כמה שבועות לאחר שעלה לאוויר טור הקומיקס של ענת ב"וואלה" במדור האופנה. פורסם סטריפ שהתייחס בהומור ל"סביבתנים","ירוקים", "מחבקי עצים" וכו' (אותם אנשים שטורחים לייסר את מצפונינו בדבר האחריות האישית שלנו לחורבנו המתעצם והולך של כדור הארץ) בוקר אחד, קיבלנו טלפון מפתיע מאופנת "cotton", (רשת אופנה שעושה שימוש בבדים מכותנה אורגנית, פשתן וסיבי במבוק. העוברים שטיפות ללא כימיקלים וצבעים מזהמים. כלהבגדים נתפרים בארץ ובתנאי העסקה הוגנים) נלהבים מהגישה לעניין הסביבתי, הציעו לנו לעצב, לכתוב ולאייר את קטלוג קולקציית הקיץ שלהם ברוח הטור, כשהמוטיב העיקרי הוא סדר יום סביבתי רציני מתובל בהומור עצמי. בישיבת ההיכרות הראשונה, התרגשנו לגלות שגלית ברוידא, המעצבת הראשית, היא קוראת אדוקה של הקומיקס מיומו הראשון.
ריקי בליך, נבחרה לתפקיד הראשי לקטלוג. כששחקני המשנה שלה הם זוג מלאכים מאוירים, "צח"- המלאך אציל הנפש ו"פח" השדון הקפיטליסט המזהם. שניהם מסמלים את הלבטים הקטנים והגדולים שמתלווים לכל הפעולות היומיומיות ולהשלכות האקולוגיות שלהן. (ככל שאנחנו מודעים יותר, כך אנו מתלבטים יותר.) ריקי היא דמות ידועה לא רק בשל כשרון המשחק והחן שלה אלא גם מכונה בברנג'ה "אקו-סלב", ריקי שותפה למאבקים ירוקים רבים כמו המאבק להורדת שלטי החוצות, פעילה בקבוצת אמנים למען צדק סביבתי ביזמת מרכז השל וקרן PRATT והגישה במשך כמה חודשים את "פינת בריאות הסביבה" בתכנית הבוקר של "רשת" בשיתוף מכללת הדסה.
ליום הצילום הארוך, בסטודיו של הצלמת אסנת רום, הוכן סטורי-בורד מפורט של כל הסצנות. ועל פיו נבנו הסטים וההעמדה. ריקי שיחקה למעשה בחלל ריק, מדמיינת את שותפיה הוירטואליים. אלה הצטרפו אליה מאוחר יותר. לאחר שנסרקו מדפי הנייר נצבעו בפוטושופ, הודפסו על גבי נייר אקולוגי (במחיר אקונומי, תוך ניצול מכסימלי של שטח גיליון הנייר) ונכרכו לקטלוג שהושק השבוע.
*הצעה לכותרת הקטלוג שנפסלה. (היו גם "הטוב הרע והנערה", "המותר, האסור והכדור")
הוספת תגובה על "מסובבת*"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה