זה קצת עצוב אבל קראתי היום טור שדי מספיד את שפת perl.
אישית לא יצא לי לכתוב בשפה פרויקטים גדולים, אלא רק כמה סקריפטים קטנים יחסית, אבל אני חושב שבלי קשר לכך, לא הייתי בוחר היום ב-perl לכמעט שום פרויקט חדש.
הכותב מציין שמאז 2003, שבה perl היה השפה הרביעית בפופולריות שלה, ב-2008 היא הידרדרה למקום השמיני, אחרי php ו-python. האם python היא השפה שתחליף את perl? לא ברור, למרות שהיא בעלת כוח דומה והרבה יותר נוחה לקריאה.
ל-python אמנם בעיות משלה - יש הטוענים שגרסה 3 תשבור לא מעט מהקוד הקיים (ויש כאלה שטוענים שהכל שטויות ומידת השינוי היא זניחה), אבל אם הייתי צריך להמר, הייתי מהמר על python ונגד perl.
עוד שאלה מעניינת היא מה עתידן של השפות "תומכות ה-web" בכללותן, וכמה מהקוד שנועד ליצור דפי HTML מורכבים יעבור בעתיד ל-client (בצורת ajax, silverlight וכד'). אמנם הנסיון עם ה-applets לא היה מוצלח, וגם flash מוגבל לאיזורים קטנים במסך, אבל אולי הדור הבא של הטכנולוגיות יוכל סוף סוף לספק חווית משתמש סבירה.
הוספת תגובה על "סוֹפה של Perl (?) ועל טכנולוגיות אינטרנט"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה