הממשלה אישרה: הפיתוח הנדל"ני במרכז יעצר לשלוש שנים, כדי לעודד רכישת דירות בפריפריה.
שרי הממשלה אישרו במסגרת הדיונים על התקציב את הצעת משרד האוצר לעצור את הפיתוח הנדל"ני באזור המרכז על מנת לעודד רכישת דירות בפריפריה. ההצעה אף זכתה לברכה מצידו של נשיא המדינה שמעון פרס שאמר כי: "בלי נגב וגליל אין מדינת ישראל".
כבר כיום קיים מחסור בדירות חדשות באיזור המרכז והחלטה לעצור כל פיתוח עתידי תשפיע לאורך שנים, שכן קל מאוד לעצור פיתוח, אך קשה יותר להתניע מחדש תוכניות שנעצרו... התוכנית המדוברת חסרת הגיון כלכלי, היזמים והקבלנים המחזיקים כיום בקרקעות מתוכננות ירוויחו מהתוכנית בשל עליית המחירים, אולם התוצאה בפועל תהייה ירידה נוספת במלאי הדירות ועליית מחירים חדה במחירי דירות החדשות, גם מחירי דירות יד שניה וגם במחירי השכירות, בנוסף התוכנית, תעודד תופעות פסולות כמו פיצול דירות, הסבות לא חוקיות של מבנים למגורים ותופעות דומות נוספות.
מוטב היה לשים את ההחלטה הזו תחת הכותרת עידוד האינפלציה ולא תחת הכותרת עידוד הפריפריה.
האם האוצר יכול להכריח אנשים לגור בפריפריה רק בגלל שהוא גורם לעליית מחירים מלאכותית בעיר?
יש לנו שני דברים יקרים ועיקריים שהעיר הזו מציעה, האחד הוא נדל"ן והשני הוא פיתויים ההבדלים בין שניהם שעל האחד יש לנו שליטה ועל השני אין לנו שליטה כלל.
עכשיו מי שאל האם אנו לקראת עליית מחירים נוספת...?
תל אביב עיר בלי הפסקה
הוספת תגובה על "תל אביב..עיר עם הפסקה"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה