בשבוע שעבר לא הוצאתי סקירה...אילוצים. אחרי קריאה של הסקירה מלפני שבועיים המסקנה היא שהיא עדיין הייתה אקטואלית! הסופ"ש האדום מבשר לנו בערך כלום. השווקים עדיין בתחום, בטווח תנועה ממנו ראינו תנודתיות, והכל כלוא בתוך מהלך של דשדוש. בת"א דווקא נבנתה לה תבנית שורט אימתנית, ולא כ"כ ברור איך זה ייצא לפועל לבד...נתמודד...נתמקד:
מעוף:
אחרי שהתמיכה החוזרת ב-1560 נשברה הגענו אל היעד האמור (סקירה קודמת) 1535. מה הלאה?! השוק שלנו נכנס לתבנית מאוד דובית שראינו במפולת 08 ובתיקון החריף\מיני מפולת ב-2011. המהלך לא מתרחש מחר בבוקר...אבל כל עוד לא נצליח לזהות תמיכה אין מה לאסוף מניות מלבד מה שנקרא סטוק פיקיניג (מהלך בו אוספים עם פינצטה. בוררים מניות בזהירות יתרה). זה לא מתאים למה שמתרחש בוול סטריט, לפחות בינתיים, אבל זה מה שהגרף מציג. במידה ונזהה היפוך\ביטול נעדכן. כמובן שבטווח הקצר 1560 היא הציר.
סנופי:
2120-30 מלמעלה, הרבה ניסיונות סביב ה-2100 שנכשלים, אבל עדיין לא נשברה תחתית. בקיצור, זה לא לונג ולא ממש שורט (עדיין לא) וזה בעיקר דשדוש. אני לא מתעלם מהסטיה ומהאווירה, אבל מציג את התמונה כמו שהיא: לא קרה שום דבר מיוחד בסופ"ש.
יורו-דולר: ציטוט: "אחרי פריצת שווא קיבלנו שבירת שווא. כל עוד מעל 1.05 אפשר לחשוב לונג." נכון שדובר על טרייד בסיכון אבל לראות אותו בזמן כ"כ מהיר סביב ה-1.1...לא רע מבחינתי. בסה"כ חזרנו לג"ג של הדשדוש ועם הרמת הריבית נצפה לחזרה ל-1.05. נראה מה הלאה. ייתכן שמדובר בהעלאה קטנה וחד פעמית מה שישאיר אותנו עוד זמן רב בג"ג (בטח כל עוד לא יגיע טריגר נוסף).
זהב: בתמונה הגדולה ממשיך להיחלש. הקצב איטי משחשבתי ומעורר תהיות, אבל כרגע זו התמונה. הירידה בדולר נתנה ברקס לירידות בזהב, אבל המהלך עדיין ממשיך.
סיכום:
המדדים הראשיים בהחלט לא במגמת עליה, ובסה"כ מדשדשים. לפעמים באטיות ולפעמים בתנודתיות חריפה, אבל הכיוון טרם נבחר (למרות הדאבל טופ ולמרות הסטיה וכו).
המצב הבטחוני רק הופך מורכב יותר, בעייתי ומאתגר יותר, ובהחלט יכול להרעיד את השווקים. נקווה שלא.
ברבור שחור....ולא ארחיב יותר.
עדכונים שוטפים בפורום מעוף בית הלל.
הוספת תגובה על "ת"א מאותתת לפני כולם!"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה