בלי שום הגזמה או שחצנות, בשנות ה 20, ה 30, ה 40 של חיי, הייתי נראה טוב, מאוד טוב אפילו.
עשרות פעמים, "הוטרדתי" מינית, אם למדוד לפי הקריטריונים של היום.
הוטרדתי על ידי רמזים בוטים והזמנות נשנות, , על ידי הצמדת שדיים על הכתף שלי אגב עיון במסמך במקום עבודה..
פעם, לקחתי בטרמפ שכנה צעירה, נשואה, ממבשרת לירושלים. היא הייתה לקראת סיום דוקטורט , והכירה מצוין את רעייתי. בדרך, בלי שום "משחק מקדים" מסוג כלשהו, בלי שום עידוד מצדי, הניחה בעדינות את ידה על הירך שלי.. טוב, לא בדיוק הירך... כשכנסתי לסיבוב הקסטל !!!!
היום, היא מרצה בכירה מאוד באוניברסיטה. מה לעשות ? לעשות outing ? לספר להדס שלייף תורנית שגם לי זה קרה ? לגרום לפיטורי המרצה ? הרי אני יכול לעבור מחר פוליגרף. אני דובר אמת !
אבל זה לא קרה היום, זה קרה בסוף שנות ה 80 !! כמעט 30 שנה !!!!
העולם היה אחר. הייתי נבוך, אך לא חלמתי להגיש תלונה. לא אז ולא היום.
לפני 30-40 שנה, באיטליה, היה מקובל שגברים צובטים קלות ישבני נשים יפות. אף פעם לא הבנתי מה חינני בזה, אבל כך נהגו. מה נשים מציעות ? שעשרות אלפי איטלקיות יפנו לעיתונות מחר בוקר ?
שיהיה ברור, כבן לאם, אח לאחיות ואב לבנות, איני מצדיק שום הטרדה אמיתית, שום מעשה מגונה, ובטח ובטח שום אונס . זה יותר מברור ומיותר לציין זאת.
עם זאת, אני סולד מכל הצדיקות האלו, שבאות היום לעורר מעשים שאולי אירעו לפני 20 ו 30 שנה. ואני לא מדבר על דברים שנעשו בכפייה, על אלה, אין כפרה.
ובבקשה, ששום אישה שהבוס שלה מזמין אותה לביתו בחצות תספר לי שסברה שהוא הלך להקריא לה שירי ביאליק ! הוא חלאה. היא זיהתה הזדמנות, וניצלה אותה. מוסרית, ערכית, אינה שווה הרבה יותר ממנו.
השאלה היא האם כל מעשה חיזור הוא הטרדה מינית ?
האם כל גבר יבקש אישור נוטוריוני לפני כל ליטוף ?
גבר מזמין אישה תמימה לדירתו , בשעה 23:30. היא יודעת שגר לבדו.
אחרי 35 שנה, מתלוננת האישה שמצאה את עצמה ערומה במיטתו של הגבר. שואלים אותה "התנגדת ?" עונה "לא, כי כקפאתי !" . ועל אירוע שכזה מלפני 30 שנה, אדם רואה את חיו נהרסים מול עיניו. זה בסדר ? זה צודק ? זה הוגן ? סבורני שלא .
באחד מספקי הדין המהוללים שלו, השופט עליון חשין קבע שאפילו אם אישה ערומה במיטה עם גבר, אסור לו לעשות עמה מעשה אהבים עד שלא תגיד "רוצה אני" !!
אתם מבינים שלפי מדד זה, חצי האנושות הבגירה אנסים !
אגב, אותו שופט מהולל לא רצה לראות את בתו שעשה מחוץ לנישואיו משך 21 שנה !! (ע.ע. ספר "העליונים")
ממש מגדלור של יושרה ושל הגנה על נשים, האיש.
אבל למה לחזור לעבר הרחוק ? לפני 4 ימים בדיוק ביקרתי בסניף קופת חולים שלי לבדיקת דם שגרתית.
מנהלת הסניף שיצאה בדיוק כשנכנסתי, ראתה אותי ואמרה "יווו, אתה חתיך היום !" חייכתי, מלמלתי "תודה" והמשכתי ללכת.
היא חזרה לקופה, השיגה אותי כדי להגיד לי במבוכה "יעקב, אני מקווה שאתה לא רואה במה שאמרתי הטרדה מינית !".
תראו עד היכן הגענו .
בניסיון מוצדק לתקן מצב, אנחנו, נשים וגברים, הורסים את הקשר ההכרחי שבינינו.
וחבל.
אשמח לקרוא פה את דעתכם\ן, בכנות, בלי יראה ובלי פחד !
שבת שלום
הוספת תגובה על "me too"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה