צטט: roncito 2008-08-01 23:20:21
צטט: פיננסית 2008-07-31 14:41:00
מדובר במוצר מ צ ו י ן ואלטרנטיבה יעילה לפק"מים כיוון שלעומת המק"מים כאן יש נזילות יומיומית.
יש לא מעט קרנות כספיות שהניבו תשואה נמוכה מהמק"ם,
אז גם אם תשימי את הכסף שישכב בעו"ש - תקבלי נזילות יומיומית.
המק"מ הוא כלי נזיל למדיי - וכמובן ניתן להגדיל את נזילותו על ידי פיזור
קניית המק"מ לאורך השנה.
כך שבין מק"מ לקרן שיקלית לא הייתי מהסס ובוחר במק"מ.
מה גם שנושא העמלה בקרן שיקלית - לא ברור, ועלול להשתנות לרעת המשקיע.
אם למישהו כבר יש כסף אז רצוי שלא יהיה בעו"ש.
א. מק"מ זה טוב. הסיכון בו שווה לאפס כאשר מחכים עד למועד הפידיון. הריבית במועד הפידיון ידועה במועד הרכישה.
ב. במק"מ יש עמלת קניה ומכירה ודמי ניהול של הבנק.
בקרן כספית אין עמלת קניה ומכירה ואם קונים אותה דרך בית ההשקעות (בחשבון אישי שרשום על שם הלקוח) חוסכים גם את דמי הניהול של הבנק.
זהו יתרון משמעותי במיוחד לאור הצעתך לקנות מק"מ אחת לחודש לצורך הפיזור או במידה והדבר מהווה חלופה להפקדה לחיסכון חודשי.
ג.הרכב הנכסים בקרן כספית מבטיח סיכון ממש אבל ממש מינימלי + פיזור בין מק"מ אג"ח שקליות לטווח של עד שנה ופיקדון שקלי בבנק בריבית ג'מבו (בקירוב ריבית בנק ישראל).
עכשיו נניח שהריבית עלתה - מחירי המק"מ ירדו כדי להתאים את התשואה לעליית הריבית אבל הריבית על הפקדונות השקליים יעלו ולכן קרן כספית המשקיעה בשניהם ואשר יולה לפזר בין מק"מים המושפעים יותר ופחות משינוי הריבית יכולה להיות יעילה יותר.
ד. במק"מ המיסוי הוא 15% על הרווח הנומינלי ובקרן כספית 20% על הרווח הריאלי, כלומר בניכוי עליית המדד. כך שאם קרן כספית עשתה 4% והאינפלציה היתה 4% אין מס ולע המק"מ כן יהיה מס על כל ה- 4%.
ה. אם אתה צריך את הכסף בעוד 3 חודשים אז מק"ם ל- 3 חודשים יניב תשואה יותר נמוכה מקרן כספית ומק"מ לשנה שתפדה בעוד 3 חודשים מעלה לך את הסיכון על ההשקעה.
פשוט צריך להשוות את סך הקרנות הכספיות בשוק ולקנות את הקרנות היותר טובות.
לגבי העמלות - sees the moment והיה כשיעלו את העמלות נבדוק שוב את הנטו ונבחר מחדש איפה הכי כדאי.
הוספת תגובה על "בתי ההשקעות מריחים דם..."
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה