כותרות TheMarker >
    ';

    פרטי קהילה

    יזמים ומשקיעים

    הזירה הרותחת למפגש בין יזמים למשקיעים ב-TheMarker Café. יש לכם רעיון ענק ואתם מחפשים משקיע? יש לכם כסף פנוי ואתם רוצים לאתר ממציא להשקיע בו? רוצים לדעת איך הופכים ליזמים מוצלחים? הגעתם למקום הנכון.

    יזמות ועסקים

    פורום

    יזמות

    פורום יזמות

    חברים בקהילה (8867)

    .D.S
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אחר40
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גילהסטחי
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רז מוסטנג
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    77777777
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    josh r
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יוסי בר-אל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    eicher077
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נשימה חדשה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    עידו סמואל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    שיטות למניעת קלקול מזון – מאז ועד היום

    5/3/17 15:25
    0
    דרג את התוכן:
    2017-03-05 15:28:19
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ ארגזי קלקר, ארגזי קלקר למזון, ארגזי קלקר שחורים, טרמופורטים, צידנית חשמלית לרכב, י. גרינגראס ]

     

    הבעיה: מניעת סכנות קלקול מזון


    משחר ההיסטוריה התמודד האדם עם נושא קלקול המזון ועם חיפוש שיטות לשימורו.

    ריקבון המזון נובע מתהליך טבעי של השחתת חומרים אורגניים ע"י  פעילות אנזימים וצמיחתם של שמרים, עובש ובקטריות. המזון מתקלקל כאשר נוצרים תנאים סביבתיים מתאימים מבחינת pH, טמפרטורה, לחות והספקת חמצן. מניעה של אחד או יותר מהגורמים הללו, מעכבת או מפסיקה את תהליך הריקבון.

    במונח שימור מזון אנו משתמשים כדי לתאר ביצוע של פעולות למניעת קלקול וריקבון של המזון, לזמן רב ככל האפשר. הסכנות של קלקול מזון הנן רבות, החל מהיווצרות מחלות מעיים בדרגות שונות, ובמקרים מסויימים אף מוות.

    מניעת קלקול מזון הינה אתגר העומד בפני גופים שונים כצבא, חברות קייטרינג, חברות טיולים, חברות תעופה, תנועות נוער וכן מטיילים עצמאיים. גופים אלו ואחרים משנעים מזון מוכן או טרי מנקודת הייצור "לשטח" ושמירתו בטמפרטורה מבוקרת לאורך שעות ארוכות עד השימוש בו הנו תנאי בסיסי לשימורו ולמניעת קלקולו.

     

    אמצעים "היסטוריים" לשימור מזון


    האדם גילה במהלך ההיסטוריה דרכים רבות למניעת קלקול מזון ובזבוז מזון, וחשיבות עליונה יוחסה לשימורו. האדם השתמש בשיטות עתיקות של החמצה, עישון וכבישה, החל ביבוש המזון על ידי השמש, דרך מלחים ושמנים שונים. שימור המזון, פתר לאדם כמה בעיות: כבר לא היה צורך לנדוד כדי לצרוך את בשר הציד במקום שבו ניצוד, אלא אפשר היה להעבירו ממקום למקום. בחלק מן השיטות והתהליכים משתמשים גם בימינו אלה: המלחה, ייבוש, החמצה, חליטה,  הוספת סוכר בריכוז גבוה, ועוד.

    כמובן ששיטות שימור מזון אלו אינן רלוונטיות למניעת קלקול מזון בשינוע מזון מוכן או טרי "לשטח" לשעות מספר עד לצריכתו. לשם מניעת קלקול מזון זה ניתן להשתמש בשיטות לשמירה על טמפרטורה מבוקרת של המזון.

     

    ארגזי קלקר, צידניות חשמליות וטרמופורטים למניעת קלקול מזון


    לרשותם של גופים העוסקים בשינוע מזון ומשקאות, ואף לקהל הציבור הפרטי עומדים כיום פתרונות מעולים וזמינים לשינוע בטוח של מזון ומשקה, למניעת קלקולו ולשמירה על הטמפרטורה שלו לאורך שעות רבות וארוכות, עד לצריכתו.

     

    קיימים בשוק פתרונות מעולים של ארגזי קלקר ייעודיים, שבהם ניתן לאחסן מזון גם בחמגשיות, וכן ניתן להשתמש בצידניות חשמליות וכן במקררים ניידים. בנוסף, ניתן להשתמש בטרמופורטים, שמיועדים להעברת מזון מבושל בתבניות "גסטרונום" במידות סטנדרטיות שונות. כמובן ששמירת הטמפרטורה בארגז קלקר תהיה שונה משמירת הטמפרטורה של מזון המועבר בטרמופורט. יש לברר עם יבואן מקצועי לפתרונות שינוע מזון ולקבל ממנו ייעוץ מתאים להתאמת המוצר או המוצרים המתאימים ביותר לשינוע המזון ומניעת קלקולו עד לצריכתו.

    תוצאת תמונה עבור גרינגראסתוצאת תמונה עבור גרינגראסGN 1/1 Premium - ECO in black

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "שיטות למניעת קלקול מזון – מאז ועד היום"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "שיטות למניעת קלקול מזון – מאז ועד היום"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה