגד, טוענת המתלוננת (שמאז שינתה את מינה והפכה לגבר): "אבן השקה אותי באלכוהול, ביצע בי אונס אכזרי והשתמש בי כמו בובת מין חסרת אונים".

     

    מבלי להתייחס לפרטי המקרה הספציפי - ברור שתלונת שווא על עבירות מין - יכולה להפוך - בבוקר אפור אחד - את חייו של כל אחד מאיתנו לסיוט בלהות ולגיהנום עלי אדמות - כשהוא נחשד לשווא באונס או במעשים מגונים והטרדה מינית.  

     

    בספרו מתאר אבן את מסכת העינויים וההשפלות שעבר - במהלך המעצר והחקירות - וכיצד בעת המעצר אף גמר בדעתו להתאבד - ביריית אקדח לתוך הפה - אם יימצא אשם - באונס; וכיצד "תלונת השווא", כהגדרתו, "זיעזעה את חיי האישיים והמקצועיים".

     

    לטענתו בספר, יחסי המין עם המתלוננת נעשו בהסכמה, ולא היה שום אונס. אבן גם הסכים לעבור בדיקת פוליגרף - והמתלוננת - סרבה. לא נמצאו גם כל סימנים גופניים לתקיפה על גופה, והיא אף שלחה, יומיים לאחר המפגש מייל נוסף שבה שכנעה אותו להיפגש שוב. מסיבות אלו גם נסגר בסופו של דבר התיק "מחוסר ראיות". 

     

    הספר המשתרע על 400 עמודים - כולל תיאורים חושפניים על חיי מין סוערים, כולל וידוי שהכתב התנסה כמעט בכל סוגי המין. "אלו חייו של רווק תל אביבי מצוי" מספר אבן, כתב הגון ומוכשר מאין כמותו, שמאז המקרה, ובמשך 4 שנים - מנהל מלחמה לטיהור שמו. שהרי - מבחינה משפטית זיכוי "מחוסר ראיות" אינו כזיכוי מלא ומוחלט כמו זיכוי "מחוסר אשמה".

     

    המקרה של אבן אינו נדיר. מרבית התיקים שנפתחים בגין תלונה על עבירות מין - מבוססים על "מילה כנגד מילה". -ונסגרים בסוף בשל "חוסר ראיות". אין זה אומר, כמובן, שלא היה בסיס לתלונה או שמדובר בתלונת כזב, אבל לא חסרים גם המקרים של תלונות כזב חסרות בסיס: על עבירות מין - כי לצערנו מדובר ב"כלי יעיל מאין כמותו" למתלוננת (או למתלונן) כזב כדי להרוס את חייו של גבר שדחה את חיזוריה, או כל אדם אחר שהיא חפצה ברעתו. (הדברים נכונים כמובן לשני המינים).

     

    "התקשורת חסה עליי כי אני בשר מבשרה", מודה אבן באומץ - ומוסיף ש"ייתכן מאוד שאני אשלם מחיר כבד, אולי כבד מאוד, על החשיפה הזאת. אבל את הסיפור הזה צריך לספר, בגלל שמתלוננות השווא פוגעות לא רק בגברים חפים מפשע, אלא גם בנפגעות אמיתיות של תקיפות מיניות, שבגלל המעלילות - נתקלות לעתים קרובות בחומה אטומה של חוסר אמון כשהן אוזרות אומץ ומתלוננות", מסביר אבן בהקדמה לספר
    מצד שני, אסור כמובן, שהמלחמה שמנהל כעת אבן לטיהור שמו - תגרום, חלילה לכך, שמתלוננות אמיתיות תפחדנה להגיש תלונות אמת. 

     

     

    יואב אבן: "הגיע הזמן שהנושא של תלונות מיניות שקריות - יפסיק להפוך לטאבו.

    האיזונים והבלמים שאמורה לספק המערכת המשפטית כנגד תלונות שווא -

    נדפקו לגמרי".
    ובאמת - כיום כל אחת (ואחד) - בתלונת שווא על עבירות מיניות - 
    יכולים ברגע להרוס את חייו של גבר (או אישה) חפים מפשע  מפשע.

     

    אז מה דעתכם?

     האם יש מקום לשינוי בחוק העונשין - באופן שיחזק את ההרתעה מפני תלונות שווא? אולי באמצעות קביעה, שמתלוננת -סרק שגרסתה הופרכה - תחויב - באופן אוטומטי -  לשלם פיצוי כספי לחשוד על הנזקים שגרמה;

    או שמא בחוק כזה גלומה סכנה ממשית אמיתית - שנשים רבות שבאמת הוטרדו מינית, תחשושנה מלהגיש תלונות?  בל נשכח את האומץ הנדרש ממגישת התלונה - נוכח הסבל, ההשפלה והבושה שצריכה לעבור מתלוננת - שעצם הגשת התלונה היא בבחינת חיטוט בפצע שותת הדם, שאחריו עוד תאלץ המתלוננת לעבור מעין "אונס שני" בשל הצורך בהתמודדות חזיתית (עימות) עם התוקף ושחזור פרטי המקרה - במהלך החקירות ואחר כך בבית המשפט.

     

    הלינק להורדת הספר בחינם - http://yoaveven.co.il/

     

    ''

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "יואב אבן - בספר ויראלי - לא אנסתי"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    18/6/15 07:39
    2
    דרג את התוכן:
    2015-06-18 08:22:11
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    יש להפסיק את רדיפת הגברים!

     

    יש להחזיר את עבירת האונס לממדיה הטבעיים. לא - זה לא הנורא מכל (כן, זה כן נורא, אך יש דברים נוראיים יותר). לצורך ביסוס אישום באונס, יש לחזור ליסודות -

    1. ביסוס התנגדות ברורה וחד משמעית של המתלוננת. לא חצי התנגדות. לא לא התכוונתי. התנגדות ברורה.

     

    2. עדויות. יש להפסיק לחקור ולהרשיע על בסיס אמירות המתלוננת. הרשעה (וכן - גם חקירה, לפחות בכל הקשור למעצר) צריך להתבסס על עדויות תומכות - כמו בכל עבירה אחרת.

     

    3. כל אישה שמעלילה עלילת שווא - צריכה להיזרק ל10 שנים בכלא, וכל רכושה צריך להיות מוחרם לטובת קורבן העלילה.

     

     

    וכן - אני אומר אישה - כי החוק בארץ מוטה לנשים. מהגדרת אונס (בחוק אונס מוגדר רק ביחס לאישה), דרך התייחסות רשויות החוק - שדי להם בבדל תלונה בכדי להפוך את חייו של קורבן עלילת השווא לגיהנום - כולל מאסר ללא משפט, וכמובן שגם התייחסות השופטים הנוכחית - שמרשיעים על סמך עדות בודדת ועל-פי העדות (גבר / אישה) ש"מוצאת חן ביניהם יותר". נעלם מושג ה"מעבר לספק סביר" בכל הקשור ל"קורבנות" מיניים - זה התהפך - הגבר צריך להוכיח שהוא לא אנס - וזה הזוי.

     

    18/6/15 08:37
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2015-06-18 08:37:03
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: lepxii 2015-06-18 08:22:11

    2. עדויות. יש להפסיק לחקור ולהרשיע על בסיס אמירות המתלוננת. הרשעה (וכן - גם חקירה, לפחות בכל הקשור למעצר) צריך להתבסס על עדויות תומכות - כמו בכל עבירה אחרת.

     

    אמממ, מה?

    18/6/15 08:40
    0
    דרג את התוכן:
    2015-06-18 08:47:24
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: chenisimo 2015-06-18 08:37:03

    צטט: lepxii 2015-06-18 08:22:11

    2. עדויות. יש להפסיק לחקור ולהרשיע על בסיס אמירות המתלוננת. הרשעה (וכן - גם חקירה, לפחות בכל הקשור למעצר) צריך להתבסס על עדויות תומכות - כמו בכל עבירה אחרת.

     

    אמממ, מה?

     

    בכמעט כל עבירה אחרת לא מרשיעים על סמך עדות בודדת של גורם אינטרסנטי. פה כן.

     

    בעבר - לא היה ניתן להרשיע בישראל (ובמדינות נוספות) על סמך עדות יחידה. וזאת מתוך תפיסה שיש להרשיע מעבר לספק סביר, ושאין להרשיע חפים מפשע.

     

    כמובן שבמקרה של ריבוי מתלוננות עבור מעשים שונים - יש להתייחס לכל אישום בנפרד וללא כל קשר. רצוי שגם במשפט נפרד - בכדי למנוע bias של השופט (או מושבעים).

     

    המתלוננת היא בעלת אינטרס, בהגדרה. היא מתלוננת כי היא מעוניינת בהרשעה. לעיתים קרובות יש לא אינטרס כספי בהרשעה (פיצויים), ובהקשרים של תלונות שווא (עניין רווח במחוזותינו) - יש לה אינטרס של נקמה (כן, כן, אפילו סתם נקמה על סקס גרוע. או היפרדות), סחיטה כספית, או שלל עניינים אחרים (כולל סיכול פוליטי).

    18/6/15 08:43
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2015-06-18 08:43:02
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    באמת? על סמך אתה קובע את מה שאתה קובע?
    18/6/15 09:02
    0
    דרג את התוכן:
    2015-06-18 09:04:38
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: chenisimo 2015-06-18 08:43:02

    באמת? על סמך אתה קובע את מה שאתה קובע?

     

    על סמך מה אני קובע? הכרת המציאות המשפטית. בתי משפט בישראל באופן עיקבי מרשיעים על סמך עדות בודדת של מתלוננות. יש איזה שהוא כסת"ח של הנמקה מדוע ניתן להתבוסס על עדות יחידה זו (לרוב - ברמת מצאתי את עדות הנאשם כלא אמינה) - אך קשה לומר שזה מעבר לספק סביר - למעשה הרשעה בעבירות מין הפכה בישראל לעניין של מאזן ראיות הדומה למשפט אזרחי - הרשעה על-פי מאזן ההתסברויות - וזאת על-סמך "למי מאמינים". זה בפרט נכון עבור תלונות אונס בהם הנאשם טוען שהסקס בוצע בהסכמה (קרי - אין חולק שבוצעו יחסי מין, אלא רק חולקים על ההסכמה).

     

    כמובן (!!! - ואוי ואבוי שזה כך!) שמתחייב בישראל להציג את גרסת הנאשם. אי הצגת הגרסא - עומדת לרעת הנאשם. הנאשם גם לא יכול להציג תיאוריות אלטנרטיביות (למשל - לא קוים, וקוים בהסכמה).

     

    לאחרונה, אף הרשיעו על-בסיס חלומות ו"זיכרונות מודחקים" אדם על מעשים שכביכול קרו לפני עשרות שנים - שוב דוגמא של עדות יחידה. ראה בני שמואל.

    בפרשת בר-לב (שאיננו זוכר כיצד היא נגמרה) - ראינו תלונה של אישה שהגיעה במודע למלונית לצורך קיום אורגיה - ושוב בהתבוססות על עדות בודדת.

     

    יש לציין, שעבירת האונס בישראל אף הורחבה למצב בו הגבר הציג מצג שווא לגבי עניין כלשהו. למשל -

    1. סבאר קאשור - הורשע ב"אונס במרמה" (תפיסה שיפוטית חדשנית ביותר!) - התחזותו ליהודי גרמה כביכול להסכמת המתלוננת - קרי הושגה הסכמה למעשה (ואין חולק על כך), אך בשל ה"מרמה" - הסכמתה זו של האישה אינה תופסת.

    2. נשים ששכבו בהסכמה תמורת הבטחה לעזרה בעניין כלשהו - הבטחת שווא - התלוננו והתוצאה הייתה הרשעה באונס - לא זוכר בשלוף מקרים - אך היו כמה כאלו בעשור האחרון.

     

    השלב הבא הוא שגבר שמבטיח ש"הוא טוב במיטה" או "בעל כלי גדול" יורשע לאחר קיום מעשי מין בלתי מספקים באונס מכיוון שהוא לא סיפק את המתלוננת - "אונס במרמה" - היא לא הייתה שוכבת עימו אילו הייתה יודעת שהוא לא טוב במיטה. כמובן שדוקרינה זו עשוייה אף לתפוס בהסכמה מכללא במקרה בו האישה ציפתה ליחסים סוערים וטובים וגילה לאכזבתה... שלא.

    18/6/15 09:08
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2015-06-18 09:08:25
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    הרבה מלל ועריכת תגובה בדיעבד כדי להסיח את הדעת מהעובדה שאתה מקשקש.

     

    זו האמירה שאתה אמור להסביר:

    "בכמעט כל עבירה אחרת לא מרשיעים על סמך עדות בודדת של גורם אינטרסנטי".

     

    אז אני אחזור על שאלתי, על סמך אתה קובע את מה שאתה קובע?

    18/6/15 09:12
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2015-06-18 09:12:52
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    על סמך הכרת המציאות המשפטית על שינוייה לאורך העשורים האחרונים. כן יש זליגה מסויימת מהדוקטרינה שנקבעה לגבי עבירות מין אל עבירות אחרת - אך לרוב זה ממוקד בעבירות מין. מרשיעים היום גם כאשר ישנו ספק סביר. למשל - אם נאשם שותק (זכותו!) - ויש מתלוננת בודדת, זה ייגמר בהרשעה ב99% מהמקרים. רף ההרשעה עבר לאזור של 60% (על-פי אמונתם הספציפיות של הרכב השופטים). לא עוזר לעניין שהפרקליטות הפכה למעוז נשי, עניין שזולג גם לשופטות.
    18/6/15 09:14
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2015-06-18 09:14:56
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: lepxii 2015-06-18 09:12:52

    על סמך הכרת המציאות המשפטית על שינוייה לאורך העשורים האחרונים. כן יש זליגה מסויימת מהדוקטרינה שנקבעה לגבי עבירות מין אל עבירות אחרת - אך לרוב זה ממוקד בעבירות מין.

     

    אתה מקשקש.

    18/6/15 09:37
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2015-06-18 09:37:01
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    שיא העליבות המשפטית הישראלית - הרשעה על סמך חלום - זה הפסק דין בעליון -

    http://www.haaretz.co.il/st/inter/Hheb/images/halom.pdf

     

    עדות אחת, מבוססת חלומות, על המעשים - והופס - הרשעה!

     

    המסקנה? להיות אב לאישה עם שיבוש נפשי זה דבר מסוכן - שכן עשויים להרשיעך על חלומות של אירועים לפני מספר עשורים.

     

    ואולי בני שמואל עשה את מה שעשה - אך ספק סביר יש פה.

    18/6/15 09:42
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2015-06-18 09:42:54
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    וגם מתחמק. בוא תודה שלצורך הרשעה בעבירות מין אתה מבקש לדרוש תוספות ראייתיות שאינן נדרשות בעבירות אחרות.
    18/6/15 09:53
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2015-06-18 09:53:07
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: chenisimo 2015-06-18 09:42:54

    וגם מתחמק. בוא תודה שלצורך הרשעה בעבירות מין אתה מבקש לדרוש תוספות ראייתיות שאינן נדרשות בעבירות אחרות.

     

    יש להרשיע אדם, במשפט פלילי, רק כאשר אין ספק סביר. וסביר אומר < 0.1%. תפיסה זו התערערה בשנים האחרונות (במידה רבה בהקשר של הרדיפה המינית כנגד גברים, אך זה זלג גם לתחומי משפט אחרים).

     

    אכן הבעתי פה ביקורת (למשל בהקשר של זכות השתיקה וחזקת החפות) שתופסת באופן כללי ביחס למשפט הישראלי - למשל השימוש במעצר כנגד חשודים הינו מופרז. גם הפגיעה בזכות השתיקה (אשר למעשה אינה עומדת לחשודים בישראל - זה עובד נגדם).

    18/6/15 10:11
    1
    דרג את התוכן:
    2015-06-18 10:12:33
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    לשנות חוק ? לחוקק חוק נגד מעלילות?למה? יש חוקים 7 שנות מאסר למעיד עדות שקר המגיש תלונה כוזבת.
    עשו פעם בסעיף הזה נגד נשים שימוש?צריכים לסרוק את כול חוקי המין שעברו בעשור האחרון פוגרום ע"י קבוצה מאורגנת של נשים פמיניסטיות ח"כ שהתארגנו לערך 7 ח"כ באישון לילה תקנו את כול החוקים ועיוותו מתחת לאפם של חברי הכנסת הגברים הסתומים והבהמות. 
    ככה באישון לילה תיקנו חוק שמשמיט את הצורך בראיות חיצוניות לגרסת האישה , ואפשרו את החוק שאין לו אח ורע בעולם , שאפשר להרשיע גבר בהסתמכות על אימון לגרסת האישה. 
    התיקים היחידים שאינם מובאים להכרעת שופט הם של מרושתים שאמהותיהם אחותם בתם או הם עצמם מרושתים עם ארגוני הנשים פרקליטות בכירות. 
    הרי  השופטים כולם רכיכות פחדנים מהטרור של ארגוני הנשים ותמיד תמיד מקבלים את גרסת האישה  99.99 אחוז מהנאשמים בישראל מורשעים.
    גדל כאן דור של שופטים בוגרי הפקולטות למשפט רובם איכות אדם ירודה או הופכים למזבלה אחר כמה שנים של עבודה במקצוע הזנותי הזה שהם מתמנים לשופטים לרוב אחר בחישה במרכז המפלגות להם חברים בועדה לבחירת שופטים, התוצאה חבורה של שופטים ירודה שופטים  פחדנים אינטרסנטים  שקוברים  אלפי חפים מפשע והורסים  חייהם  של אלפים.
    בספר אותו כתב הוא למעשה סיפור של ניצול טרור נשי אחד שהצליח לחמוק מהפיגוע של הג'הדיסטיות הפמיניסטיות העקומות והמכוערות המבקשות למוטט את החברה באזורים הרגישים שלה ולסייע לדע"ש אחר שיחסלו אין ספור גברים. חיילים גברים המגנים על הארץ ואז יכנסו לכאן  באמת  החברים שלהן ארגוני הטרור והן לא מבינות כי הן הן הראשונות  שתיאנסנה. 
    אגב רוב הגברים אינם מרושתים בחלונות הגבוהים או הם שייכים לקבוצת הגברים הנהנים לחסינות גם אם אכן יש מתלוננות נגדן עם ראיות שאנסו אותם כמו המשורר יצחק לאור .שמאלנים תמיד שמואשמים ע"י נשים בעבירות מין התיקים נסגרים בפרקליטות הם בשר מבשרה של המערכת הרקובה הזו. 


    --
    החיים על כדור הארץ קצרים גיהוק של השמש ולא יהיו עוד חיים כאן . לכן על הסמאלנים לחדול להציק לחיים התבונתיים בארץ העם היהודי .


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "יואב אבן - בספר ויראלי - לא אנסתי"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה