כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    הבורסה בתל אביב

    קהילת הבורסה בתל אביב - מהווה מקום מפגש לדיונים על שוק ההון המקומי. קהילה זו פתוחה להעברת דעות וידע על ניירות ערך הנסחרים בבורסה בתל אביב ועל סביבת המסחר עצמה, וכמובן לשאלות עליהן ינסו לענות חברי הקהילה.

    שווקים פיננסיים

    חברים בקהילה (5764)

    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    friend :)
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לומפומפיר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    sweiss
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    היזם
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shraga elam
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Dave L
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    skochavi
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אשכר אלדן כהן
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    jshekel
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    פורום

    מיקרו מאקרו וכללי

    בפורום זה מתקיימים דיונים במגוון נושאים הקשורים בשוק ההון בישראל

    "קח אותו לאט את הזמן ,העולם עוד......"

    11/4/08 00:09
    5
    דרג את התוכן:
    2008-05-19 09:13:26
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    סקירת מאקרו חודש מרץ  / אפריל !

     

    מאת:נתי לייזר

     

    המדינה:ארגנטינה, העיר:בואנוס איירס, טיול לילי ברחובות העיר מוביל אותי לתוך חנות מקומית שמתנוסס מעליה שלט בכיתוב ענק "25 שעות". מיד עולה בראשי מחשבה שמא בבואנוס איירס נוספה שעה ליממה.

    סקרנותי הובילה אל המוכר ולשאלתי הוא ענה: "שבתחרות שמתקיימת בעולמנו בשביל להצליח צריך לדחוס 25 שעות עבודה לתוך 24 ביממה אחת" (סיפור אמיתי).

     

    העולם זז, הזמן עובר, אנחנו מתבגרים.... הזמן זהו למעשה נתון קבוע שלא נתון לשליטתנו, לא ניתן להארכה או צמצום, המשאב העיקרי שאין לנו יכולת רכישה נוספת שלו. עובדה קיימת. ולמרות זאת אין אדם שלא יחפוץ בהארכת שעות היממה. 

     לאן פנינו ?

    לאן אני לוקח אתכם למעשה - בעולם הכלכלה מימד הזמן הוא החשוב מכל. אנו עדים להמשך התפתחויות בזירה הכלכלית האמריקנית. מפולת מה שאנו חווינו בימים אלו ומה שעבר בתקופה הנסקרת שלהלן, חודש מרץ. זוהי המשך טלטלה בשווקים. המדדים ירדו בשיעור של 10% ובחודש הקודם רשמו ירידה של 13%. זה נגמר? זה עבר? סבא ברננקי הפך לקוסם? כל הפעולות שביצע כבר השפיעו? הזמן יעשה את שלו. 

     

     אז מה קורה פה למעשה?

    החלטתי בסקירה הזו לחפש קצה של אור, כיוון למשהו חיובי. כמה פעמיים אמרנו סב פריים, כמה אמרנו משבר נזילות, כל מה שפד עשה  עד כה לא מספיק ? אז הזמן יעשה את כולנו חכמים יותר, ככל הנראה ארה"ב מצויה במהלכו של מיתון לא מוצהר ואירופה בדרכה לכניסה גם היא. אזי, בואו לא נשכח משהו אחד קטן- כלכלת העולם בנויה על שתי המעצמות הללו.

     

     אז למה להיות אופטימים?

    ככל שהזמן יעבור אנו נראה שינוי אקוטי בתפיסת הכלכלה העולמית ובאמריקאית בפרט, מכל משבר האמריקאים למדים משהו חדש. ממשבר זה ניתן כבר עכשיו לומר שהוא עוד ייחקר רבות, עוד יומצא עליו חוקים בסיסיים בכלכלה, וכבר כרגע ניתן לראות את השינוי בסקטור הנדל"ן הנשען על הסקטור הפיננסי. בשל משבר הסב פריים כיום יש צורך ב40% הון אישי בכדי לקבל מימון לרכישת בתים, וכך גם ההשפעה על חברות.   כתוצאה מכך, קצב הפרויקטים שלהם יהיה איטי יותר אך המינוף על מינוף לא יחזור יותר (נראה לי).

     בעולם שוק ההון הכלכלה בעלת השפעה של 80% ואפקט הפסיכולוגי כ-20%. בימי קיצון ניתן לראות התהפכות במספרים ובהשפעתם, ומפה למעשה עלינו להיות אופטימים.  השווקים הגיבו קצת בחריפות לנתונים הרעים לכאורה אך אף אדם איננו יודע את עומקם. נכון שהמצב לא ורוד כפי שהיה בחמש השנים שחלפו אך ניתן לומר שהתקופה ה"קשה" כבר מאחורינו, לדעתי כבר בסוף השנה הזו, בטח ובטח בשנה הבאה עלינו לטובה אנו נראה את המצב המשתפר בשווקים.

     

    נו תשאלו למה?

    בישראל, לו המשברון הנוכחי לא היה פוגע בצמיחה, לא היה יורד מממוצע הצמיחהשנאמד בשנתיים האחרונות ,זאת בשל ירידה ביצוא והפסדי המשק וכן בשל ירידת הדולר המשק צמח ב2% בלבד.בארצות הברית שפופוליסטיות המשבר הגיעה גם אל מערכת הבחירות, הציעה הגב' הילארי קלינטון באחד מנאומיה שהממשל יקנה בתים העומדים בפני עיקול או יעמיד קווי אשראי בתנאים נוחים לבעליהם כדי למנוע את החרפת המשבר. למה הדולר יורד ומחירי הסחורות עולה?עליית מחירי הסחורות בעולם היא פועל יוצא לנפילת הדולר.עליית מחירי הסחורות נובעת מכמה סיבות בסיסיות:א- חלופה למניות כאפיק השקעה, ביקוש היצע .ב- סין ממשיכה להגדיל ביקוש לסחורות. 

     

    אז מה הסממן שכולם אומרים שיש אינפלציה ?

    המשוואה ממה שקורה בשווקים: עליית מחירי האנרגיה והסחורות מעלה את האינפלציה בארה"ב, ובשאר העולם. בעבר, מחירי הזהב ומתכות עלו בעיקר בתקופות של אינפלציה ואי-ודאות כלכלית. משמע זינוק במחירי האנרגיה והסחורות בעולם מביא לעליית החשש מאינפלציה. 

     מט"ח: סטנלי פישר היקר ,גאון, איש משכמו ומעלה. כל הכבוד! צעד חשוב נקטת. הכנסת את עצמך לרשימת סוחרי המט"ח לשנתיים הקרובות במשך שנתיים מהיום רק תרכוש דולרים. האם איחר סטנלי את הרכבת? למה לא התחיל במסע הרכישות שהשער היה קצת יותר קרוב לשפל של 10 שנים?  פתאום חסר לבנק כל כך הרבה כסף רזרבי, אולי כדאי לדאוג קצת לשקל שכבר חזק יתר על המידה..?בכלכלה כמו בכלכלה שער מטבע חזק יתר על המידה יכול לגרום לבעיות ביצוא. וכן גם פערי הריבית שגדלו  כרגע ל"טובותינו". לדעתי בטווח הקרוב תמשך מגמת הורדת הריבית הן בישראל והן בארה"ב . 

    אז מה לעשות?

    תוכנית עבודה: הכל נראה בשפל, הכל נראה זול, מה זה זול? זול ביחס למתי? רוב מניות הדרג הראשון (מדד 25) מצויים במחירים נוחים וכך גם מניות הדרג השני 100/75 ועל הדרג השלישי אני כלל לא רוצה לדון לאור העובדה כי גם שם נחתכו מניות בעשרות אחוזים, ובצדק. אז איך לעבוד? אי כניסה למניות לפני הכנת שיעורי בית, קביעת סטופ מראש, קביעת יעדים,אי חשיפה מלאה לשוק, כפי  שהשוק ירד כך גם הוא יתקן כלפי מעלה אך המגמה הראשית עדיין שלילית ואת זה עלינו לזכור . 

     

    הכותב הוא אנליסט שיווקי בזירת המסחר באופציות דיגיטליות,etrader המאפשרת מסחר באופציות על מדדים, סחורות מניות ומט"ח.

     

     

    בהצלחה .

    נתי לייזר

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על " "קח אותו לאט את הזמן ,העולם עוד......""

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    11/4/08 13:20
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-04-11 13:20:49
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    תודה נתי

    אהבתי לקרא

    11/4/08 15:43
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-04-11 15:43:39
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    כתבה מעניינת ותודה על ההשקעה.

    דרור ילון 


    --
    ראש כסף - הפתרון להשקעת כספי הפרישה
    www.roshkesef.co.il
    13/4/08 18:53
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-04-13 18:53:16
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     

    חן חן נבוך

    13/4/08 19:30
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-04-13 19:30:27
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    לשוןאין עליך נתי.....אהבתי

    13/4/08 20:12
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-04-13 20:12:57
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    סקירה מצוינת, תודה.

     

    קיבלת עוד כוכב :-)


    --
    ספונסר - מעדכנים לפני כולם! www.sponser.co.il
    17/4/08 23:03
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-04-17 23:03:30
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    נתי,

    כתבת נפלא ....

    מאוד אהבתי את מבנה הפוסט

    את הדיאולוג עם הקורא.. שאלה - תשובה

    תמשיך..... !!! בעיקר השכלתי מהתוכן

     


    --
    \"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים\"
    17/4/08 23:46
    0
    דרג את התוכן:
    2008-04-17 23:48:22
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    מעניין...מרתק...וברור...

    פשוט תענוג לקרוא אותך ידידי...

    חג שמח...קורץ



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על " "קח אותו לאט את הזמן ,העולם עוד......""

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה