כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    נדל"ן

    עדכונים בזמן אמת, הטרנדים החמים בשוק הנדל"ן בארץ - כל אלה ממתינים לכם מדי יום בקהילת הנדל"ן המחודשת של הקפה, מוזמנים להכנס, להרחיב אופקים ולהגיב :-)

    נדל"ן ואדריכלות

    חברים בקהילה (4921)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    mr.unicorn
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    -li-
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    2580
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    irisoded
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    friend :)
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shraga elam
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Buna
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    CH-35
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    dianar
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    תביעות פינוי

    15/11/08 11:16
    0
    דרג את התוכן:
    2008-11-18 00:03:54
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אני לא יודע לכמה מכם כבר יצא להגיש תביעת פינוי נגד דייר שהפסיק לשלם שכר דירה או שפשוט לא התפנה בתם התקופה.

    מי שחווה את החוויה המפוקפקת הזאת בוודאי גילה שמדובר בהליך איטי למדי.

    נניח, שסרבני (הדייר שלכם), הפסיק לשלם שכר דירה. אחרי שחלף חודש-חודשיים שבהם ניסיתם בטוב ולכל היותר שלחתם מכתב התראה מעורך דין, החלטתם שהגיע הזמן להגיש תביעה משפטית.

    עורך דין זריזי (עורך הדין שלכם) הגיש תביעה בסדר דין מקוצר לבית המשפט ומייד לאחר מכן המציא את כתב התביעה לסרבני. אם התמזל מזלכם וההמצאה נעשתה סמוך להגשת כתב התביעה, צריך להמתין 30 יום על מנת לאפשר לסרבני להגיש בקשת רשות להגן. עכשיו נצא מתוך נקודת הנחה שסרבני לא יתגונן כנגד התביעה (כי אם כן אז אתם יכולים להוסיף 6-12 חודשים נוספים) אז יקח עוד 15-30 יום עד שיהיה בידכם פסק דין. אם עו"ד זריזי יפתח תיק הוצל"פ מייד לאחר מכן, יחלפו עוד 30-45 יום עד שסרבני יקבל את האזהרה (ואם הוא יתחמק אולי 60 יום), לאחר מכן תצטרכו להמתין עוד 20 יום ורק לאחר מכן תוכלו להתחיל בהליכי פינוי. תגישו בקשת פינוי, ייקבע מועד פנוי ואז בחלוף 30-45 יום נוספים אם לא תוגש בקשה לביטול פסק הדין / עיכוב ביצוע, תוכלו להתחיל במלאכת הפינוי: תשלמו הוצאות עבור קבלן הוצאה לפועל, שוטר בשכר, מנעולן ותפנו את סרבני. בכל אותה תקופה סרבני לא שילם שכר דירה ועכשיו צריך להתחיל לנסות ולגבות ממנו את החוב.

    נשמע הזוי ?

    זה המצב כיום וראוי לבצע שינויי חקיקה מתאימים על מנת לקצר את משך ההמתנה באופן שיביא לקיצור הזמנים.

    ובנתיים מה בכל זאת אפשר לעשות?

    א. הקפידו לקחת ערבויות מתאימות. גם אם לא ניתן בחלק מהמקרים לקבל ערבות בנקאית מומלץ להחתים שני ערבים טובים כערבים לחוזה ללא הגבלה בסכום וכערבים על שטרי חוב בסכום שאינו פחות  מ-12-18 חודשי שכירות (פשוט תעשו חישוב מהנזק הצפוי שעשוי להיגרם לכם אם בשים לב לזמן שייקח להם לפנות את השוכר בצירוף נזקים ישירים ועקיפים נוספים). מומלץ לבדוק מיהו הערב (ובאותה מידה מיהו השוכר). מהי היכולת הכלכלית שלו, במה הוא עובד (עבודה זמנית או קבועה), האם יש לו רכוש. small talk עם השוכר והערב יבהירו את הנקודה הזו.

    ב.הגישו תביעת פינוי מייד לאחר שהשוכר הפסיק לשלם שכר דירה ו/או סירב להתפנות מהנכס. כל יום שעובר מיותר. רבים ממתינים זמן רב שמתברר בדיעבד כזמן מבוזבז.

    ג. הקפידו להעביר את חשבונות הארנונה והחשמל על שם השוכר. הרבה עוגמת נפש נגרמה לבעלי נכסים שגילו בחלוף שנים שהארנונה והחשמל היו רשומים על שמם ללא שבוצע שינוי מחזיקים. העובדה שתציגו הסכם שכירות ותוכיחו שקיים חוזה שכירות לתקופה הרלוונטית לא יואילו לכם ותאלצו לשלם את החוב ולתבוע את החוב מהשוכר. מיותר לגמרי !

    ד. ניתן לבצע סעד עצמי של פינוי בכוח רק בתקופה של 30 יום הראשונים ממועד פלישה לנכס. לאחר מכן צריך לפנות לבית משפט.

    ה. זירוז הליכי התביעה. ישנן דרכים משפטיות שונות שמאפשרות לזרז את הליכי התביעה באופן שעשוי לקצר את זמן ההמתנה במקרים מסויימים.

     
    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "תביעות פינוי"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    15/11/08 16:58
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-11-15 16:58:02
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    זה פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש לשמוע על הנושא הזה וממלא אותי בזעם, אני משכיר שתי דירות

    בימים אלה ותודה לאל בינתיים אין לי בעיות עם השוכרים, אבל זה מדהים לדעת שהחוק במדינת ישראל

    פעמים כה רבות עוזר לתוקף יותר מאשר לנתקף, האם אדם שמסרב להתפנות מהנכס שלך שונה מפורץ שנכנס אלייך

    הבייתה בלי רשות? איפה הקו הדק בין שימוש בחוק דרומי לבין אלימות לא מוצדקת? זה מזכיר לי את הטוקבקים שניתן

    לקורא בתום כל כתבה שבה מסופר על אלימות או על פגע וברח וכו', תמיד כותבים שם: "עם החוקים והגישה הסלחנית

    של מערכת המשפט בארץ, מי שרוצה נקמה או צדק צריך לדאוג לזה בעצמו"! 

     

    סידל שרון, ארכיטקט

    15/11/08 21:48
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-11-15 21:48:05
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    הערת בניים
    אישית אני איני חסיד של החוקים בארצנו" הנאורה" ככל החוקים כאן  ירושה אידיוטית של שלטונות קודמים

     עותמנית (טורקית)  ושל מחליפיהם הבריטים,

    שניהם בנויים על העקרונות שאינם מתאימים לתקופתינו  ומונעים זכויות מהאזרח הפשוט 

    זה נכון לכל תחום בחיינו

    ןלעיניין סרבני פינוי

    כפי שרמזתי בהערה  מובן ששומר נפשו וממונו רצוי שירחק מקיום החוק כלשונו וימצא  לו פרצות

    ויש מספיק כאלו  למזלנו  בכדי לאפשר לנו לחיות  (באיך אומרים שכני בני דודינו "מדינת העוזראין" )

    אני אישית מנצל את הזכות הלא אלימה  (אלימות   פיזית זו לא דרכי)  ופשוט ליפני תום  30 הימים  מיד עם

    אי התשלום בהודעה מיידית לפינוי, לאחר 10 ימם  מוצה את היום בו הדירה לא מאוכלסת ובמיבצע בזק

    שאורך בין 10 דקות לשעה  מפנה את כל תכולת הדייר למחסן פריק בחצר ונעול,

    מייד מוחלף מנעול וכו' ,ואם יש לכם ''דייר '' חדש ....והוא כבר ביפנים זה טוב יותר....יכול להיות בן של חבר וכו'...

    הדייר שמזמין מישטרה  זו לא תתערב  כי למישטרה אין עיניין להתערב בסכסוך  , ל''דייר'' אין מפתח,

    אין בדירה כל תכולה  או מיטלטלין שלו, ובדירה יש כבר (הוכן מראש) ציוד לשיפוצים ,צבעים וכו' כיד הדמיון.

    בצורה זו במקום להכנס למבוך שהוזכר ולהסתכן במחלה כל שהיא בדרך,

    הנבל הוא זה שצריך לפנות לקבל סעד ולהוציא מכספו שלמונים רבים לשם כך

     כלל זה עובד מצויין אם אתם מקפידים על תאריך תשלום מראש ללא הנחות זה נותן לכם זמן  תגובה מספיק

    וממזער את הנזק  ואת כאבי הראש , מניסיוני אצל כל מי שנקט בשיטה זה עובד ואף אחד עוד לא תבע  בחזרה

    הסיבה  כי זה עולה כסף ...והרבה... ובנוסף  הסחבת היא בצד השני   עכשיו....

    שלא תזדקקו


    --
    יזמות,ביצוע ,יעוץ ופיקוח,אקולוגיה.
    16/11/08 17:23
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-11-16 17:23:10
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    "היינו שם, ראינו הכל"...

    במקרה שלי היה לי 'מזל' גדול, אחרי מכתב האזהרה שנמסר ידנית השוכרים [וידל ולילך נחום מאשקלון, ראו הוזהרתם, הם סידרתיים]נעלמו. נשארו רק חובות לוועד הבית, גז [בקרטל הגז הם חכמים יותר מכולם - לא ניתן להעביר על שם השוכר], דירה שזקוקה לשיפוץ כי גרו בה חיות אדם וכמובן הצ'קים שאפשר לנגב בהם את הת... של השופט בהוצל"פ. את הלחץ, את הלילות ללא שינה,  הזעם חסר האונים אי אפשר לתמחר.

    במקרה הזה דווקא הצטערתי שהעברתי את הארנונה והחשמל על שמם. כאשר רציתי לנתק אמרו לי כי יש חוזה בתוקף על שמם ואני לא יכול לנתק למרות שיש חובות של כמה חודשים.

    שלב ב' - עכשו יש לי תיק שמן של קבלות ועד בית, גז, פינוי חפצים, צביעה, החלפת מנעול, החלפת שתי דלתות פנים, מכסי אסלות, נקיון +תמונות ההרס של הדירה+כתב תביעה. אבל האם לטרוח להגיש אותו לבית משפט?

    אחרי האגרות והריצות ומציאת עו"ד שיואיל בטובו לא רק לטפל בתביעה אלא גם לעקוב אחריה ולהזיז אותה והשנים שהמשפט ירוץ, נגיע לרגע המיוחל ונזכה במשפט ונאתר את החייבים. ומה אז? הם יראו לבית המשפט חוסר יכולת לשלם, המכונית על שם החותנת, אין דירה, חשבון בנק מעוקל ותעודת חברות בכנופיה של אברג'ל, דומרני או חבריו והשופט יפסוק להם 100 ש"ח בחודש במשך 10 שנים, וגם את זה הם לא ישלמו.

    רוצים לקנות ממני את הדירה?

     

    17/11/08 23:38
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-11-17 23:38:32
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    אתן לך קצת טיפים יש הרבה אבל עיקריים

    לקחת  2חודשים מראש כערבון ולחלט אותם ב 2 חודשי השכירו האחרונים לאחר בדיקה מקפת של הנכס,

    לחליפין תמיד להתדיין ולדרוש הסדר תשלומים דרך חב' אשראי העמלה  מצדיקה  בהחלט פחות מ 2  %

    או הסדר המחאות בטוחות עם הבנק,ערבות בנקאית של מינמום 2 חודשים

    פקדון במזומן ע''ח תשלומי ארנונה חשמל וכו' (בממוצע 1000 ש'ח מספיקים בדר''כ)

    יש עוד  אבל מי שאינו מסוגל למינימום הנ''ל סימן שרק בעיות יצוצו בהמשך

    אצלי לא יתקבל בנכסים שאני מטפל שום שוכר שאינו עובר את הרף המינימלי הנ''ל  ולא צריך חוזה דרקוני

    ומפחיד  כי כמו שאמרתי פעמים רבות הוא אינו שווה כאשר אינו מקויים מה גם שהוא סתם נייר בימנו...

    בהצלחה


    --
    יזמות,ביצוע ,יעוץ ופיקוח,אקולוגיה.
    18/11/08 00:03
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-11-18 00:03:54
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    דוד,

    ברמה התיאורטית אני מסכים איתך. הלוואי שהיו לי שני ביניינים בשדרות רוטשילד בת"א... כשאני גרתי בשכירות בחורבה בצהלה לפני שנים, זה מה שדרשו , וקיבלו, ממני.

    כשמדובר על אשקלון, אין בין הדיירים שלי מי שיעמוד בזה.

    רוב הדיירים שלי טובים מאוד ולכן אני משלם פרמיית מחיר ומחזיק אותם שנים, אבל רובם עולים חדשים מרוסיה ודרום אמריקה, משפרי דיור משכונות פחות טובות, גרושות וחד הוריות  וזוגות צעירים. הם פשוט לא יכולים לעמוד בתנאים האלה ואף אחד בשוק המקומי לא יבקש תנאים כאלה.



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "תביעות פינוי"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה