כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    עסקי אמנות

    ברוכים הבאים לקהילת "עסקי אמנות".   כאן נפגשים העולמות של היוצרים ושל צרכני האמנות . מדברים על אמנות, על הכוחות המניעים את שוק האמנות, על אמנות וכסף.   אתם מוזמנים להתעדכן, ללמוד, ללמד ובעיקר ליהנות.                      חברים חדשים - נא לקרוא תחילה את נהלי הקהילה. תודה.

    אמנות ובמה

    חברים בקהילה (3832)

    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יוסי בר-אל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    עמי100
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    irisoded
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    friend :)
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מצדה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    היזם
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Buna
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    דניאל.זי
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    א ל22
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    פורום

    לוח מודעות

    ברוכים הבאים ללוח המודעות של קהילת השקעות באמנות.\r\nכאן המקום לבקש ולהציע עזרה.\r\n\r\nאין להעלות בפורום זה הודעות על תערוכות. הודעות אישיות על תערוכות תמחקנה לאלתר.

    קול קורא - גליון 07 / 15.01.09

    17/1/09 17:00
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-01-17 17:00:59
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ליעקוב, כל הכבוד לך ותודה על העברת מידע לאמנים.
    17/1/09 18:05
    -1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-01-17 18:05:15
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    יעקב שלום.
    אולי די?
    לפני שנה כשהפכתי את הויזואליסט לשירות בתשלום, קראת לאנשים בפורום בתפוז לסרב לעשות מנוי, אחרי ששמת נתונים שקריים על כמה עולה המנוי (וזה למרות שכתבתי לך במייל פרטי, שהסכום שציינת לא נכון בכמעט מאה אחוז - מה שלא גרם לך לתקן את עצמך בשום צורה).
    במשך כל השנה, בפורום הזה (ואולי גם בתפוז?) ניסית כמה פעמים לשכנע אנשים שלא כדאי להיענות לקריאות פתוחות, בעוד שאתה בעצמך המשכת לעשות בדיוק את זה. כתבת גם פעם שאני לא מבינה כלום בזה.
    עכשיו, כשאמן כותב עליי כמה מילים טובות - (והוא לא היחיד, כמעט כל המנויים מגיעים מהמלצות אישיות של חברים - ואין אצלי שום הנחה לחברים) - אתה אומר שזו אני? שזה במסווה? שהוא/אני פוחדים ממשהו?
    חיימי פניכל הוא אמן צעיר, זוכה פרס משרד המדע התרבות והספורט ליוצרים צעירים, שכבר זכה בלא מעט פרסים חשובים בארץ ובחו"ל. הוא כן מנוי בויזואליסט, אבל לא - הוא לא עובד אצלי. הוא לא חייב לי כלום.
    וכמו שלא פניתי לחיימי פניכל, כך גם לא פניתי מעולם לאמן וביקשתי ממנו להמליץ על הויזואליסט - אנשים עושים את זה בעצמם ובכיף כי כיף להמליץ על משהו טוב לחברים.
    והחלק הכי מצחיק זה שאתה רומז לאיום? למי? לחיימי פניכל? לי?
    הרשימה העלובה שאתה מפרסם, שכמעט כולה נובעת מאתר TRANSARTISTS - במקרה הטוב עושה לי פרסומת - הפורמט כמעט זהה לויזואליסט, אבל בלי התוכן. קצת כמו הטיזינג שאני עושה אצלי באתר.
    מתוך כל מה שפרסמת (עברתי רגע על כמה קולות קוראים שלך אחורה) - אני יכולה למנות על כף יד אחת את מה שפורסם גם בויזואליסט, ולא רק שאתה מעלה זבל - אתה אפילו לא טורח לקרוא את האותיות הקטנות.
    (הלכתי לראות מה זה ההיינץ הזה שחיימי פניכל מתייחס אליו - איך הצלחת לא לשים לב באתר שנפתח בחלוקה לקטגוריות של כיתות א' עד יב' שזו לא תחרות לאמנים בוגרים???)
    אם יש פה מישהו עם אג'נדה נסתרת - זה כנראה אתה. לך תדע - אולי בזכות הרשימה הזו, אנשים באמת לא ישימו לב שב TRANSARTISTS או ב ARTSHOW (האתר השני שאליו נכנסת?) מפורסמת איזו תחרות טובה לציור או הזדמנות טובה אחרת, והנה - הורדת לך קצת את הקונקורנציה.
    אני מבקשת ממך, או יותר נכון דורשת, שתפסיק לאלתר לנסות לפגוע בשמי הטוב. זה כבר לא מצחיק. כל מה שחיימי כתב לך - זה שבניגוד להצהרה של דבי לוזיה - שאתה מתנדב לרכז את כל ההצעות להשתתפות במקומות שונים בעולם - כל מה שאתה נותן זה איזה כמה אנקדוטות פרטיות ועוד כמה תערוכות מעפנות. ובטח לא מתקרב לקצה של הזרת של מה שקורה בעולם. ומה שהוא עוד כתב - זה שיש אנשים שדווקא עושים את זה וזה אנחנו. מה כל כך כואב לך בזה?


    --
    ורדה גיל
    www.visualist.co.il
    17/1/09 21:13
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-01-17 21:13:08
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    הבנתי את רוח הדברים שבדבריך.

    הרשימה עלובה ,התערוכות מעפנות ועוד פניני לשון מבית מדרשך.

    אמרת ונשארת בחיים.השמים לא נפלו, האדמה לא זעה ,השמש זורחת ועולם כמנהגו נוהג...

    .

    קוראים יקרים הרשימה כמו שכבר אמרתי בעבר מלוקטת ממקורות שונים כולם פתוחים לציבור הרחב. אין לאף אחד מונופול על טיב התחרויות. אין לאף אחד זכות להטיף מה טוב ומה רע מה ראוי ומה פסול.

    אנחנו חיים בחברה דמוקרטית שמקדשת את חופש הפרט והמידע. כל מי שמנסה לשים מקל בגלגלים סופו שיידרס הוא עצמו והכרכרה תמשיך לנסוע...

    .

    אני עושה כמיטב יכולתי להגיש כאן מידע שנראה לי שימושי וטוב. גם קוראים מבין חברי הקהילה טורחים ושולחים לי בפרטי פרסומים ורשימות שחושבים שיענינו את כולנו ואני דואג לפרסם זאת בציון שמם.

    ישנם חברי קהילה שמפרסמים כאן ישירות וגם זה בסדר.הרבה מכתבי תמיכה בפרטי אני מקבל בעקבות הנסיונות כאן בזמן האחרון ליצור מייצג שווא כאילו הרשימות כאן לא שוות כלום על ידי קומץ אנשים.


     


    --
    Yacov Gabay - Painter
    www.yacovgabay.net
    18/1/09 07:53
    2
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-01-18 07:53:46
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    לכל החברים שלום

    חבל . ממש חבל להתכתש בימים אלו של אחדות מטרה.

    בכל מקרה - גם חיימי וגם ורדה וגם יעקב מוסיפים אינפורמציה חיובית לכל המעוניין.

    אין צורך להתחרות במקום שאין צורך להתחרות בו.

    כולם תורמים מניסיונם ומן מיטב הידע שצברו למטרה משותפת - להעניק הזדמנות לאמנים להיחשף ואולי גם להתפרנס.

    היוזמה,ההערות ,ההארות וכל הדיאלוג ראוי שיבוא ממקום חיובי של בניה ולא הרס של הקיים או הרוצה להתקיים.

    יום נעים לכולם

     

    אריה


    --
    אריה מנדל

    18/1/09 08:25
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-01-18 08:25:54
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    הי יעקוב

    תודה רבנ רבה

    צריך נדיבות וסבלנות כדי להשקיע זמן ואנרגיה ולשתף בכל הקריאות האלו.

    יש לי שאלה-

    בהצעה החמישית, אתה מעיר:

    תחרות אמנם עם צוות שיפוט נחשב (TATE MODERN GALLERY)
    אבל עם נתוני פתיחה "גרועים" לאמנים מישראל ויחס זכיה די קלוש באופן כללי.

     

    תוכל להסביר?

    אני באמת מהרהרת לאחרונה בשהות אמן באנגליה, אבל לא רוצה להסתיר את מוצאי הישראלי.. ועכשיו אחרי שראיתי את התמונות מההתנגדויות לישראל ברחבי העולם, זה באמת מטריד..

    האם לזה התכוונת?


    --
    www.revitalfalke.com
    18/1/09 11:52
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-01-18 11:52:06
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    שלום רב לך.

    .

    קודם כל תודה על העידוד והברכות.

    ולשאלתך :

    ככל שהשיפוט בתחרות נעשה ע"י אנשים בעלי משקל בעולם האמנות הבינלאומי גבוה יותר אזי ערך התחרות וזכיה בה הם נחשבים יותר.במקרה זה בראש חבר השופטים יושב נציג של הטייט מודרן גלארי מלונדון.בהחלט מוסד אמנות נחשב ויוקרתי.עד כאן הדברים הטובים בעד השתתפות בתחרות זאת.

    הבעיה היא שהפרס בתחרות ניתן רק ל 3 אמנים שייציגו בחלל התצוגה של גלריה (לא הטייט מודרן)בלונדון. עוד 50 מועמדים סופיים יזכו להזכור בקטלוג שיופק לכבוד התערוכה של אותם 3 זוכים מאושרים.

    מנסיון אישי אני יכול לומר לך שמקומות ראשונים בכל תחרות אמנות שמורים בד"כ לבני המקום שבו היא מתרחשת. זהו מעין פוליטקל קורקט שכזה. בנתונים אלה זכיה להשתלב ברשימת הזוכים היא קלושה ביותר.

    בעיה נוספת "פרטית" שלנו זה היחס השלילי שישראלים זוכים לקבל בבריטניה.(ללא קשר למבצע בעזה,ישראלים כבר שנים לא רצויים בלונדון.עולם האקדמיה האנגלי הוא אנטי ישראלי באופן מופגן). בתנאי פתיחה שכאלה לדעתי ספק אם כדאי כלל לגשת לתחרות שכזו ולכן הערתי את מה שהערתי.

    לסיכום באופן אישי מצאתי שאירופה (חוץ מגרמניה ואיטליה)ובמיוחד בריטניה היא אנטי ישראלית במופגן. כאמן ששולח יצירותיו לחו"ל מצאתי שהשווקים שבהן אין משקל שלילי להיותנו ישראלים והאמנות נבחנת ע"פ יכולתיו של אמן ולא על פי ארץ מוצאו אלה ארה"ב (לא קנדה) והמדינות האסייתיות.

    בברכה....


    --
    Yacov Gabay - Painter
    www.yacovgabay.net
    18/1/09 13:45
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-01-18 13:45:31
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    כל הכבוד על הפרסום והמון תודה לך אפילו שיש טעויות. זה עוזר המון, תמשיך כך
    Attached files:
    קובץ מספר 1 (jpg)

    --
    אייל בן סימון
    www.yaloo.co.il
    eyalooo@hotmail.com


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "קול קורא - גליון 07 / 15.01.09"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה