אפליקציות ווב מה"דור" החדש, מה שנקרא היום rich internet application - RIA מביאים לכך שלתוך הדפים הניצפים יש לטעון קוד javascript גדול מאוד. לפעמים מדובר אפילו במאות kb.
כל מפתח ווב מתחיל, יודע ש slime is beautiful כלומר ככל שנוכל לגרום לתוכן שלנו להיות רזה יותר - כלומר שוקל פחות, האתר יגיב למשתמש במהירות גבוהה יותר. זה מתחיל במשקל התמונות, דרך שימוש בספרייטים, ובסופו של דבר הרעיון הוא לצמצם למקסימום את מספר הבקשות מהשרת ומשקלן.
אחת השיטות מדברת על כיווץ קוד ה javascript.
לכווץ יש מספר אלמנטים:
1. ביטול רווחים מיותרים
2. מחיקת ההערות
3. והמהדרים אפילו יחליפו את שמות המשתנים לקצרים עד כמה שאפשר (ב גוגל מאוד מאוד אוהבים את זה)
ישנם די הרבה כלים בווב שמבצעים זאת ובדרגות "קימפורס" שונות. וישנם כאילו שלאחר שהכיווץ הראשוני נעשה מכווצים בשנית ל קובץ gz. האמת שלזה יש יתרונות וחסרונות ואולי פעם אתייחס אליהם.
אז מה יש לנו מוכן?
Dojo shrinksafe - מבית היוצר של DOJO (כמובן), וזהו מכווץ מאוד מאוד פופולרי - פותח כחבילת קוד פתוח בג'אווה ורצה על פלטפורמת ה javascript של ג'אווה, הלו היא rhino מבית היוצר של מוזילה.
http://dojotoolkit.org/docs/shrinksafe
Packer - פוחתה ע"י דין אדוארד (ואני חושב שהוא מגוגל....אבל לא בטוח) - בכל מקרה מדובר שוב בחבילה פופולרית עם פיצרים רבים. (אני מודה שאני פחות מכיר אותה).
http://dean.edwards.name/packer
YUI Compressor - מבית היוצר של YUI - YAHOO. אחת מהפופולריות ביותר (ללא ספק בצדק ובגלל פורטל הפיתוח של YUI) . זו החבילה הצעירה מכל אילו שברשימה כאן - אולם נחשבת לבטוחה מאד ובעלת ביצועים גבוהים משל זו של DOJO - יש לה פיצרים רבים ומתאימה לכל דורש
http://developer.yahoo.com/yui/compressor
לסיום בנימה אישית אני חייב לציין שאני משתמש בחבילה של YUI רק משום שהתרגלתי - ותמיד לאחר החתונה פשוט קשה להחליף
הוספת תגובה על "כיצד ומדוע יש לכווץ קבצי javascript"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה