פורסם ב: 2009-01-17 00:19:53  - שלח הודעה
- אוף ליין
- אוף ליין
| צודק ! אשמח לפרט. מעבר לאישיותו ונסיונו הרב של ד"ר אפרים סנה , ניתן לראות מתוך המצע של המפלגה שהם החליטו לנבור בכל המוגלות והחוליים שיש בחברה ובכלכלה שלנו ולספק מענה אמיתי ולא דמגוגי לכל נושא ונושא . ממשלות לדורותיהם מפרישות תקציבים אך ורק לטווח הקצר ובמקביל נאלצות לטפל בפשע וברווחה . השקעה בחינוך הינה השקעה לטווח ארוך , שתחסוך מכולנו אלימות, טיפול בעוני ובנזקקים, אבטלה , טיפול באסירים ובבני משפחותיהם ועוד ועוד . לדוגמא , אני מביא את החלק במצע העוסק בחינוך : ישראל חזקה רואה כיעד ראשון במעלה את קידום החינוך בישראל ומעמידה אותו בדרגת עדיפות עליונה, במעמד שווה לביטחון המדינה. ואכן, ללא הכשרה ומיומנות, ללא מוטיבציה ציונית ולאומית, לא ייחלצו חיילי צה"ל בכל מאודם להגנת מולדתם. יתר על כן, ללא הערכים הנצחיים של מורשת ישראל, ללא מודעות עמוקה לצדק, שוויון, דמוקרטיה וזכויות אדם, לא תהיה החברה הישראלית אלא עוד חברה קרתנית קטנה, ורבים מבניה ימאסו בה. דוד בן-גוריון אמר: "קיומה של ישראל תלוי בשני דברים: בכוחה ובצדקתה". החינוך נותן מענה לשניהם; הוא מפתח חוסן ערכי, כוח מוסרי, בטחון בצדקת הדרך, כיבוד היריב, וכושר להתמודד עם אתגרים טכנולוגיים. החינוך הוא המפתח להקמת החברה הצודקת עליה חלמו מקימי המדינה; חברה של בני תרבות, הנחושים לבנות את ישראל כאחת האומות המפותחות בתבל. אומה, שגם אם אדמתה צחיחה, הרי שכשרונותיה הם קרקע פוריה להצמחת כלכלה מתקדמת ותרבות תוססת הגולשות מעבר לגבולותיה הפיזיים. להגשמת היעדים הללו צריכה ישראל לנקוט באמצעים הבאים: - הבראת החינוך היסודי והתיכוני.
- מהפך במעמד המורה.
- פיתוח ההשכלה הגבוהה.
- השקעה במחקר ופיתוח מדעי וטכנולוגי.
- קידום הספורט בישראל.
- טיפוח התרבות והאמנות בישראל והעלאת מעמד אמני ישראל ויוצריה.
חינוך יסודי ותיכוני: הבראת החינוך היסודי והתיכוני תושג על ידי התמקדות בתכנים, אמצעים, חיזוק מעמד המורה ומאבק נחרץ באלימות במערכת החינוך היסודי והתיכוני. המצב הקיים: ממשלות ישראל בעשור האחרון דרדרו את החינוך והשפילו את נושאי דגלו, מורי ישראל. הן קיצצו מאות אלפי שעות מתכנית הלימודים, כפו על המורים שכר עלוב ותנאי עבודה קשים, אימצו רפורמות בלתי מתאימות, וגנזו תכניות לבניית אלפי כיתות לימוד. בכך הן פגעו קשות במאות אלפי בוגרי בתי הספר, שנשלחו להתמודד עם בעיות החיים כשהם חסרי הכשרה מספקת, סובלים מפערים או אף פיגור בהשכלתם, ונושאים בבשרם צלקות של אלימות קשה. ישראל חזקה תשים קץ להידרדרות המבישה בחינוך ותחזיר אותו למרכז ההוויה הישראלית, כמו בכל שנות קיומו של העם היהודי. בשנים האחרונות אנחנו עדים להתרופפות הרסן ובריחת מוסדות המדינה מאחריות לנעשה בתחומם. גם משרד החינוך ואחדים מעובדיו מתנערים מאחריות בתחומים חיוניים ביותר לתפקוד המערכת. "ישראל חזקה" רואה תופעה זו בדאגה רבה, ותפעל נמרצות להחזרת אחריות הממשלה ומשרד החינוך לכל הפעילות הנערכת בתחום עיסוקו. מדיניות "ישראל חזקה" בתחום החינוך היסודי והתיכוני: תכנים: - קביעת תכנית לימודים אחידה וברורה, שתגובש בשיתוף ארגוני המורים ותהיה מקובלת על מורים והורים, במקום מתירנות היתר הנהוגה כיום בבחירת חומרים ונושאים על ידי כל מורה או פקיד במשרד החינוך על פי טעמו האישי.
- חינוך לאהבת מולדת, לאחריות ולמעורבות חברתית, לערכים יהודיים, ציוניים וכלל-אנושיים.
- חינוך לעבודה, לכיבוד כל עבודה ולעיסוק בעבודה יצרנית.
- חינוך למאבק נגד אלימות, לכיבוד זכויות אדם, ולשמירה על זכויות הילד והתלמיד.
- שימת דגש על "מקצועות הליבה" החשובים; מקצועות אלה מחייבים את כל שכבות העם. ערכים דתיים או ערכים לאומיים, המאפיינים את החינוך החרדי או החינוך הערבי, יילמדו בנוסף למקצועות הליבה ולא במקומם. ישראל חזקה תילחם נגד הענקת תקציבים למגזר אשר מקצועות הליבה לא יכללו בתכנית הלימודים שלו.
- החזרה ופיתוח של החינוך הטכנולוגי כדי לספק את צרכי המדינה הגוברים. עם זאת, תסייע "ישראל חזקה" לבוגרי החינוך המקצועי להתקדם אל מערכות ההשכלה האקדמית והתעשיות הטכנולוגיות.
- שילוב של לימודי ההיסטוריה, הגיאוגרפיה, התנ"ך וארץ ישראל לחבילה אחת, מגובה על ידי טיולים וסיורים ברחבי הארץ ולימוד תולדותיה ונופיה מתוך מגע אישי ומעניין.
- חינוך לשמירה על איכות הסביבה, שישולב עם לימודי הטבע, ופעילות מעשית בכל הדרגים להפיכת בתי הספר ושאר מוסדות הלימוד – למוסדות "ירוקים".
- החזרת לימודי האמנות, המלאכה והמוסיקה לבתי הספר.
- חיזוק והרחבת החינוך המדעי .
- טיפוח המצוינות בכל רמות הלימוד, מבית הספר ועד לאוניברסיטה.
- הנהגת קריאת-חובה של ספר לחודש במהלך הלימודים והגשת יומני קריאה למורים.
- חינוך התלמידים לשימוש מושכל וביקורתי במאגרי המידע באינטרנט.
אמצעים: - יישום חוק לימוד חובה לגילאי 3-4 ובכך השלמת מסגרת לימודי החובה מגיל 3 ועד לשערי האוניברסיטה.
- יישום חוק יום חינוך ארוך שיחל בפריפריה ויתפשט למרכז הארץ בתכנית חמש-שנתית. החוק ילווה בחידוש מפעל ההזנה בבתי הספר.
- בשלב ביניים לקראת הנהגת יום חינוך ארוך – החזרה מיידית של השעות שקוצצו מהמערכת בעשור האחרון, ותגמול המורים בהתאם.
- בניה מואצת של כיתות לימוד, במיוחד בפריפריה ובמגזר הערבי, כדי לחסל את הפער שנוצר כתוצאה מהזנחה ואפליה במשך שנים ארוכות.
- הפעלת תכנית כלל-ארצית לצמצום מספרי התלמידים בכיתות.
- טיפול מיוחד בליקויי למידה, אך פיקוח על האבחונים כדי למנוע שימוש בהקלות לשם התחמקות מלימודים.
- הקמת מועצה לאומית לחינוך ליד שרי החינוך והתרבות. במועצה ישתתפו אנשי חינוך, מורים, מנהלים, נציגי ועדי ההורים, המועצה לשלום הילד, מרצים באוניברסיטה, נציגי מועצות התלמידים והרשויות המקומיות, שיתכנסו דרך קבע, ידונו בפעילות משרדי החינוך והתרבות, ויקיימו דיאלוג פומבי מתמיד עם ראשי משרדי החינוך והתרבות.
- ייעול מערכת כוח האדם במשרד החינוך. כל משרה שתיחסך תתורגם למשרה נוספת של מורה או מנהל במערכת.
- קביעת אשכול-תכנים מינימלי במקצועות הליבה ומקצועות ההעשרה (לא אחד על חשבון השני) שתלמיד יסודי ותלמיד תיכון חייבים לקבל במהלך לימודיהם, כך שיוכשרו ויצוידו לקראת צאתם לחיים.
- בחינה מחודשת של האינטגרציה.
- הענקה פרס נשיא המדינה לחינוך מדי שנה למורה בית ספר יסודי, מורה תיכון ומרצה באוניברסיטה על תרומתם לחינוך, וכן לתלמידים שתרמו לבית הספר או לקהילה.
- עידוד וטיפוח פעילות תנועות הנוער הציוניות.
- תמיכת הממשלה במכינות הקדם צבאיות.
- במסגרת יום חינוך ארוך, סיוע של תלמידי הכיתות הגבוהות לתלמידי הכיתות הנמוכות
- אספקת עזרי לימוד, ספרים, מחשבים וכלים נוספים בתנאים נוחים.
שיקום מעמד המורה, החזרת המשמעת ומאבק נחרץ באלימות: - אקדמיזציה מלאה של מקצוע ההוראה והעלאת רף הקבלה של מועמדים ללימודי הוראה.
- כל רפורמה ועיבוד תכנית לימודים ייעשו בשיתוף מלא של נציגי המורים.
- עליה משמעותית ביותר בשכר ובתנאי העבודה המוצעים למורים; יצירת מסלולי תעסוקה, קידום ותגמול למורים מוכשרים.
- הענקת תמריצים והטבות למורים מוכשרים שיתנדבו לצאת לשנתיים של הוראה בישובים נזקקים.
- הנהגת משמעת קפדנית בבתי הספר לרבות החזרת נהלי משמעת למערכת החינוך.
- נקיטת ענישה מחמירה ואפס סובלנות במערכת אכיפת החוק כנגד אלימות פיסית ומילולית כלפי מורים ומנהלים.
- שכנוע התלמידים לחתום על אמנה עם מוריהם שתגן על זכויותיהם ותפרט את חובותיהם.
- הקמת מועצות משותפות למורים ולהורים בבתי הספר.
- חיזוק ילדים עם נכויות וקשיים ע"י שעות חינוך פרטניות.
השכלה גבוהה: מערכת ההשכלה הגבוהה בארץ מהווה את אחת מאבני היסוד עליהן מושתתת מדינת ישראל. איכותם האקדמית ומעמדם החברתי של מוסדות ההשכלה הגבוהה בארץ מבטיחים את מיקומה המדעי והטכנולוגי של ישראל בעולם ואת מעמדה כמעצמה בה מתקיימים חיי רוח ושבה מתרחשת יצירה תרבותית מתמשכת ורבת פנים. "ישראל חזקה" שמה על לוח ליבה את עניינה של ההשכלה הגבוהה בארץ, את טיפוחה ואת קידומה על כל רבדיה ותחומיה. "ישראל חזקה" תעמוד לימין הסטודנטים כולם ותנקוט בצעדי המדיניות ההכרחיים כדי להקצות את אותם המשאבים שיאפשרו להם להגשים את ייעודם האקדמי. כשלים ואתגרים: - קריסה מתמשכת במעמדם של תחומי מחקר, בפקולטות של מדעי הרוח, התרבות והאמנויות, הנתפסים כמיותרים, והיעלמותם של מקצועות הנחשבים חסרי ערך כלכלי בתחומים מסוימים של ההנדסה ושל המדעים המדויקים.
- נטל כלכלי כבד (עלות הלימודים, עזרי לימוד, תחבורה, שכירות ומחייה) על עשרות אלפי סטודנטים שרובם שירתו בצבא או בשירות לאומי.
- היעדר מעונות סטודנטים בהיקף הנדרש, באופן המאלץ עשרות אלפי סטודנטים לגור בתנאים לא תנאים , בעלויות גבוהות או אצל הוריהם עד גיל מבוגר – תוך יצירת עומס על שוק הדיור להשכרה ועליית מחירי הדיור לכלל האוכלוסייה.
- פגיעה מתמשכת בזכויות הסוציאליות לרבות הפרשות לקרן פנסיה של סטודנטים העובדים בעבודות בסיסיות, חלקיות או מזדמנות.
שכר הלימוד: - הקפאת שכר הלימוד.
- יצירת מדרגות הנחה בשכר הלימוד האקדמי למשוחררי צה"ל, למשרתים במילואים ולסטודנטים שהשלימו שירות לאומי.
- הנהגת הלוואות מדינה בריבית בסיסית ובהסדרי תשלומים נוחים למימון הלימודים וחלק מעלויות המחייה של הסטודנטים. החזר ההלוואה לאחר השלמת הלימודים, יהיה פרוגרסיבי, כפוף לרמת הכנסתו של הלווה.
- זיכוי כספי על התנדבות לפעולה עם נוער במצוקה, על סיוע לתלמידי תיכון ויסודי, על התנדבות לעבוד במפעלים ומוסדות מרוחקים מהמרכז.
מעונות ותחבורה: במסגרת המדיניות הכוללת בתחומי הדיור והתחבורה, "ישראל חזקה" תפעל בנחרצות לשיפור שירותי היסוד לסטודנטים ובעיקר: - הרחבת מערך המעונות לסטודנטים – בהשקעות ממשלתיות או בתמריצים ליזמים בתחום זה.
- הרחבת הסדר ההנחה "חופשי סטודנטיאלי" לקווים בינעירוניים ולרכבת.
זכויות סטודנטים עובדים: - "ישראל חזקה" תעמוד על כך שהסטודנטים העובדים יזכו למלוא הזכויות הסוציאליות המוקנות לשאר העובדים במשק לרבות אכיפה נוקשה כנגד ניצול והלנת שכר .
- "ישראל חזקה" תיזום חוק שיגן על זכויות עובדי המלצרות, שחלקם הגדול סטודנטים.
- במסגרת מחויבותה של "ישראל חזקה" לפנסיה חובה, יכללו כל המועסקים במשק לרבות סטודנטים המועסקים בעבודות חלקיות או מזדמנות – בהסדר פנסיה.
מחקר ופיתוח: - הגדלת התקציבים הממשלתיים למחקר ופיתוח באוניברסיטאות ובמכוני המחקר.
- הקמת קרן למחקר ופיתוח בהשתתפות צה"ל, משרד החינוך, האוניברסיטאות, ומפעלים עתירי ידע. כספי הקרן יופנו למיזמים בעלי חשיבות לאומית.
- "ישראל חזקה" תפעל למניעת "בריחת מוחות" מהארץ על-ידי שיפור תנאי החוקרים, המדענים והלומדים לתואר שלישי.
- "ישראל חזקה" תעשה לחיזוק המחקר האקדמי ועצמאותו, שכן המחקר החופשי הוא נשמת חיים למדינה במאה ה- 21.
|
הוספת תגובה על "מי יהיה שר החינוך הבא?"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה