צטט: iris m-power 2008-07-29 20:36:27
צטט: marion23 2008-07-29 16:46:13
ניוזלטר עם מילות פרגון לאדם בצוות או לצוות כולו זה רעיון.
הוא קצת יוצר תחרות, כי כל שבוע צריך להיות משהו אחר ואז יש סקרנות על מי הפעם יכתבו.
אבל זו תחרות עם מצב רוח טוב, כזו שתורמת לארגון ולצוות, ויוצרת פרגון גם בין הצוות באמירה תוך כדי קריאת העיתון "הי תראו כתבו על X משהו טוב"
אני בעד פרגון באופן כללי.
מצטרפת לדעתה של מריון
פרגון הוא כלי נפלא לעידוד מוטיבציה . כלי נפלא לתעל משאבים ואנרגיות לכיוונים בונים.
אני מוכרחה לאמר שפגשתי לא מעט מנהלים מפרגנים - וגם לא מעט עובדים מפרגנים.
ופגשתי גם את הסוג האחר..
אמר מי שאמר כבר : אם הרחקתי לראות, הרי שזה משום שעמדתי על כתפי ענקים .
מנהל גדול, הוא מנהל שעובד עם עובדים גדולים ומוכשרים!
מי שנמנע מלפרגן מחשש עובדים אחרים, כדאי שיבנה דרך תמרוץ באופן שימנף וירים את הארגון כולו.
ואגב - לא תמיד הדברים נמדדים בכסף !
תמונת עובד מצטיין על לוח המודעות המחלקתי , תחרות שירות בין עובדים, הרמת כוסית של יום חמישי ובה תשבוחות למצטיינים , מצטיינים שנבחרים על ידי הקולגות שלהם - מי שרוצה, זו באמת רק טעימה של כיוונים ורעיונות
איריס שטרסמן , www.m-power.co.il
אני תומך בקריאה לפרגון ורואה את התועלת הרבה בפרגון. ביקורת, האלמנט המשלים של הפרגון אשר מטרתה, כמו הפירגון, היא להעצים את הצוות ולשפר את הביצועים, בעייתית בעיני בעיקר משום שאני פוגש ברוב המקרים ארועים בהם נמתחת ביקורת, גם ממניעים טובים, בצורה לא נכונה, אשר אינה משיגה את מטרתה ואפילו פוגעת בה.
בעת האחרונה עסקתי רבות בבניית צוותים ועבודת צוות. אני עושה זאת מתוך ראיית עולם הרואה בעבודת צוות מכפיל כוח ביחס לסכום כוחם של מרכיבי הצוות. למדתי שפרגון לאדם ספציפי בצוות, או הענקת פרסי הצטיינות לבודדים אינה משתלבת היטב בקידום הרעיון ומיצוי הפוטנציאל של הצוות. נוצרת תחושת דיסוננס קשה ביותר אם זמן מה אחרי ביצוע פעולות המעודדות את עבודת הצוות ומדגישות את תרומתו הייחודית והשונה של כל אחד מאנשי הצוות להצלחתו, מעניקים לפתע פתאום פרס או מפרסמים תמונה של אחד מאנשי הצוות.
גם בעבודתי במסגרות שלא הדגישו את עבודת הצוות הבחנתי בכך שארועי הענקת פרסים או פרסום תמונות נתפסים על ידי חלק מהאנשים בצורה טובה ועל ידי חלק אחר כעלבון, כפגיעה אישית. היתה בכך פגיעה במוטיבציה של אותם נפגעים, לדעתי בשיעור רב יותר משיפור המוטיבציה אצל הזוכים.
הייתי שמח ללמוד על אופני פירגון משופרים. כאלה המביאים את התועלת, כמו היום, אך נמנעים מהנזק.
הוספת תגובה על "פירגון זאת לא מילה גסה!"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה