צטט: iris georlette 2008-04-10 00:03:20
טיפים לגישור בתהליך הגירושין
איך מקצרים את התהליך?
איך חוסכים אנרגיות וכסף?
איך בוחרים את המאבקים החשובים ועל אילו נושאים מוותרים?
שתפו אותנו מהנסיון שלכם. הוא שווה זהב
(-:
הי איריס
קודם כל שיהיה בהצלחה בכל אשר תבחרי, תבחרו. אני שמח שאת מתעניינת בגישור, כי בעיני זה כלי כל כך חשוב ליישוב סכסוכים. כלי שמאפשר ליצורהסכם הבנוי על רצונות הצדדים. הליך שמאפשר לסיים סכסוך או מחלוקת בדרכי שלום ובלחיצת יד. הליך שמאפשר לכל אחדלראות מעבר ל"עוגה" עליה חשב מלכתחילה.
מעט טיפים מנסיוני
גישור הוא הליך וולנטרי. כלומר, כל אחד מהמשתתפים בו נמצא בהליך מרצונו. בכל שלב כל אחד מהמשתתפים (כולל המגשר, או המגשרים) יכול להחליט לפרוש.
היופי בהליך הגישור הוא, שבניגוד לבית משפט שבו השופט הוא שקובע מה תהיינה תוצאות המשפט, בגישור, שני הצדדים, בני הזוג הפרודים במקרה זה, הם הקובעים את התוצאות של הגישור.
הדבר השני הטוב בהליך הגישור, שהוא מאפשר לבנות מנגנון של תקשורת וקבלת החלטות, שתאפשר לבני הזוג לתפקד גם אחרי שהגישור מסתיים. כלומר, גם במקרים בעייתיים, בהם הסכסוך קשה, אם הגישור טוב הרי שהוא מאפשר לבני הזוג להיות במקום אחר. להיותבמקום בו הם האחראים על ההסכם שהם עיצבו. ויש להם את הכלים לפתור בעייות במידה ומתעוררות במהלך הדרך.
כל זה כי גישור טוב, אינו רק מביא להסכם. גישור טוב מביא להסכמה. להפרדות בדרכי שלום.
גישור טוב מטפל בכל הבעיות שאחד או שני בני הזוג חשוב לו להעלות. כי בעיה שאינה מטופלת יכולה לבא לידי ביטוי בצורה אחרת לגמרי בהמשך הדרך. מומלץ בגישור, במידה והמגשרים מתאימים, לשתף פעולה גם מבחינה רגשית.
הליך הגישר, גם אם הוא נמשך מעט זמן, זול בהרבה מההוצאות הנדרשות בבית המשפט. והוא מבטיח (אם הוא נעשה כראוי) הסכם שהושג בדרכי שלום. הסכם שמביא לידי ביטוי את רצונות הצדדים (שני בני הזוג והילדים) בצורה הטובה ביותר.
לדעתי, השקעה בהליך גישור טוב מבטיחה עתיד שקט יותר. בעיות שאינן מטופלות במהלך הגישור עלולות להופיע בהמשך. כמו דברים שמטאטאים מתחת לשטיח, והבעיות מחכות לרגע הנכון לעלות.
מנסיוני, רק אחרי שמעלים את כל הבעיות, ומדברים על הכל, כל האינטרסים, כל אחדיכול להחליט מה יותר חשוב לו להסכם ומה פחות. אבל המפתח הוא להעלות את כל הבעיות שעולות. שוב, בעיות או צרכים שלא עלו במהלך הגישור מעיבות על ההליך כולו כמו צל.
יש ספר מאד טוב של ד"ר סוזן זיידל ובכלל אתר מצויין המספק הרבה מאד אינפורמציה.
חשוב מאד שתרגישו טוב עם שני המגשרים, או עם המגשר. אמון ותחושה נוחה בהליך הגישור הם המפתח להצלחת ההליך.
זהו. אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.
כל טוב ובהצלחה !
הוספת תגובה על "טיפים לגישור בתהליך הגירושין"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה