יוזמה חשובה מאוד, וכל הכבוד!
מצטער שאני לא יכול לעזור יותר אבל הנה כמה מחשבות
הנה קישור למסמך שמתאר (באופן קצר מידי) טביעת רגל אקולוגית של בית חולים בקנדה
(המסמך עצמו לא מאוד עוזר אבל אפשר לנסות ללכת לכותבים או לחפש על זה עוד חומר)
חשודים עיקריים למקומות שיכולים לבצע נזק בבתי חולים.:
- צריכת אנרגיה - מזגנים צורכים כמות עצומה של אנרגיה, לחלופין אפשר להתשמש בצי'לרים על בסיס גז טביע או שמש - וניתן להשתמש לשם כך בקוגנרציה (ייצור של חשמל חימום וקירור ) של שמש. - בגלל שמדובר במוסד גדול. במוסד שמואל נאמן היה כנס שלם על חסכון במערכות מיזוג אוויר ומעבר למיזוג אוויר ללא מזגנים - שווה . גם הטכניון עשה עבודה גדולה על הפחתת הוצאות אנרגיה במוסד גדול (הוא עצמו) ושווה ללמוד מהנסיון
עוד אפשרות (לאיורור ומיזוג האוויר) - ארובה סולארית
- צריכת ציוד חד פעמי בכמויות גדולות - כדאי לשקול חלופות כמו פלסטיק מתכלה - למרות שיש סיבוכים רבים.
- רפואה מונעת - הרב פעמים לרופאים אין אינטרס לשקם את החולה אחרי יצאיתו או להמליץ לו איך להתנהג (מנסיון אני אומר) - וכן נהלבות של רופאים מנתחים לבצע ניתוחים - הדבר כמובן מוביל לסבל לחולה ולניתוחים ולטיפולים מיותרים שיש להם השפעה סביבתית. הדרך הכי טובה להורדת האימפקט הסביבתי של בית חולים היא שפחות אנשים יגיעו אליו - וכדי לנסות לראות איך עושים את זה מבחינה מוסדית (לדוגמה אנשים בבית חולים ובמערכת הבריאות שכל תפקידם לדאוג לרפואה מונעת, ולא רפואה טיפולית).
חיטוי תכוף וחומרי ניקוי חזקים מאוד - בגישה הכללית של "לשרוף הכל" שיש גם בחקלאות, במקום לנסות לגדל לדוגמה אוקולוגיה שתלחם בעצמה נגד מזיקים - הגישה של פרמקלצ'ר. - באופן כללי רפואה עתירת אנרגיה.
שימוש ברעלים - לדוגמה בעבר היו משתמשים במכונות רנטגן על בסיס יוני כסף - שיצרו חומר רעיל. בתפעול השוטף של בתי חולים יש מן הסתם אלפי רעלים - במעבדות לדוגמה, פסולת רפואית וכו'. גישה אחת זה לסלק את החומרים למזבלה בטוחה כמו רמת חובב, גישה יותר מתקדמת היא לנסות לדאוג ל"מטבוליזם תעשייתי" = להפוך את הפסולת שלך למשאב עבור עסק אחר (ראו מטבוליזם תעשייתי: ארגון מחדש לשם פיתוח מקיים האוניברסיטה של האו"ם) או לחלופין 1. למחזר את המוצר לחומרי גלם עבורך 2 - להשתמש במשאב כמקור הזנה טבעי ובטוח. עוד על זה במאמר המהפכה התעשיית הבאה.
עוד מילות מפתח לחיפוש (באנגלית כדאי) - רכש ירוק, בית חולים סביבתי, בית חולים אקולוגי, מדיניות סביבתית לבתי חולים, מדיניות סביבתית לפסולת רפואית (אני מוכן להתערב שלאיחוד האירופי יש בטח הרבה חומר על זה ולא צריך להמציא את הגלגל) וכו'.
הוספת תגובה על "בית- חולים "
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה