למה נמאס לך?
בובליל הוא כמו תחזית מזג האויר שלנו.כשנמאס סוגרים כפתור ואפשר להתעלם.אבל כשרוצים להתחבר להלך הרוח ולמשב גלי ההתרחשות הציבורית והחברתית בארץ הזו ,בובליל הוא מטרונום מצויין.
לדעתי את מחמיצה .התעלמות לא תעלים את הופעה,היא קיימת.
כיון שלא צפית באף פרק אתן לך סקירה תמציתית על המתרחש שלא תחמיצי חלילה.
מדובר בחבורה המיצגת פחות או יותר את החתך הישראלי המוכר.מלבד נציג של העשירון והאלפיון העליון הם הכניסו לשם כמעט את כולם.
לא חכמים מידי לא טיפשים מידי,לא יפים מידי לא מכוערים מידי,מלבד העובדה שהם חבורת אכסהביציוניסטים שמוכנים להחשף יום ולילה.הם סתם אנשים שפוגשים ברחוב.רובם צעירים ואחד בובליל לא צעיר לא זקן. בובליל הוא השכן שלך מהדלת ממול. הוא פטפטן עממי ומשעשע.הוא צבעוני פשוט עם חוכמת רחוב .הוא פרענק פאערך כמו שהפרידמנים נוהגים לכנות את שכמותו. פרידמנים זה הכינוי העכשוי שתבעה הבת של בובליל ,הנציגה הניקבית ממשפחת בובליל היא בחורה בהמית גסה פטפטנית ורעשנית עוד יותר מהאבא רק קצת פחות חיננית וגם פחות אינטליגנטית. הבת והאב הם התגלמות החתך המזרחי המוכר בישראל,זה החתך שהצליח להתרומם מבחינה כלכלית אבל בכל זאת לא הצליח להתאושש תרבותית, נישארו עליהם ריגשי הנחיתות העדתית המוכרת,אבל במינוריות.לא שינאה עמוקה אבל גם לא אהבה גדולה לאשכנזים. חיים ככה בסטטוס קוו ואוחזים כל אחד בסגנונו וסבורים שאין בילתם.כמו שהפרידמנים אוהבים אותם ככה הם אוהבים את הפרידמנים,קיום ישראלי מוכר וידוע.סאלח שבתי במהדורה עכשוית שמוכיחה שלא ממש נוצרה פה אינטגרציה ותרבות לא משתנה בשישים שנה.בובליל פשוט חסך לנו עוד כמה מחקרים אנטרופולוגים והוכיח שמספיק לשמוע אותו כדי לדעת את המציאות הישראלית כפי שהיא.
אז סגרו את החבורה בבית שמהווה בועה דחוסה וכצפוי נוצרו מחנות בתוך הקבוצה שמגלמים את הלך הרוח ברחוב הישראלי. לדעתי זה מרתק בחוסר הענין הדרמטי שיש שם,לפעמים משעמם ולעיתים משעשע ומרתק כמו מזג האויר וכמו רוב תוכניות הטלויזיה.לא שונה במהותו מהרבה תוכניות תעודה למשל בערוץ שמונה.אבל ארוך ומתמשך יותר.
נחמד פה ושם לצפות בהיטפשות הבנאלית של בני האדם לחפש את המכנה המשותף ולחשוב שאנחנו כמובן שונים ויותר אנינים..בחברה המנוכרת שלנו זה סוג של חיבור אנושי.כשנמאס סוגרים את הכפתור ועוברים לקרא ספר פילוסופיה .כשרוצים להתחבר לפשטות האנושית שמעוררת מחשבה בחוסר המורכבות שלה פותחים.
לא משהו ששווה לכעוס עליו או להפיק עליו רעלים.סתם עוד שלט חוצות דינמי.משהו כזה.
מקוה שלא תכעסי שהפרעתי לך להתעלם מהתופעה:)
מה שכן מכעיס אותי.זה שהתוכנית תופסת זמן מסך רחב שבאה על חשבון חוסר התכנים של ערוצי הכבלים.הם הולכים ומדללים את התוכניות .והתשלום שהם גובים מופרז לגמרי.
/null/text_64k_1#