מעניין איך דיון תמים שהתחיל בהזמנה להגיש מועמדות לביאנלה - יוזמה מבורכת ברוב המקרים - תפס "זווית" שכזו והתמקד שוב בנושא האפליה הגילית, שלא לדבר על אפליית נוטשי הממסד לטובת אלה ש"הלכו בתלם".
אותי מעניין גשם הביאנלות הזה הפתאומי. כל כך הרבה ביאנלות לאחרונה שהראש מסתחרר קלות. האם ריבוי הבמות יביא גם איכות? חוץ מביאנלות יש לנו פסטיבלים, ירידים, תחרויות ותערוכות - צבע טרי, תחרות האינסוף של בנק המזרחי, האמנות הסודית, לחם ושושנים, וזה עוד כלום יחסית למה שקורה במדינות העולם, שם יש תחרויות אינספור והמון ערוצים פתוחים בפני האמן המבקש לזכות בחשיפה.
מה דעתכם על תחרויות ציור כמו שיש בארה"ב - (לדוגמה, תחרות אקוורלים מסווגת לפי נושאים, תחרות ציורי פורטרט בכל מדיום וכו'), האם זה מעלה או מוריד את האיכות? האם זה תורם לגידול דור של אמנים טובים יותר? האם יש קשר ביין תחרויות מסוג זה ובין מידת האהדה שהקהל רוחש לאמנות ב-א' רבתי?
הוספת תגובה על "ביאנלה ועוד אחת."
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה