השיחה אתך היא באמת משהו מיוחד. תדה, תדה !שוב ושוב מסתבך עם עצמך, לא להאמין שזה קורה. למה אתה לא מאמין, אחי ? תאמין !! שאל את דן, יסביר לך אמונה מהי.
מותר לך לכתוב כל דבר אבל שוב ושוב אתה מתחיל בטעות קטנה ומשם אתה יוצא למסע של גלגולים, סלטות והתרסקויות שרק אתה יכול. ואללה יופי ! כל דעה שונה משלך היא טעות ?
אין שורה סבירה אחת בדבריך. אינך יכול לסבור "שעצם קיומו של מישהו הוא חרטא". אני פה ואני מאלה שאומרים לך שאתה, כרגיל, מנסה להיאחז בשטות.
אתה זה שפתחת בשימוש במונח הזה. רק חזרתי על דבריך.
קודם כל אתה מערבב בין לרכוש את המכשיר לבין להיות הראשונים. רוכשי אייפון 7 אינם "ריקניים". ראשית בוא נסכים על זה. אז בוא אבהיר שוב, ואולי תבין. אדם שמסיבה כלשהי ירצה לרכוש סלולר ויש לו עניין ואמצעים לכך, אין שום בעיה אם ירכוש אייפון 10. (נדלג על העובדה שזכותו לעשות מה שבא לו בכספו כי זה מתחיל להיות מייגע ). אם לא הבנת, דיברתי על שתי תופעות, ואחת יותר גרועה מהשנייה. התופעה הראשונה היא שיש שכבה שלמה באוכלוסיה שרואה כחובה לרכוש כל אייפון או גלקסי חדש שיוצא, בכסף רב. ולא כולם בני יצחק תשובה. ומדובר בתוצאה של 1000 עד 1500 שקל. סתם לידיעה: ספר בבית תמחוי עולה 20 שקל, כולל בשר או דג. וכבר כאן, אני מדבר על ריקנות ואובדם ערכים. כי אותו אחד שקנה אייפון 7 או 8 יבלה שעות כל יום בלבהות באוצר החדש. שאל אותו מתי לאחרונה כתב מכתב או קרא ספר.
אז דעתי היא שכן, מדובר בריקנות.
התופעה השנייה היא אלה, יותר מאלף, שחיכו חצי לילה להיות הראשונים. פה מדובר בהחלט באובססיה.
זכותך לחשוב אחרת. אבל סגנון הכתיבה שלך מזכיר לי מאוד את מה שאספתי הבוקר מוקדם בטיול עם הכלב שלי.
הסיפור עם אלה שרוצים להיות הראשונים שרוכשים את המכשיר, הדילוג שאתה עושה מנושא לנושא הוא סלטה מהסוג המוכר. אלא שאפילו עליהם לא תוכל להגיד "ריקניים". צעירים, זה כל מה שהם. וזו בדיוק הנקודה. אני סבור שיש מידה לא קטנה של ריקנות בצעירים של היום. אצל חלק ממש לא קטן של הנוער והבגירים הצעירים, הסלולר הוא אל. ואין בלעדיו. יש לי ילדה בת 15, ואני יודע בדיוק על מה אני מדבר.
ולכן, פתחתי דיון דווקא בנושא הזה. לדעתי, מדובר בסכנה, באסון.
יענקיל האקרובט, שטות קטנה ואחריה.... מסע של סלטות.
/null/text_64k_1#