אירופה
בהמשך להאטה הכלכלית במזרח והירידה בצמיחה הגלובלית, המדדים המובילים באירופה הציגו ירידות חדות ביום המסחר האחרון לשבוע: מוביל את הירידות מדד הקאק עם צניחה של 3.19 אחוז, אחריו בסדר מגיע הדאקס עם ירידות של 2.95 והפוטסי עם צלילה של 2.83 אחוז.
נציין, כי ביום שישי האחרון ראש ממשלת יוון אלכסיס ציפראקס התפטר מתפקידו וביקש מנשיא המדינה, פבלופולוס לקיים את הבחירות בהקדם האפשרי. לדבריו "כעת על העם היווני לומר את דברו".
מסחר ארה"ב
השבוע הגרוע ביותר מאז 2011 בוול סטריט. ההאטה הכלכלית בסין, מיתון במדינות אמריקה הלטינית כדוגמת ברזיל וצ'ילה, וההתמוטטות במחירי הסחורות, ככל הנראה גורמות לפאניקה חזקה בשווקים. וכעדות לכך, ניתן לראות את הירידות החדות השבוע במדדים המובילים; המוביל בירידות הינו הנאסד''ק עם צניחה של כ 6.7 אחוז, אחריו הדאו ג'ונס עם צלילה של כ 5.8 אחוז וכמובן, מדד הS&P500 שירד מתחת ל2000 נקודות וצלל השבוע כ5.7 אחוזים. כמו כן, עוד מדגיש את הפאניקה של המשיקים בשווקים הינו מדד הVIX שטס ביום שישי האחרון כ 46 אחוזים, לרמה של 28 נקודות. הרמה הגבוהה ביותר מאז 2011. נציין, כי ביום שישי האחרון למסחר שלושת המדדים כאמור ירדו מעל לכ-3 אחוזים.
מניות במוקד:
1. מניית אפל (AAPL) צנחה ביותר מ 6 אחוזים ביום המסחר האחרון.
2. מניית מייקרוסופט (MSFT) ירדה בכ5.67 אחוזים.
3. לטובה נציין את מניות: DEERE FOOT LOCKER ו HP שדיווחו על רווחים טובים יותר מציפיות המשקיעים.
סחורות
מחיר הנפט ממשיך להציג ירידות, וביום המסחר האחרון לשבוע אף נסחר לכמה רגעים מתחת ל40 דולר לחבית. שוק הנפט מסיים את השבוע השמיני שבו רשם ירידת מחירים שבועית ורצף זה הינו הארוך ביותר מאז שנת 1986. בהסתכלות על השוק, ניתן לומר שהגורמים העיקריים המשפיעים בזמן זה על מחיר הנפט הינם החולשה הכלכלית באסיה, כל שכן המדינות ביבשת זו הינן היבואניות העיקריות של מוצרי האנרגיה והנפט. יחד עם גידול במספר חביות הנפט שמופקות על-ידי ארה''ב.
מחירי הנפט נכון ליום המסחר האחרון בשבוע: WTI: 40.45 ירידה של2.11 אחוז וה:BRENT 45.46 ירידה של2.49. לעומת זאת, הזהב מציג עליות קלות ומגיע למחיר של 1,159.60 כלומר, עלייה שבועית של 4.21 אחוזים.
ישראל
המדדים המובלים באחוזת בית ננעלו בירידות שערים, על רק ההאטה הכלכלית בעולם והמצב באירופה: מדד ת''א 25 ירד 0.8- אחוז, ת''א 100 ירד1.09- ומדד ת''א בנקים 1.43-. נציין לטובה את מניית טבע שעלתה קלות 0.45 אחוז, לאחר שנחלשה עם פתיחת המסחר ביום חמישי במסחר בוול סטריט.
אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
לימודי שוק ההון - קורסים בשוק ההון בכל התחומים
הוספת תגובה על "סקירה טכנית שבועית"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה