כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    איכות הסביבה

    קהילת איכות הסביבה  

    סביבה וחיות

    חברים בקהילה (5532)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    amnonti
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    mr.unicorn
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ofer ben z
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    דורון טל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רינת אגרנט
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    הזהרו מחיקויים
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רובינזוןקרוזו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    פורום

    קיימות

    פורום קיימות הוא הפורום המרכזי של קהילת איכות הסביבה. בפורום יעלו הנושאים המרכזיים העומדים על הפרק באיכות הסביבה.

    טוב לגדל ילדים בכפר? מי אמר?!

    3/7/08 12:13
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-07-03 12:13:11
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ברור לי שמגורים בפרבר זו בעיה! אין לי ויכוח על זה. יש לי בעיה עם האלטרנטיבה המוצעת. וכן לגור בעיר בשבילי ובשביל עוד רבים, זה אולי לא מוות, אבל בהחלט מאסר עולם, בצפייה לשלוש ארבע חופשות שנתיות.

    יגידו האחים עופר שבשבילם לא להרוויח X מיליון ש"ח בשנה זה כמו מאסר עולם. מה אנחנו יודעים? הרי יש מיליונרים שהסתכנו במאסר עולם רק כדי להרוויח עשירית מזה.

    האם זה מוסרי להנות על חשבון פגיעה באחרים?

    מה תעשי כשהפרברים האחרים יגיעו אליך? לאן תברחי אז?

    איפה החופשות השנתיות שלי יהיו אם כל המדינה תהיה פרבר אחד גדול?

    הסיבה היחידה הטובה להקריב את החיים היא כמובן למען הילדים, לא?

    יש מי שיחלוק איתך על זה. אני לא יודעת. מקוה לא להגיע לסיטואציות כאלה. מה שאני כן יודעת, שכשאתה עושה ויתורים מרחיקי לכת למען ילדיך, יש לזה מחיר לפעמים גבוה מדי. והילדים משלמים אותו...

     

    הכוונה היא שהיסטורית הסיבה העיקרית שבני אדם מוכנים, אם בכלל להקריב את חייהם למען משהו הוא למען הילדים שלהם.

     

    ומה קורה במצב ההפוך? כשהילדים ואנחנו משלמים מחיר יקר מאוד, בגלל שאנשים לא מוכנים לשנות את דעתם? או לוותר על הנוחיות שלהם? מה נגיד לילדים שלנו? "סליחה שיש כעת משבר מזון עולמי, אבל באמת שהיינו חייבים מזגנים ומכוניות פרברים"

     

     

    2/11/08 15:25
    1
    דרג את התוכן:
    2008-11-02 15:25:57
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    כתבה מגלובס:

     

    הקאמבק של מרכזי הערים

    צ'מנסקי-בן שחר: בשנים הקרובות צפויה מגמה של חזרת משקי בית קטנים מהפרברים למרכזי הערים

    02/11/2008, 14:04
       
    שלח תגובה במיילמיכל מרגלית
    הוסף כתבה לכתבות שלי

    בשנים הקרובות צפויה מגמה של חזרת משקי בית קטנים מהפרברים למרכזי הערים, זאת לאור שני השינוי הדמוגרפי של מספר משקי הבית הקטנים ושינוי בטעמים ובהעדפות המגורים.
    כך צופים בחברת הייעוץ הכלכלי צ'מנסקי-בן שחר.

    "השינוי בשוק המגורים יבטא שינויים בהעדפות קונים ביחס למאפיינים ולמיקום מועדף של דירות", אומרת ד"ר גילת בן שטרית, "רכישות מפורסמות של האלפיון העליון, שמעתיקים את מקום מגוריהם מהווילות הפרבריות למגדלי יוקרה, מאותתות על מגמת החזרה.

    מגמה זו איננה ייחודית לת"א ובתנאים מסוימים היא צפויה גם בערים נוספות". לדבריה, "כמו בכל דבר אחר אנחנו מחקים את אמריקה. מגמה דומה של חזרה ללב העיר מתרחשת בערים בארה"ב.

    היציאה לפרברים, שאפיינה את ארה"ב מאז שנות ה-50, התהפכה וישנה כעת חזרה למרכזים עירוניים. יותר ויותר משקי בית מעדיפים לגור ב'עיר הולכי רגל' (walkable urbanism) - עיר המורכבת ממרחבים בהם העבודה, הסופרמרקט ומרכזי הבילוי נגישים בהליכה רגלית".

    לדברי האדריכל טל כהן, בשנים האחרונות קיימת מגמה עקבית של עלייה במספר משקי הבית הקטנים ללא ילדים. ב-2006 מנתה אוכלוסיית ישראל 1.7 מיליון משקי בית יהודים, מתוכם 45% היו משקי בית קטנים שמורכבים מנפש אחת או שתיים. "העיר הגדולה מציעה למשקי הבית הקטנים איכות מגורים הנובעת מהקרבה למקום העבודה ולמגוון מרכזי בילוי ותרבות", אומר מנכ"ל החברה תמיר בן שחר, "הרעיון של ה'ניו-אורבאניזם', לפיו צפיפות גבוהה ועירוב שימושי קרקע יכולים לתרום לאיכות המגורים צבר תאוצה החל משנות ה-90 וגדל עם העלייה במחירי האנרגיה, הדאגה לאיכות הסביבה ובעיות בריאות הנובעות מנהיגה ממושכת".

     

    שיקום מסחרי

    בתוך כך, משרד הפנים פרסם הזמנה לרשויות מקומיות להגשת הצעות לתוכנית פעולה לחידוש מתחמי המסחר במרכזי הערים. המשרד מתכנן לבחור ארבע ערים בהן ינוהל הפרויקט כפיילוט והן יזכו לסיוע כולל של 25 מיליון שקל ליישום התוכנית. ההצעות יוכלו להסתכם ביותר מ-6.25 מיליון שקל, אבל כל סכום שיעלה על התקציב המקסימאלי יהיה במימון הרשות המקומית הספציפית.

    הקריטריונים לפיהם תיבחן כל הצעה הם השיפור הצפוי ברווחים הכספיים במתחם המסחרי, מידת השתלבות התוכנית בחזון העיר, תרומת התוכנית לשיפור המתחם ומראהו, לשיפור בתי העסק בהתייחס לחזותם, לשיפור ולשיקום תשתיות ולשיפור רמת הביטחון, איכות מנגנון הניהול והמעמד הסוציו-אקונומי של הרשות.

    בחומר הרקע מציין המשרד כי "התופעה של הידרדרות מרכז הערים ושכונות עירוניות שכיחה בערים רבות. בתל אביב הופעת מרכזי המסחר הפריפריאליים הביאה להיחלשות המסחר הקמעונאי. בירושלים, להידרדרות העקבית במעמד מרכז העיר תרמו הופעת מרכזי המסחר הגדולים ומעבר מסחר ומשרדים לתלפיות וגבעת שאול.

    3/11/08 17:49
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-11-03 17:49:05
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    גדי, תודה. תמיד טוב לשמוע בשורות טובות.


    --
    \"כדי שהרוע ינצח די בכך שהטובים ישבו בשקט\" (אדמונד ברק)


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "טוב לגדל ילדים בכפר? מי אמר?!"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה