מביאה כאן אימייל שהגיע אלי, כלשונו:
רציתי ליידע אתכם על כך שמתגבשת קבוצה של אמנים המנסה
להניע שינוי בזכויות האמנים הפלסטיים.
אנחנו עורכים ישיבה פתוחה ביום שישי 19 בדצמבר (עוד שבוע)
בבית האמנים ברח' אלחריזי בשעה 9:45
מטרת הפגישה: אנחנו מאמינים שיגיעו אמנים פעילים ומוכרים ועצם נוכחותנו המשותפת בפגישה
תעורר מודעות לחשיבות הנושא בקרב האמנים הסקפטיים.
כמו כן נשמח לשמוע את דעתכם על התכנים ודרכי הפעולה הרצויות.
אשמח אם תוכלו להירתם ולהגיע לפגישה.
מצורף מסמך עקרונות לעיונכם.
אתם מוזמנים להעביר את הקריאה לאמנים נוספים.
מקווה שנתראה
איתן
Eytan Shouker
Mobile: +972-544-720027
Fax: +972-3-6441292
Email: tuni@barak.net.il
Visit our new web site: www.studiosc.co.il
--
=============
Dima Valershtein
Photographer
www.dima-val.com
0522891372
=============
להלן תוכן הקובץ המצורף:
איגוד האמנים הפלסטיים
(הארגון המקצועי של האמנים הפלסטיים בישראל "אימפקט").
10.12.08
שלום רב,
בחודש יולי השנה התפטרה הנהלת אימפקט כאיש אחד, במחאה על מצבו הנואש של הארגון, עקב אי הקצאת תקציבים ממשלתיים. לינק להודעה לתקשורת.
בכדי להציל את העמותה ולהפיח בה רוח חדשה לקחו על עצמם מספר אמנים את הובלת הארגון.
בהליך מסודר הוחלט שאינגה פונר קוקוס וורדה גבעולי (חברות הועד שהתפטר) ימשיכו לכהן כוועד מעבר במשך חודשים ספורים ויצרפו את החברים החדשים- על מנת לקיים רצף מנהלי.
הצטרפו: איתן שוקר, טל אדלר, גלי גור זאב ואורנה לוצקי כמ"מ. עדי כספי נבחר לוועדת ביקורת נוסף על אילן גלבר . ועד המעבר פנה לאמנים רונן אידלמן ומורן שוב שהצטרפו לועדת ההיגוי. ההליך התבצע בליווי עו"ד העמותה, עו"ד גבי לסקי.
ביום שישי, 19 בדצמבר בשעה 9:45 הועד יקיים פגישה רחבה של אמנים בבית האמנים בתל אביב. (רחוב אלחריזי 9).
אנחנו מזמינים אותך לקחת חלק בישיבה הפתוחה שמטרתה הבעת אמון ביכולת שלנו כאמנים לבצע שינוי במעמד האמן הישראלי. בפגישה נציג את אני המאמין שלנו ואת יעדנו לשנים הקרובות ונשמח לשמוע הצעות נוספות.
ניתן לאשר את השתתפותכם במייל info@impact-artists.org.il
הועד פועל בימים אלה להרחבת ועדת ההיגוי ויצירת גרעין של אמנים אקטיביים המוכנים לקחת חלק בהנהלת העמותה. הועד יזמין בשבועות הקרובים את החברים הרשומים לאסיפה הכללית בה יציג את המועמדים וסדר היום הציבורי המוצע.
הצהרת כוונות (סוג של מניפסט)
- איגוד האמנים הפלסטיים פועל במטרה לקדם את מעמד האמנים בישראל.
- על ידי הפצת מידע, רעיונות ובעיקר שיתוף פעולה בין האמנים נחזק, נשפר, ונקדם את ההצלחה האמנותית, המקצועית והכלכלית של האמן.
- איגוד האמנים מאמין שאת האמנים צריך לכבד כמחוללי היצירה, ולהכיר בערכם המקצועי.
- איגוד האמנים מוקיר את ערך האמנים וחשיבותם לכלכלה ולחברה, ומאמין שיש לאפשר תנאים לעבודתם.
- איגוד האמנים ילחם על זכותם של האמנים המקצועיים לחיות בכבוד, יגן על תנאי עבודתם ועל זכויותיהם.
- איגוד האמנים מאמין שאמן צריך לקבל שכר עבור עבודתו כמו כל איש מקצוע אחר.
- איגוד האמנים מאמין שהאמנים הפלסטיים הם הקבוצה הכי פחות מתוגמלת בתחום האמנות הפלסטית, ונלחם על מנת שהתקציבים יגיעו ישירות לאמנים ולפועלם ולא רק לתמיכה במערכת המנהלתית והביורוקרטית.
- איגוד האמנים הפלסטיים מייצג ציבור גדול של אמנים מסוגים שונים בעלי מעמד שונה: אמנים בתחילת דרכם, אמנים קאנונים, ואמנים ותיקים.
- איגוד האמנים מייצג אמנים שעובדים בכל חומר ומדיה: ציור, פיסול, וידאו, מיצג ומיצב.
- איגוד האמנים מאמין שעליו לפעול לא רק למען ציבור האמנים כי אם למען החברה והקהילה כולה. "האמן החדש מוחה, הוא כבר לא מצביע... החיים והאמנות הם אחד" טריסטאן צארה, המניפסט הדאדאיסטי, 1919
- “The new artist protests, he no longer points… life and art make one.” Tristan Tzara, Dada Manifesto, 1919
יעדים:
- איגוד האמנים מעוניין לנסח את "חוק האמנות הפלסטית" וקידומו בכנסת בדומה לחוק הקולנוע.
- איגוד האמנים ינסח קוד אתי ויאבק למען חוקים בעבודה מול מוזיאונים, תשלום עבור הקמת תערוכה, שינוי נוהל השארת עבודה במוזיאון וכיוצא בזה.
- איגוד האמנים ינסח ויפיץ חוזים מומלצים: אמן-מוזיאון, אמן-גלריה, אמן-מוסד ציבורי, אמן-חברה מסחרית.
- איגוד האמנים יאבק על זכויות אמנים מורים להסדרת התנאים הסוציאליים להם הם זכאים, ולדאוג לעצמאות החינוכית והאמנותית של המרצים מול המוסדות.
- איגוד האמנים רואה את חובתו לדאוג לחברי האיגוד הותיקים. ארגון ביקורי אוצרים, אצירת תערוכות קבוצתית לותיקי הארגון, הפקת קטלוגים לאמנים ותיקים וכדומה.
- איגוד האמנים יקדם הקמת קרן לאמנים הזקוקים לתמיכה כלכלית.
- איגוד האמנים יקדם כניסה חינם למוזיאונים עבור מרצים וסטודנטים לאמנות.
- איגוד האמנים יפנה לציבור הרחב, לראשי המוסדות לאמנות, ולנבחרי הציבור ברשויות המוניציפאליות ובכנסת, בדרישה להצטרף למאמץ למען הישרדותה וצמיחתה של האמנות הפלסטית. יחד נקדם את מעמד האמן וכך את האמנות והתרבות בישראל.
- איגוד האמנים יאסוף ויפיץ לכל חבריו קריאות והזדמנויות עבודה בארץ ובחו"ל (תחרויות, פרסים, תכניות אירוח, מענקיים וכדומה).
- איגוד האמנים יגבה דמי חבר מכל חבריו, שישמשו לקידום מטרות האיגוד. בנוסף יבקש האיגוד תמיכה מן המדינה ומוסדותיה.
מה מקבל/ת חבר/ה באירגון?
- כרטיס החבר בעמותת הארגון המקצועי מקנה כניסה למוזיאונים הבאים: מוזיאון תל-אביב, מוזיאון ישראל, מוזיאון עוקשי-עכו, מוזיאון גוטמן,
המוזיאון לאמנות ישראלית - רמת גן (בנוסף תינתן הנחה של 20% על קטלוגים של המוזיאון). הנחה של 50% - מוזיאון חיפה. שאר המוזיאונים נמצאים בטיפול. - כרטיס חבר בינלאומי של iaa /a.i.a.p UNESCO
כרטיס זיהוי של אמן מקצועי המאפשר כניסה מוזלת או חינם למוזיאונים רבים ברחבי העולם. - יעוץ משפטי ראשוני
הארגון המקצועי מספק יעוץ משפטי לאמנים שנתקלו בפגיעה בזכויותיהם, הכרוכה בעשייה האמנותית (בהתקשרות עם בעלי מקצוע, מוזיאונים, גלריות, וכ'ו).יעוץ ראשוני זה ניתן חינם לחברי הארגון ונועד לפתרון של בעיות מקצועיות מיידיות. - "החכה"
קבלת אינפורמציה שוטפת על מלגות, Artists-in-Residence, פרסים, תחרויות וכו' למייל האישי (החכה יצאה לפגרה זמנית קצרה).
מי יכול להצטרף וכמה זה עולה?
- לאור הרצון להרחיב את פעילות הארגון והקלה על ציבור האמנים, הארגון החליט לאפשר הצטרפות או חידוש חברות בתשלום מיוחד לפרק זמן מוגבל. המחיר המיוחד- תקף לנרשמים עד תאריך 31 במרץ 2009.
-
- לנרשמים חדשים: תשלום של 150 ₪ בלבד (במקום 250 ₪) לשנה קלנדארית.
-
- למחדשים חברות שעשו הפסקה, יתאפשר חידוש בתשלום 150 ₪ ללא תשלום רטרואקטיבי על שנות ההפסקה.
- עלות כרטיס UNESCO הוא 20 ₪ נוספים (כיסוי הוצאות הנפקת הכרטיס)
- לארגון יכולים להצטרף הסקטורים הבאים:
-
- אמנים פעילים (נדרש משלוח של רזומה באמצעות המייל)
-
- בוגרים טריים של בתי הספר מוכרים לאמנות מוזמנים להצטרף אלינו ללא וועדת קבלה ולתקופת ניסיון של שלוש שנים. החברות מקנה את מלוא ההטבות.
- סטודנטים לאמנות בשנתם האחרונה: סטודנטים לאמנות במוסדות מוכרים יתקבלו על תקן סטודנט –חבר. החברות תקנה כניסה חינם למוזיאונים, אפשרות בחירה של הועד באסיפה הכללית, אפשרות להצטרפות לועדות השונות – האפשרות ליזום ולהשפיע.
הקבצים המצורפים
2 attachments — Download all attachments (zipped for Hebrew)
איגוד האמנים הפלסטיים- פגישה פתוחה ביום שישי 19 בדצמבר.pdf
51K View Download
איגוד האמנים הפלסטיים- פגישה פתוחה ביום שישי 19 בדצמבר.doc
68K View as HTML Open as a Google document Download
הוספת תגובה על "התארגנות אמנים לאחר התפטרות אימפקט "
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה