כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    הבורסה בתל אביב

    קהילת הבורסה בתל אביב - מהווה מקום מפגש לדיונים על שוק ההון המקומי. קהילה זו פתוחה להעברת דעות וידע על ניירות ערך הנסחרים בבורסה בתל אביב ועל סביבת המסחר עצמה, וכמובן לשאלות עליהן ינסו לענות חברי הקהילה.

    שווקים פיננסיים

    פורום

    מניות, אג"ח ומעו"ף

    פורום זה נועד לניתוחי מניות שונים. \r\nהן מצד העולם הפונדמנטלי החוקר את דו\"חות החברות ואת השווקים בהן הן פועלות,\r\nוהן מצד העולם הטכני החוקר את הפסיכולוגיה וגרפי המניות והמדדים.

    חברים בקהילה (5764)

    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    anonimoos
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    friend :)
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    rinat*
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יסינראל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    d10d10
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    yoyo50
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Daniel....
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    הקו א-ל התקווה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    סיכום שבועי ומבט לשבוע הקרוב

    2/8/15 17:02
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2015-08-02 17:02:15
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ ניתוח טכני, תוכנה לניתוח טכני, ניהול השקעות, ניהול תיקי השקעות, ניהול תיקים, שוק ההון, מסחר יומי בבורסה מניות ]

    בסיכום שבוע המסחר החולף נרשמה מגמה מעורבת במדדים המובילים ברחבי העולם. בשוק ההון הישראלי , בנק ישראל הותיר את הריבית לחודש אוגוסט ללא שינוי, בהתאם לציפיות האנליסטים  . למרות שההודעה תאמה את ציפיות השוק, השקל הגיב בהתחזקות אל מול סל המטבעות, ונמצא כעת ברמת שיא של יותר מ- 15 שנה. חברת טבע הודיעה בשבוע החולף על העסקה הגדולה בהיסטוריה של חברה ישראלית, במסגרתה תרכוש את החטיבה הגנרית של חברת "אלרגן" תמורת 40.5 מיליארד דולר. במקביל הודיעה טבע על נסיגה מכוונתה לרכוש את "מיילן". מניות טבע הגיבו בעליות שערים נאות והתחזקו ב- 11%.

    בסיכום שבועי מדדי המניות בבורסה הישראלית שיאים חדשים באחד העם בניתוח טכני ניתן לזהות פסגה במדד המעוף,  בארה"ב, עונת הדוחות נמשכת, עד כה דיווחו למעלה ממחצית החברות, כאשר מתוכן כ- 70% הפתיעו לחיוב בשורת הרווח מול התחזיות.

    בלטו לחיוב חברות הפיננסים והבריאות, ומנגד, חברות האנרגיה החטיאו אפילו את התחזיות המונמכות ואיבדו מערכן עוד 5% בממוצע. בזירת המאקרו, ה"פד" הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי, בהתאם לציפיות בשוק, וכן לא סיפק רמזים לגבי תוואי העלאת הריבית בחודשים הקרובים. בסיכום שבועי מדדי המניות המובילים בארה"ב רשמו מגמה חיובית ועלו כאחוז אחד בממוצע. באירופה, מדדי המניות המובילים נסחרו במגמה מעורבת, עם עליות וירידות שערים קלות בלבד, כאשר ברקע עדיין מתנהלים מגעים בין הנושים ליוון וישנן אי הסכמות טכניות בין הצדדים. כמו כן, הבורסה ביוון צפויה להיפתח מחר לאחר חודש שהייתה סגורה למסחר.

    בשוק איגרות החוב המקומי נרשמה ירידה חדה בציפיות האינפלציה כפי שהן גלומות באגרות החוב הממשלתיות, על רקע הותרת הריבית ללא שינוי, והתחזקות השקל. מדדי האג"ח העיקריים רשמו מגמה מעורבת עם נטיה לירידות שערים, כאשר איגרות החוב צמודות המדד איבדו כמחצית האחוז בממוצע, ואילו איגרות החוב השקליות נסחרו בעליות שערים קלות.

    מחזורי המסחר - מחזורי המסחר עלו לעומת שבוע קודם, במניות  המחזורים הסתכמו בממוצע יומי של 1.7 מיליארד ₪, בעיקר בשל הודעת טבע. מחזורי המסחר באגרות החוב הסתכמו ב- 3.6 מיליארד ₪, מזה חלקן של הממשלתיות הסתכמו ב-  2.9 מיליארד ₪.
    מרווחי תשואות שוק מקומי - המרווח הממוצע שבין תל בונד 60 לבין אג"ח ממשלתיות צמודות מדד, בעלות מח"מ דומה (4.23 שנים), עומד על רמה שנתית של כ-1.61%. המרווח של אג"ח במדד "תל בונד תשואות" עומד על רמה שנתית ממוצעת של 5.25% מעל ממשלתיות צמודות מדד במח"מ דומה (3.54 שנים). המרווח באג"ח המרכיבות את מדד התל בונד השקלי נמצא על רמה שנתית ממוצעת של 1.71%.
    מרווחי הסיכון באג"ח ממשלות ישראל-ארה"ב - פער התשואות שבין אג"ח ממשלת ישראל לבין אג"ח ממשלת ארה"ב לטווח של 10 שנים הצטמצם מעט ועומד כעת על 0.08%. מנהלי השקעות צופים שהריבית תעלה ב 2 פעימות עד סוף השנה
    סחורות - בשבוע החולף מחירי הנפט גולמי המשיכו לרדת. חבית מסוג WTI  נסחרת כעת במחיר של 46.80$, וחבית נפט מסוג  Brent עומדת כעת על 51.81$. במהלך חודש יולי מחירי הנפט התרסקו ב- 20%. החוזה על הזהב נסחר ברמה של 1,094$ לאונקיה. הגז הטבעי לספטמבר  נסגר על של 2.713$ ליחידת מדידה של מיליוןbtu.
    מט"ח - בשבוע החולף הדולר נחלש אל מול השקל ב- 1.1% ושערו היציג נקבע על רמה של 3.783 ₪ לדולר. היורו, נחלש גם הוא ב- 1.1% אל מול השקל ושערו היציג עומד על 4.136 ₪ ליורו.

    יומן כלכלי  מרכזיים בשבוע החולף:
     
     
    ישראל: החלטת ריבית - לחודש אוגוסט נותרה ללא שינוי ועומדת על 0.1% לשנה בהתאם לציפיות השוק.
    ארה"ב: הזמנות מוצרים ברי קיימא ליבה- לחודש יוני עלו ב- 0.8%,מעל לציפיות הכלכלנים שעמדו על עלייה של 0.5% בלבד.
    החלטת ריבית- לחודש אוגוסט נותרה ללא שינוי ועומדת בין 0%-0.25%, בהתאם לציפיות האנליסטים.
    תמ"ג רבעוני- לרבעון השני עלה ב- 2.3%, מתחת לציפיות בשוק שעמדו על עלייה של 2.6%.
    גרמניה: סקר IFO למצב העסקים- לחודש יולי עמד על 108.0 נק', מעל ציפיות הכלכלנים אשר עמדו על 107.2 נק'.

    יומן כלכלי מרכזיים לשבוע הקרוב:
     
    03.08 ארה"ב- מדד ISM במגזר הייצור- יולי (53.5)
    05.08 ארה"ב- מדד התעסוקה של ADP- יולי (K215)
    06.08 בריטניה- החלטת ריבית- אוגוסט (0.5%)
    07.08 ארה"ב- השינוי במספר הלא מועסקים- יולי (K222)
    07.08 ארה"ב- שיעור האבטלה- יולי (5.3%)
     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "סיכום שבועי ומבט לשבוע הקרוב"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "סיכום שבועי ומבט לשבוע הקרוב"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה