לפני כמה ימים נתקלתי בסיפור נדל"ני עצוב, שחשבתי בתחילה שהוא סתם טעות יקרה של מי שמנסה לעשות עסקים בתחום שהוא לא מבין בו.
אך לאחר שיחות עם כמה מומחים, גיליתי שזה בעצם עוקץ ידוע, כזה שרבים וטובים נפלו בו.
מחר זה יכול להיות אני או אתם!
אני מעלה כאן את הסיפור ללא שום פרט מזהה, בתקווה שאם יצלתי מישהו אחד מליפול לפח הזה דיינו!
אז הנה סיפור המעשה:
יום אחד קם ישראלי חביב אחרי שקרא ושמע על הכסף שכולם עושים בנדל"ן באירופה ומתחיל לחפש הזדמנות. הוא מגיע לעו"ד באחת ממדינות אירופה (דווקה המערבית) המציע לו לרכוש בניין משרדים ומסחר במחיר די זול.
הוא בודק את השוק ומאמין שהוא יוכל תוך זמן קצר למכור את הנכס ברווח. במקום לרכוש את הנכס עצמו, הוא רוכש 100% מניות בחברה שמחזיקה את הנכס וזאת לאחר בדיקה שאין לחברה שום חובות.
לאחר זמן קצר הוא אכן מוכר את הנכס עצמו (לא את החברה) ושמח על רווח מהיר של 6 ספרות באירו.
עד כאן הכל נראה נפלא, אבל........ מכיוון שהנכס נקנה לפני שנים רבות במחיר הרבה יותר נמוך על ידי החברה שהוא רכש, הוא בעצם גרם לארוע מס ונדרש על ידי מס הכנסה המקומי לשלם סכום שגדול פי כמה מהרווח שהוא עשה בעסקה, סכום בסדרי גודל שאין לו מאיפה לשלם.
שימו לב, אין כאן שום עברה על חוק! בסך הכל ניצול של תמימות וחוסר ידע!
אפשר לטעון כמובן שהמתווכים בעסקה ניצלו את חוסר הידע, אבל זה מאוד קלוש ולמי יש את הכסף והכח להכנס למשפטים במדינה זרה שיעלו עוד כסף ויקחו שנים מבלי להבטיח שתראו משהו חזרה.
מה שאפשר ללמוד מהסיפור:
1. אם העסקה נראית טובה מידי, חפשו טוב, אין ארוחות חינם. דווקה בתחום שאתם לא מבינים ובכלל בעסקים עם אנשים מחו"ל, תיהיו חשדניים.
2. אם אתם עושים עסקים בתחום שאתם לא מבינים בו, עשו שימוש במומחים שאתם יכולים לסמוך עליהם, תרוויחו קצת פחות אבל זה שווה את השקט הנפשי.
האם מישהו נתקל בסיפור דומה? האם מישהו יצליח לצאת מפלונטר כזה פעם?
הוספת תגובה על "תרגיל עוקץ (חוקי) בנדל"ן - ראו הוזהרתם!!!"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה