התשובה תלויה בנתוני השואל...
- אתה מוכן לאפשרות שתפסיד את כל הכסף? זה יהיה אסון כלכלי בשבילך או שזה השמנת?
- אתה מוכן להשקיע כמה דקות כל יום / שבוע / שעה בתיק שלך?
- מה אורך הנשימה שלך? האם תצטרך את הכסף בשנה הקרובה?
- אתה מעדיף תשואה סולידית בסיכון נמוך או תשואה מטורפת עם סיכון עצום?
לגבי קרנות נאמנות - ישנה הסכמה (בין כל מי שלא משווק קרנות נאמנות) שקרנות נאמנות הן מוצר פחות טוב מתעודות סל. בשתיהן יש לך פיזור של ההשקעה, אלא שבתעודת סל העמלה היא 'אפסית' ובקרן נאמנות כ-2-3% בשנה. בפועל לתעודות סל תשואות גבוהות יותר מקרנות נאמנות "מקבילות".
בגדול, ת.ס. הן מוצר מצוין לאנשים שרוצים להשקיע עם פיזור וכמעט ללא עמלה (דבר מאוד משמעותי למשקיע הסולידי). עם ת.ס. אתה יכול להשקיע גם בשווקים מחוץ לישראל. אני לא בטוח שמנהלי השקעות (אחרי עמלות) יתנו לך תשואה עודפת על תעודות סל, אבל אין לי על זה נתונים.
לגבי נדל"ן, כל מקרה לגופו. חשב את עלות הנכס (כולל עלות המשכנתה) לעומת התשואה השנתית הצפויה לך מהשכרת הנכס ובלאי של הנכס. אם אתה צריך להוסיף משכנתה של פי 1.5 מההון שלך, קשה לי מאוד להאמין שתמצא השקעה משתלמת.
הכי חשוב, הזהר מרוכלים ונוכלים המציעים תוכנות ו/או שיטות קסם להתעשרות מהירה...
הוספת תגובה על "מה לעשות עם הכסף ?"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה